גנדלמן: "אוי למי שמנסה להדיר את הלוחמות והחיילות שלנו"
מאת: רון איתן יום חמישי,
1 בפברואר 2018, 16:31
על רקע הביקורת שמותחים לאחרונה רבנים נגד גיוס בנות דתיות לצה"ל הביע ראש העיר את עמדתו בפני שמיניסטים בכנס המתגייסים באופן ברור ואמר: "לא רק שאין מניעה לשירות משותף, אוי למי שמנסה להדיר את הלוחמות והחיילות שלנו משירותן הצבאי"
ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן השתתף בכנס מתגייסים ע"ש שי וולשטיין ז"ל, בו השתתפו מאות שמיניסטים מחדרה והביע באוזניהם עמדה חד משמעית בעד שירות מעורב לגברים ונשים וזאת על רקע הביקורת שמותחים לאחרונה רבנים נגד גיוס בנות דתיות לצה"ל והסערה הציבורית המתחוללת סביב הנושא.
לדברי גנדלמן, "חשוב לומר את הדברים בצורה ברורה שאינה משתמעת לשני פנים: לא רק שאין מניעה לשירות משותף, אוי למי שמנסה להדיר את הלוחמות והחיילות שלנו משירותן הצבאי. נשים תרמו לביטחון מדינת ישראל עוד מימי המחתרות ועד ימינו אנו. תרומתן הייתה מכרעת גם במערכה עצמה וגם בהתרחשויות שמחוץ לזירת הקרב. יושבות כאן הלוחמות הבאות שלנו ומי שיסייעו ללחימה באמצעים טכנולוגיים, ואולי יושבת פה מפקדת הטייסת הבאה ומפקדת הצוללת הבאה ואלופת הפיקוד הבאה. לא ימנעו מאף אחת להגשים את עצמה ולשרת שירות משמעותי עם תרומה משמעותית למדינה. ודאי שלא באצטלה של מסורת".
גנדלמן: "חשוב לומר את הדברים בצורה ברורה" (צילום: באדיבות דוברות העירייה)
עוד הוסיף כי, "חיילות וחיילים הם שווים, וצה"ל זקוק להם באותה מידה. הקולות שנשמעים בתקופה האחרונה אינם משקפים את רוח צה"ל, אינם משקפים את צורכי הביטחון של מדינת ישראל, ואינם ראויים. אני קורא לכולכם, חיילות וחיילים לעתיד, להתעקש על שוויון מלא ועל שירות משותף ולהתקומם נגד כל צורה של הדרת נשים במסגרת הצבא".
לסיום אמר גנדלמן, בעצמו איש צבא ששירת במשך כשלושה עשורים: "יותר מ-30 שנה לבשתי בגאווה גדולה את מדי צבא ההגנה לישראל, ואני גאה להיות תת-אלוף בדימוס של צבא שוויוני שבו נשים הכריעו לא אחת מהלכים צבאיים חשובים".
שי וולשטיין ז"ל, שעל-שמו מתקיים מדי שנה כנס מתגייסים בחדרה, היה סגן בצנחנים. ב-25 ביולי 1994, כאשר פיקד על חייליו והגיש סיוע לשיירה של חטיבת גבעתי שהייתה בדרכה למוצב בלבנון, נפגע מירי מחבלים ונהרג. בן 22 בלבד בנופלו.
מאז נפילתו מקיימת משפחתו בשיתוף עיריית חדרה כנס מתגייסים לזכרו.
במהלך חופשת חול המועד סוכות יערכו ב 18 קניוני עופר ברחבי הארץ מגוון רחב של אירועים, פעילויות ואטרקציות לכל המשפחה – ללא עלות ובכניסה חופשית. בין האטרקציות הבולטות לכל השפחה: מופעים, הצגות , סדנאות, מתחמי משחק, מתנפחים ועוד. חג שמח!
מרוץ "ענבי טלי 2026" – מרוץ הראשון מסוגו בישראל שהתקיים בין הכרמים ובנופים המרהיבים של שפלת יהודה, השתתפו כ-200 רצים ורצות מגילאי 4 ועד 70. האירוע הציע למשתתפיו שלושה מסלולים ברמות קושי ומרחקים שונים – מקצה תחרותי של 10 ק"מ, מקצה של 5 ק"מ ומקצה של 2 ק"מ המיועד למשפחות ולילדים. המשתתפים במרוץ נהנו מחוויית ריצה ייחודית פסטורלית ובלתי נשכחת בתוך הנוף החקלאי המזוהה עם ענבי טלי, במסלולים העוברים בין הכרמים הירוקים והשדרות המוצלות, סמוך לאזור בו עובר שביל ישראל ובנוסף, קיבלו חולצת DryFit ומדליית השתתפות, ובמקצים התחרותיים גם מספר חזה עם שבב דיגיטלי למדידת זמנים. את המרוץ סיימו בטעם טוב עם מיטב תוצרת הענבים כחול לבן. כרמל הלפרין, מנכ"ל 'ענבי טלי', שהזניק את המרוץ והשתתף בעצמו במקצה של 10 ק"מ, אמר: "אנו שמחים על האירוע המיוחד ועל ההזדמנות להזמין את הציבור הרחב אלינו, לכרמים, המקום שבו הסיפור של ענבי טלי התחיל ולהכיר מקרוב את החקלאות והנוף של מושב לכיש".
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!