גאווה חדרתית: קבוצת רובוטיקה של הטכנודע בגמר הארצי
מאת: הדר צאלים יום רביעי,
7 בפברואר 2018, 18:52
תחרות הרובוטיקה הבינלאומית FLL First Lego League מתקיימת אחת לשנה בהשתתפות 80 מדינות מכל העולם
זו כבר מסורת! אחת לשנה מתקיימת תחרות הרובוטיקה הבינלאומית FLL First Lego League בהשתתפות 80 מדינות מכל העולם. ארבע קבוצות תלמידים בגילאי ז-ט מהטכנודע השתתפו בשלב השלישי במסע הארוך אל התחרות הנכספת, והקבוצה "1491" עלתה לגמרי הארצי.
במסע הארוך אל התחרות הנכספת (צילום: באדיבות הטכנודע)
אחת עשרה תחרויות אזוריות התקיימו במקביל ברחבי הארץ כדי לקבוע מי יעלה לגמר הארצי. באולם הקונגרסים בתחרות האזורית בחיפה פגשו ארבע הקבוצות מהטכנודע במאו תלמידים מקבוצות מתחרות, והתמודדו עם משימות רבות ומאתגרות. במסגרת התחרות על התלמידים היה לעצב, לבנות ולתכנת רובוט אוטונומי המבצע משימות על גבי לוח המשימה, ליישם עקרונות מתמטיים ומדעיים מהעולם, לקיים חקר מדעי אתגרי, ממש כמו מה שמתמודדים עימו המדענים של ימינו, לפתח את דרכי החשיבה ולהציג את הפתרון אותו מצאו.
משתתפי תחרות הרובוטיקה צילום: באדיבות הטכנודע
אחד הדגשים המיוחדים בתכנית FLL כולה, הוא הערכים המלווים אותה לכל אורכה. תחרות הרובוטיקה דוגלת בערכים של שיתוף פעולה ועבודת צוות וכל קבוצה עובדת כקבוצה עצמאית. בני הנוער מעודדים לכבד את הרעיונות של הקבוצה כולה, לכבד את הרוח של תחרות ידידותית ובעיקר – להיות אדיבים וליהנות לאורך כל הדרך.
מנהלת המרכז, הגברת אסנת צפון, רואה בתלמידיה את דור העתיד. "אלו הם מנהיגי העתיד שלנו. אין לי ספק בתרומה הענקית שהם יעניקו לחברה הישראלית, כל אחד בדרכו. ואנו נמשיך להשקיע ב אסטרטגיות למידה חדשניות, המותאמות לעתיד."
מחזיקים אצבעות לקבוצה שעלתה לגמר, ובפעם הבאה שאתם רואים קבוצת תלמידים מאושרת במיוחד, דעו שאולי הם בדרכם לטכנודע, לבנות את הרובוטים של העתיד...
בוריס צירולניק משתף: "בקבלת הפנים לרגל יום העצמאות של הרפובליקה של אזרבייג'ן, הרבה מילים חמות, הרבה חברים ותיקים, כל הדברים הטובים. מזל טוב לכל המעורבים ביום העצמאות של אזרבייג'ן!".
סגנית ומ"מ ראש העיר, שירי חגואל סיידון משתפת: “יְרוּשָׁלַיִם שֶׁל זָהָב, שֶׁל נְחוֹשֶׁת וְשֶׁל אוֹר” - ביום ירושלים, ליבנו עם העיר שחוברה לה יחדיו — ועם אלו שעדיין רחוקים ממנה. נמשיך להתפלל לחזרתם המהירה של כל הַחטופים הביתה".
את מי תפסנו בשוק העירוני? הזמר המצליח ישי לפידות נצפה בשישי בשוק נתניה כשהוא בוחר בקפידה פירות טריים לסופ”ש. עוברי אורח מדווחים שהוא קנה אננס, תותים ואבוקדו– סטייל בריאותי במיוחד. מישהו אמר שייק בבראנץ’? פרגנו!