לימודי תעודה מאפשרים כיום לכל אחד להרחיב את תחום הידע שלו ולהשיג מקצוע מתגמל, מספק ומעניין. אז מה שווה ללמוד ואיך בוחרים תחום מתאים? הנה כמה רעיונות וטיפים שיכולים לעזור
לימודים לא רק מעניקים סיפוק, מעשירים את הידע ופותחים את הראש, אלא גם יכולים להיות נקודת פתיחה לקריירה מעניינת ומתגמלת. כיום למשל יש שורה ארוכה של מקצועות שאותם ניתן ללמוד במסגרת קורסים קצרים ובעלות נמוכה. לכל קורס מאפיינים מעט שונים, אך כולם יחד מייצרים סביבת לימודים מאתגרת עם ערך מוסף.
השאלה היחידה שנשארה פתוחה היא מה שווה ללמוד ובאיזה תחומים כדאי להתמקד. חשוב להקדים ולומר שאין תשובה חד משמעית שמתאימה לכולם, כי ההחלטה מה ללמוד מורכבת מהמון שיקולים סובייקטיביים. מצד שני, בהחלט ניתן להצביע על מקצועות מעניינים שאותם שווה להכיר.
מקצועות מעניינים ללמוד (צילום: יח"צ)
אמנות, גיאוגרפיה והיסטוריה – לחובבי מדעי הרוח
מדעי הרוח איבדו מעט מזוהרם בשנים האחרונות בגלל שהרבה סטודנטים מחפשים תחומי לימוד עם ערך פונקציונאלי. היות וגם בשוק העבודה לא ממש מתלהבים מתואר במדעי הרוח, תחומים מעניינים כמו אמנות, גיאוגרפיה והיסטוריה נשארו מאחור. עם זאת, בדיקה יסודית יותר של מאפייני הלימודים מגלה שיש להם המון מה להציע.
קודם כל, תחום שאותו מעניין ללמוד יעזור לסטודנט להפיק מעצמו את מלוא הפוטנציאל האישי. מי שמתעניין באמנות, גיאוגרפיה והיסטוריה לא צריך לחפש את עצמו בתחומי מדעי המחשב וההנדסה, אפילו אם לכאורה מרוויחים בהם יותר כסף. אין טעם לבזבז זמן ואנרגיות על תחום שאין בו עניין אישי ומהבחינה הזו יש למדעי הרוח יתרון מובנה.
חוץ מזה, דווקא רקע במדעי הרוח ובתחומי לימודים כמו אמנות, גיאוגרפיה והיסטוריה יכול לעזור לסטודנטים צעירים לבדל את עצמם מאחרים. הבידול הוא מרכיב מרכזי בסיכוי להתקבל למקומות עבודה ואי אפשר לדעת לאן מסלולי הלימודים יובילו את בוגריהם.
אוהבים ליזום? למה שלא תיקחו אותה מעבר לים
מי שרוצה לנצל את סל הכישורים האישי שלו וללמוד מקצוע מעניין ורלוונטי יכול לעשות את זה באמצעות קורס יבוא יצוא וסחר בינלאומי. זה קורס שמצד אחד מתכתב עם המגמות שמתרחשות בעולם הכלכלה, העסקים והמסחר, ומצד שני מאפשר לכל סטודנט להביא לידי ביטוי את היכולות שלו. הקורס מתאים למי שאוהב ליזום ולכל מי שלא מפחד להציע את המוצרים והשירותים שלו גם למדינות אחרות מעבר לים.
בתוך כך, אפשר להזכיר גם מקצועות מעניינים ופרקטיים כמו לימודי מנהל עסקים או יחסים בינלאומיים. גם כאן הדגש הוא על ניצול סביבת הלימודים כדי להכיר טוב יותר את העולם ועל מנת לקבל כלים להשתלבות בשוק המודרני. מידת העניין משתנה כמובן בין סטודנט לסטודנט והצלחת הקורס תלויה גם במרצים ובמוסד האקדמי, אבל אלו ללא ספק מסלולים ששווה לבדוק כאשר מתלבטים בין האפשרויות.
סדרת רשת חדשה עלתה בהשראת סדרת הטלוויזיה המדוברת “הלוטוס הלבן”, מהלך המהווה חלק מאסטרטגיית התוכן של מותג הטיפוח VICHY (ווישי), מהלך תקשורתי רחב וחדשני בישראל המחבר בין תרבות, הומור ותובנות על עולם השיווק. לצילומי הסדרה גויסו כוכבות בולטות: קרן מור מהשחקניות המוערכות בישראל, ריף נאמן שחקנית ודוגמנית מובילה וליבר בלילתי, אישיות אופנה מהבולטות ברשת. הן עומדות במרכז העלילה ומגלמות דמויות נשיות חזקות, מורכבות ושונות זו מזו, הנפגשות בריטריט וולנס יוקרתי של המותג.
חוזרים לצפון: מלון בוטיק אל-רום שברמת הגולן פותח את עונת התיירות ומזמין את המטיילים ליהנות מחופשה ירוקה, שקטה וקרירה בגובה של כ-1,070 מטר מעל פני הים. המלון מציע חדרי אירוח משפחתיים, מדשאות רחבות, מתחמי ברביקיו, ג'ימבורי לילדים ומרחבים פתוחים מול נופי הגולן. בחודש יוני נפתחה גם עונת קטיף הדובדבנים המפורסמת של אל-רום, עם 12 זנים שונים של דובדבנים ופירות יער. כחלק מהחוויה, מומלץ לבקר במיצג “עמק הבכא” (עז 77), המספר את סיפור הגבורה של חטיבה 7 במלחמת יום הכיפורים. המיצג מוצע ללא תשלום לאורחי המלון. לפרטים באתר בוטיק אל-רום.
הסופרת שלנו זוהר אביב פגשה את ליאור סושרד במסעדה. היא ביקשה שיקרא את מחשבותיה אבל הבת שלו קפצה ואמרה - אבל אני כבר קראתי, קראתי את הספרים שלך. המורה מקריאה בכל יום את 'חבורת כוח המוח' וזה היה בהחלט משמח דיו וחיוך רחב התפשט לתמונה משותפת. אהבנו!
התהוות: האמנית הצעירה הדס פורגס מציגה את תערוכת היחיד הראשונה שלה בגלריית Global Art בתל אביב. בתערוכה מוצגות עבודות שמן עוצמתיות העוסקות ברגש, זהות, תשוקה, כאב ותהליכי התפתחות אישיים, תוך שילוב השפעות מעולמות האמנות הקלאסית והעכשווית. היצירות חושפות את עולמה הפנימי של פורגס ומזמינות את הצופה למסע בין סערה נפשית, חלומות ותקווה. פורגס, בוגרת שירות ביחידת 8200 בתחום הסייבר, יוצרת חיבור מסקרן בין חשיבה טכנולוגית לבין יצירה אמנותית אינטואיטיבית ורגשית. התערוכה מסמנת את תחילתה של דרך אמנותית מבטיחה ומעניקה הצצה ליצירתה המתגבשת של אמנית צעירה ומסקרנת. אוצרות: מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. פתיחה חגיגית: 25.6.2026 - נעילת התערוכה: 25.7.2026. מקום: גלריית Global Art, מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב.