בביקור שערך בקריית החינוך "מדעים ויהדות", התרשם שר החינוך לשעבר מהעשייה החינוכית וממרחבי הלימוד. סער: "באתי לראות שוב את מה שכבר ידעתי"
בתחילת השבוע האחרון, זכו תלמידי קריית החינוך "מדעים ויהדות" בעיר חדרה, לביקורושל גדעון סער, מי שהיה עד לפני מספר שנים שר החינוך , ואחראי למהפך בתפישה הפדגוגית של מערכת החינוך.
סער התקבל על ידי יו"ר מדעים ויהדות הרב בן ציון נורדמן, אשר בין השניים נרקם קשר ידידות עוד מתקופת הקמת מרכז החינוך בחדרה ובתל-אביב, אשר להם היה שותף שר החינוך לשעבר, הן ברמה האישית והן ברמה המקצועית. כבר בכניסתו לקריית החינוך, ברחוב מדעים ויהדות בעיר, הביע סער את התפעלותו מהקמפוס שהוקם בלב שכונת "הפארק", ואשר מאכלס בין כתליו מאות מתלמידי העיר. מר גדעון סער לא יכול היה שלא להיזכר במעמד חנוכת הבית של בית הספר, לפני כחמש שנים, והביע את התפעלותו הרבה מהתפתחות המרכז החינוכי במבנה החדש בתוך שנים ספורות, כיתות הלימוד שהתווספו, מגרשי המשחקים, מרחבי הלמידה ופינות גן וחמד במרחבי בית הספר.
סער ונורדמן במהלך הביקור (צילום: באדיבות בית הספר)
במהלך ביקורו, ביקרסער בכיתות בית הספר, ונהנה מידיעותיהם והישגיהם של התלמידים, כמו גם מהרמה המקצועית של צוות החינוך וההוראה של בית הספר, הנותנים לתלמידים מענה מקצועי ואכפתי כאחד. בין היתר הוא סייר בכיתות ובגנים והתרשם מהעשייה החינוכית, ממצעד הספרים בגן, ממרחבי הלימוד בכיתות ומפדגוגיה חדשנית בהוראה. בדבריו לפני התלמידים אמר סער: "את מדעים ויהדות אני מלווה מיום הקמתו, ובאתי לכאן היום לראות שוב את מה שכבר ידעתי – כי מדעים ויהדות הוא מודל מנצח, המהווה מודל לחיקוי בבתי ספר רבים ואחרים ברחבי הארץ".
במהלך ביקורו, אמר יו"ר מדעים ויהדות הרב בן ציון נורדמן, כי ביקורו של שר החינוך לשעבר, מהווה עבורו ועבור צוות ההוראה וההנהלה של בית הספר, כמעין סגירת מעגל. "בימיו של גדעון סער התפתחו רשתות החינוך בכל ערי ישראל, הוא קידם יוזמות וחוקים עבור התלמידים והותיר סל מלא הטבות לבתי הספר. גם בעניין המסורת, הוא היה ישר דרך והגון לכל הציבורים שראו בו מודל לחיקוי. הציבור הישראלי חב לגדעון סער הכרת הטוב על העבר הלא רחוק ועל ההוראות לביצוע שהעניק למשרד החינוך ואשר רובם מיושמים עד היום בזכותו". אמר הרב נורדמן והוסיף: "פינה חמה ואישית יש לגדעון סער בהקמת וביסוס ''מדעים ויהדות', בזה ראה כר נרחב לפעילות עבור בני הנוער והעניק לנו את מלוא תשומת הלב והסיוע והעזרה הנדרשים באותה עת".
ממשיכים להיות בשטח: כחלק משגרת העבודה השוטפת והמחויבות לחיזוק הקשר הישיר עם התושבים, ממשיך שלו אלגלי, סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, לקיים סיורי שטח ברחבי נתניה. הסיורים מתקיימים באופן קבוע בכל שכונות העיר, במטרה לפגוש את התושבים, להקשיב לפניותיהם, לעמוד מקרוב על הצרכים העולים מהשטח ולקדם פתרונות מול הגורמים המקצועיים. נצפו בשטח - שלו אלגלי במהלך סיור שטח באחת משכונות העיר יחד עם גורמי המקצוע, כחלק מהמשך הסיורים השוטפים המתקיימים ברחבי נתניה.
בעקבות ההצלחה בשנה שעברה, בית האופנה גולברי ומעצב העילית דרור קונטנטו ממשיכים את שיתוף הפעולה ומשיקים קולקציית ערב חדשה, המשלבת בין קלאסיקה על זמנית לתעוזה מודרנית. הקולקציה מעניקה מענה מושלם לנשים בכל הגילאים המקפידות על אופנה מדויקת, קרייריסטיות שאוהבות לפזר סביבן גלאם ושואו, ולכאלה שחלמו על פריט מעצבים של דרור קונטנטו בארון, במחיר נגיש. פריטי השמנת והלבן החדשים מותאמים במדויק לכלות בכל גיל, לאירועי החינה, המקווה, שבת החתן ומסיבת הרווקות, בעוד שחליפות הטוקסידו העוצמתיות ושמלות התחרה השחורות מעניקות הופעה מרשימה ובלתי נשכחת לאימהות של חתן וכלה או לאירועי בר ובת מצווה יוקרתיים.
התערוכה "ורידי יער" של האמנית ענבר פיאנקו תיפתח ב-8 באוגוסט בשעה 12:00 בגלריית Global Art במרכז בעלי מלאכה בתל אביב. בתערוכת היחיד החדשה מציגה פיאנקו סדרת עבודות העוסקות במפגש שבין טבע פראי לעולם הפנימי, באמצעות דימויים של יערות, עצים, נחשים, נמרים ובעלי חיים נוספים. היצירות נעות בין תחושות של יופי ושלווה לבין פחד, דריכות והישרדות, ומשלבות מבט אישי על הטבע כמקום של ריפוי והתבוננות. לצד ציורי הצבע יוצגו גם עבודות בשחור־לבן שנוצרו כמחווה לחוקרת השימפנזים ג'יין גודול. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, תהיה פתוחה לקהל עד 29 באוגוסט. בהצלחה!
6. בנתניה במתחם עיר ימים: קיץ טרופי, סרטים ופסטיבל ממתקים מול הים – בחינם. במתחם עיר ימים יתקיימו במהלך יולי ואוגוסט פסטיבלים ופעילויות מתחלפות לכל המשפחה. בתחילת אוגוסט יהפוך המתחם לגן עדן צבעוני במסגרת פסטיבל "קנדי לנד", ולאחריו יתקיים במקום פסטיבל עיצוב. יוקרנו בימי ראשון בערב גם סרטי אנימציה, כך שאפשר לשלב סרט, ארוחה ובריזה מהים בלי לשלם על כרטיס קולנוע. מתחם עיר ימים. כניסה חופשית.