מתנדבי התוכנית זה"ב בגן עברו יום השתלמות בנושא בטיחות בכבישים, בהובלת המטה העירוני לבטיחות בדרכים של עיריית חדרה
אגף החינוך של עיריית חדרה קיים באמצעות המטה העירוני לבטיחות בדרכים יום השתלמות למתנדבי זה"ב בגן. תוכנית זה"ב בגן היא תוכנית ארצית להתנדבות גמלאים בגני ילדים בנושא בטיחות בדרכים, ובמסגרתה מגיעים הגמלאים המתנדבים לגן, משתלבים בפעילות ומובילים יוזמות בתחום בטיחות בדרכים כדרך חיים.
בחדרה פועלים 35 גמלאים מתנדבים בגני ילדים ומלמדים את הילדים כללי זהירות ובטיחות בדרך. המתנדבים פוגשים את הילדים על בסיס קבוע אחת לשבוע, והילדים מחכים להם בקוצר רוח. במסגרת תפקידם מסבירים המתנדבים לילדים על מעברי החצייה, תמרורים, מקומות בטוחים
יותר ובטוחים פחות לחציית כביש, התנהגות בהסעות ובאוטובוסים, היכרות עם אמצעי מיגון ובטיחות, והכל בצורה חווייתית תוך כדי משחקי תפקידים שבמהלכם מבצעים הילדים סימולציה של מרחב תנועה.
מתנדבים של זהב (צילום: באדיבות דוברות העירייה)
מספר פעמים בשנה מקיים המטה העירוני לבטיחות בדרכים באגף החינוך, בשיתוף עם הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, ימי השתלמות והעברת תכנים למתנדבים כדי שיסייעו בהעברתם לילדים, וכן פעילויות חברתיות לגיבוש. השבוע יצאו מתנדבי זה"ב בגן בריכוזה של שולמית קרפל, ליום זה"ב בחיפה. תחילתו של היום בנסיעה במנהרות הכרמל תוך התייחסות למרכיבי הבטיחות שהותקנו בהם, לאחר מכן עלייה לתצפית במחלף רופין והתבוננות על כל הפרויקט שנחשב לאחד הפרויקטים המתקדמים והגדולים שנעשו עד כה בישראל.
משם המשיכו למרכז ההדרכה לבטיחות בדרכים של עיריית חיפה המארחת, ושם קיבלו הרצאה בנושא התנהגות והיפגעות של קשישים בדרך מפי קובי גזית, מנהל אזור חיפה ברשות הלאומית לבטיחות בדרכים. לאחר הפסקת צהריים קצרה, הגיעו המתנדבים לתצפית על כל חיפה והגנים הבהאים תוך התייחסות לתשתיות התחבורתיות לרבות הנמל הצבאי, האזרחי וזה שבהקמה מול קריית חיים.
כוכבת הרשת נטע ברזני נחתה מחופשה בתאילנד, היישר להשקת קולקציית הקפסולה שעיצבה עבור מותג הנעליים הבינלאומיות ניין ווסט. פעילות האופנתית נערכה השבוע בסניף הדגל של המותג, בקניון TLV תל אביב, הגיעו חברותיה הטובות: שי מיקה, שרית פולק, דנה זרמון וליה נוגה שעוברת בימים אלה לדירה חדשה בתל-אביב.
כ-150 נשים, ביניהן נשות עסקים, מובילות דעת קהל, אושיות אופנה, כוכבות רשת, וסלבס, הגיעו בחודש שעבר לקניון עופר רמת אביב לתצוגת אופנה של המותג גלביה –כל השמות מהאירוע קודש לעת FRONT LIFE - התומכת בחיילים קרביים משוחררים. הערב המרגש כלל אירוע ססגוני שניפתח בקוקטייל אופנתי, מינגלינג ותצוגת אופנה שחשפה את קולקציית עונת אביב-קיץ 2025 של המותג. על המסלול צעדו שלל דוגמניות בטווח מידות וגילאים שונים, לבושות בפריטי ריזורט, בוהו שיק, ודגמי חוף יוקרתיים. בין הדוגמניות שצעדו בתצוגה: לאה שנירר, שירז טל, איבונה, גלית פרבר שרצקי, לירון זהבי, ענת בירן פרוסט, מיכל הניג עם הבת סשה, סמדי בומבה ועוד.
תערוכת יחיד לאמן אורי בינשטוק - "שלח לי שקט": העבודות שבתערוכה מזמינות את הצופה להתבונן אל תוך נפשו פנימה ולמצוא יחד עם האמן את השקט ואת האיזון. "אני עובד בעיקר בצבעי שמן, פה ושם משלב עם חומר בניין שיכול להיצמד לבד כגון צלוטיט שמקנה תחושה ומרקם של קיר אבן. אחרי שנים של התנסות במגוון טכניקות וסגנונות אני מוצא שהשילוב בין הגסות שבשפכטל והעדינות של מכחול עם צבעי השמן מאפשר לי להגיע למנעד רחב יותר וביטוי מגוון יותר״. פתיחה חגיגית: שבת ה- 26/4 בשעה: 12:00 | בגלריה Global Art | אוצרות : מיכלי אדלר | ד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 24/5 . תהנו!