חובשים ופאראמדיקים של מד"א קבעו את מותם של 2 פצועים שנלכדו ברכב. כתוצאה מעוצמת ההתנגשות שני צוותי כיבוי והצלה מתחנת חדרה סייעו בחילוצם של 4 נוסעים שנלכדו ברכב
הערב בשעה 20:13 התקבל דיווח במוקד 101 של מד"א במרחב שרון על תאונה קטלנית בכביש הגישה לברטעה. חובשים ופאראמדיקים של מד"א הגיעו מיד למקום וטיפלו ב-5 פצועים בהם 3 במצב אנוש ו 2 במצב קשה. כתוצאה מהתאונה כביש 6513 נחסם לתנועה מקציר לברטעא בשני הכיוונים.
פאראמדיקים של מד"א נאלצו לקבוע במקום את מותם של גבר בן 20 ואישה כבת 40 והעניקו טיפול רפואי ל 3 פצועים, בהם: 1 אנוש, גבר כבן 25 שפונה לחבירה עם מסוק צבאי שנחת בסמוך כשהוא מורדם ומונשם ו- 2 קשה, גבר ואישה כבני 25 עם פגיעה רב מערכתית לבי"ח הלל יפה. כתוצאה מעוצמת ההתנגשות ארבעה מהנוסעים נלכדו בתוך כלי הרכב ושני צוותי כיבוי והצלה מתחנת חדרה סייעו בחילוצם
הרכב המרוסק בזירת התאונה (צילום: דוברות המשטרה)
חובש בכיר במד"א אסף תפוחי סיפר: "מדובר בתאונת דרכים מזעזעת, הרכבים היו מעוכים לחלוטין. באחד מהרכבים נלכדו 3 גברים, אחד מהם היה מחוסר הכרה ללא דופק וללא נשימה ו 2 גברים נוספים היו בהכרה וסבלו מפגיעה רב מערכתית. ברכב השני נלכדו 2 פצועים, אישה כבת 40 שהייתה ללא סימני חיים ואישה כבת 25 בהכרה. בחילוץ מורכב של כוחות הכיבוי הפצועים חולצו מהרכבים תחת תנאים קשים של חושך וגשם שוטף. הענקנו לפצועים טיפול רפואי ראשוני בשטח, 2 מהם פונו בניידות טיפול נמרץ של מד"א לבי"ח הלל יפה והפצוע הנוסף פונה מורדם ומונשם לחבירה עם מסוק צבאי שנחת בסמוך".
קיים חשש לחייהם של שני פצועים בתאונה צילום: דוברות המשטרה
במהלך חופשת חול המועד סוכות יערכו ב 18 קניוני עופר ברחבי הארץ מגוון רחב של אירועים, פעילויות ואטרקציות לכל המשפחה – ללא עלות ובכניסה חופשית. בין האטרקציות הבולטות לכל השפחה: מופעים, הצגות , סדנאות, מתחמי משחק, מתנפחים ועוד. חג שמח!
מרוץ "ענבי טלי 2026" – מרוץ הראשון מסוגו בישראל שהתקיים בין הכרמים ובנופים המרהיבים של שפלת יהודה, השתתפו כ-200 רצים ורצות מגילאי 4 ועד 70. האירוע הציע למשתתפיו שלושה מסלולים ברמות קושי ומרחקים שונים – מקצה תחרותי של 10 ק"מ, מקצה של 5 ק"מ ומקצה של 2 ק"מ המיועד למשפחות ולילדים. המשתתפים במרוץ נהנו מחוויית ריצה ייחודית פסטורלית ובלתי נשכחת בתוך הנוף החקלאי המזוהה עם ענבי טלי, במסלולים העוברים בין הכרמים הירוקים והשדרות המוצלות, סמוך לאזור בו עובר שביל ישראל ובנוסף, קיבלו חולצת DryFit ומדליית השתתפות, ובמקצים התחרותיים גם מספר חזה עם שבב דיגיטלי למדידת זמנים. את המרוץ סיימו בטעם טוב עם מיטב תוצרת הענבים כחול לבן. כרמל הלפרין, מנכ"ל 'ענבי טלי', שהזניק את המרוץ והשתתף בעצמו במקצה של 10 ק"מ, אמר: "אנו שמחים על האירוע המיוחד ועל ההזדמנות להזמין את הציבור הרחב אלינו, לכרמים, המקום שבו הסיפור של ענבי טלי התחיל ולהכיר מקרוב את החקלאות והנוף של מושב לכיש".
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!