עושים כבוד לראשי העיר - תאגיד מי חדרה משדרג את תשתיות המים והביוב ברחובות על שם ברמן ווידרקר, ראשי העיר הראשונים של חדרה. עו"ד טל אליהו יו"ר הדירקטוריון "פרויקטים אלה הינם חלק מתכנית ההשקעות הרב שנתית של התאגיד"
תאגיד מי חדרה מבצע בימים אלה פרויקטים הכוללים שדרוג קווי מים וביוב בעלות כוללת של למעלה משלושה מיליון שקלים. עו"ד טל אליהו, יו"ר הדירקטוריון: "התאגיד ימשיך להקצות את מירב משאביו לשדרוג ופיתוח תשתיות עירוניות וזאת בהתאם לתכנית הפיתוח העירוניות ולמען תושבי העיר. כל שקל יחזור לתושבים."
מתחילת השנה עובדים בתאגיד מי חדרה במרץ רב להשלמת מספר פרויקטים לשדרוג תשתיות המים והביוב בעיר. כעת, החל התאגיד בשני פרויקטים משמעותיים, שיאפשרו המשך אספקת מים תקינה ומערכת ביוב איכותית לתושבי העיר. מדובר בתשתיות שהוזנחו במשך עשרות בשנים וכעת יטופלו בצורה יסודית , זאת תוך התאמתן לתכניות הפיתוח וההתרחבות של העיר.
משדרגים את תשתיות המים והביוב (צילום: יח"צ)
בין הפרויקטים הרבים, השבוע החל התאגיד בשדרוג קווי הביוב ברחובות ברמן ווידרקר. הרחובות קרואים על שמם של ראשי עיריית חדרה בעבר, דוד ברמן אשר כיהן בתפקיד בין השנים 1952-1954 ויצחק וידרקר, אשר כיהן בין 1954-1965.
העבודות יבוצעו בשיטה מתקדמת של ניפוץ, אשר מאפשר את שדרוג המערכות ללא חפירות וללא הרעש המלווה בהן. לאחר סיום העבודות, עיריית חדרה, בשיתוף עם התאגיד, תבצע ריבוד לכבישים ברחובות הנ"ל. העלות המשוערת של הפרויקט היא למעלה ממיליון שקלים, צפי לסיום העבודות הוא בחודש אפריל הקרוב. בנוסף, התאגיד מבצע עבודות לשדרוג קווי המים והביוב ברחובות: גולדה מאיר, החורש, תדהר ודפנה. הפרויקט מוערך בכ-2 מיליון שקלים וכולל את פיתוח המדרכה המזרחית ברחוב גולדה מאיר ואת שדרוג המדרכות הצפוניות ברחובות החורש, תדהר ודפנה. הרחובות הנ"ל יהיו סגורים לתנועה בימים א-ה בין השעות 8:00-17:00. הפרויקט עתיד להסתיים במאי השנה.
עו"ד טל אליהו, יו"ר הדירקטוריון ציין: "פרויקטים אלה הינם חלק מתכנית ההשקעות הרב שנתית של התאגיד, בה הושקעה מחשבה רבה. אני סמוך ובטוח כי תושבינו ייהנו מפירותיה. התאגיד ימשיך להקצות את מירב משאביו לשדרוג ופיתוח תשתיות עירוניות. כל הכנסות התאגיד שבות אל התושבים בדמותם של פרויקטים רבים כגון אלה". עוד הוסיף אליהו: "נמשיך להשתלב כמיטב יכולתנו עם תכניות הפיתוח העירוניות, על מנת למנוע כפל עבודות בכל רחוב. התאגיד יוסיף לפתח ולשדרג בכל מקום אשר יידרש לרווחתם ולמענם של תושבי חדרה".
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.
סדרת רשת חדשה תעלה עם הזמרת ויוצרת התוכן פרידה עוזיאל שתארח זמרים ויוצרים. הסדרה עולה על ידי מותג האיפור מייבלין ניו יורק, והיא מצולמת תוך כדי נסיעה במונית צהובה, המעוצבת בסגנון המוניות בעיר ניו יורק. בשלב הראשון תעלה סדרה של ארבע פרקים, כשבכל פרק תארח עוזיאל זמר/יוצר מוביל, ביניהם: נועם קליינשטיין, ליהי טולדנו ושחר טבוך. איתם תיצור שיח פתוח ומרענן, שיעסוק בנושאים כמו: זוגיות, אהבות, אכזבות, קריירה, הצלחות, אופנה, איפור ומה שבניהם, לצד קטעי שירה ומוזיקה קצבית. מיני-סדרת הרשת החדשה שצפויה לעלות כבר במהלך חודשי אפריל- מאי, תשודר אחת לשבועיים בזירות הדיגיטל השונות והפרקים המלאים ניתנים לצפייה ביוטיוב.