גנדלמן: "תושבי חדרה לא ישלמו את מחיר המעבר מפחם לגז". בדיון שהתקיים בוות"ל בנושא הקמת תחנות כוח גזיות במרחב חדרה, במקום היחידות הפחמיות העומדות להיסגר הביע גנדלמן התנגדות נחרצת בעניין
ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן הביע התנגדות נחרצת בדיון, שהתקיים בקונגרס ות"ל (ועדה לתשתיות לאומיות) ועסק בנושא הקמת תחנות כוח גזיות במרחב חדרה. הדיון שנערך במשרדי הוות"ל בירושלים דן באפשרות להקים בחדרה תחנות כוח המופעלות בגז, במקום יחידות 1-4 הפחמיות באתר תחנות הכוח "אורות רבין", אשר שר האנרגיה יובל שטייניץ הורה על סגירתן.
את עיריית חדרה ייצגו בדיון ראש העירייה גנדלמן, מנכ"ל העירייה יעקב זיגדון, ומהנדס העיר אינג' נועם גרייף. גנדלמן הזכיר למשתתפים הדיון, כי רק בשבוע שעבר כוסתה העיר חדרה בענן של פיח כתוצאה מתקלה בתחנת הכוח, וכי גם כעת, בעקבות תקלה במאגר תמר, נודע כי יש כוונה לעבוד על יותר פחם וחומרים מזיקים נוספים.
התנגדות נחרצת בועדה לתשתיות לאומיות (צילום: דוברות העירייה)
גנדלמן: "אנחנו מאוד מפרגנים על ההחלטה, שאף נלחמנו עליה, לסגור את יחידות 1-4. אבל לא מקובל עלינו שאת מחיר ההחלטה ייאלצו לשלם תושבי חדרה". גנדלמן הציע לוועדה, שהחלה בהליך התכנוני של הקמת תחנות גז, להפנים כי עיריית חדרה לא תאפשר הקמת אתרי גז מול בתי מגורים, הקיימים והעתידיים.
"ברדיוס של 1,700 מטר מתוכננים בחדרה, בתוכנית מאושרת, כ-14 אלף בתי אב. אני מסרב לכך שמחיר ההחלטה לסגור את 1-4 יהיה שתושבי חדרה ימשיכו לסבול". ראש העיר הדגיש כי בריאותם של תושבי חדרה הם הדבר החשוב ביותר, וציין כי בנוסף ישנם עוד משתנים שיש להתחשב בהם, כמו איכות חיים, איכות הסביבה, פגיעה בתוכניות ההרחבה של חדרה ועוד.
בתום דבריו אמר גנדלמן כי מבחינת עיריית חדרה, מיקום תחנת כוח המופעלת בגז יכול להיות אך ורק בתוך תחנת הכוח "אורות רבין", ולא בשום מקום אחר שיהיה בקרבת בתי תושבים. גנדלמן הציג את עמדת העירייה בפני יו"ר הוועדה אביגדור יצחקי, אשר הנחה את אנשיו לבדוק את דרישת ראש העיר להקים את תחנת הגז בתחומה של תחנת הכוח, ובנוסף הנחה לבחון האם בכלל יש להקים בחדרה תחנות כוח גזיות נוספות, והאם יש אופציות למיקומים אחרים להקמתן.
ממשיכים להיות בשטח: כחלק משגרת העבודה השוטפת והמחויבות לחיזוק הקשר הישיר עם התושבים, ממשיך שלו אלגלי, סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, לקיים סיורי שטח ברחבי נתניה. הסיורים מתקיימים באופן קבוע בכל שכונות העיר, במטרה לפגוש את התושבים, להקשיב לפניותיהם, לעמוד מקרוב על הצרכים העולים מהשטח ולקדם פתרונות מול הגורמים המקצועיים. נצפו בשטח - שלו אלגלי במהלך סיור שטח באחת משכונות העיר יחד עם גורמי המקצוע, כחלק מהמשך הסיורים השוטפים המתקיימים ברחבי נתניה.
בעקבות ההצלחה בשנה שעברה, בית האופנה גולברי ומעצב העילית דרור קונטנטו ממשיכים את שיתוף הפעולה ומשיקים קולקציית ערב חדשה, המשלבת בין קלאסיקה על זמנית לתעוזה מודרנית. הקולקציה מעניקה מענה מושלם לנשים בכל הגילאים המקפידות על אופנה מדויקת, קרייריסטיות שאוהבות לפזר סביבן גלאם ושואו, ולכאלה שחלמו על פריט מעצבים של דרור קונטנטו בארון, במחיר נגיש. פריטי השמנת והלבן החדשים מותאמים במדויק לכלות בכל גיל, לאירועי החינה, המקווה, שבת החתן ומסיבת הרווקות, בעוד שחליפות הטוקסידו העוצמתיות ושמלות התחרה השחורות מעניקות הופעה מרשימה ובלתי נשכחת לאימהות של חתן וכלה או לאירועי בר ובת מצווה יוקרתיים.
התערוכה "ורידי יער" של האמנית ענבר פיאנקו תיפתח ב-8 באוגוסט בשעה 12:00 בגלריית Global Art במרכז בעלי מלאכה בתל אביב. בתערוכת היחיד החדשה מציגה פיאנקו סדרת עבודות העוסקות במפגש שבין טבע פראי לעולם הפנימי, באמצעות דימויים של יערות, עצים, נחשים, נמרים ובעלי חיים נוספים. היצירות נעות בין תחושות של יופי ושלווה לבין פחד, דריכות והישרדות, ומשלבות מבט אישי על הטבע כמקום של ריפוי והתבוננות. לצד ציורי הצבע יוצגו גם עבודות בשחור־לבן שנוצרו כמחווה לחוקרת השימפנזים ג'יין גודול. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, תהיה פתוחה לקהל עד 29 באוגוסט. בהצלחה!
6. בנתניה במתחם עיר ימים: קיץ טרופי, סרטים ופסטיבל ממתקים מול הים – בחינם. במתחם עיר ימים יתקיימו במהלך יולי ואוגוסט פסטיבלים ופעילויות מתחלפות לכל המשפחה. בתחילת אוגוסט יהפוך המתחם לגן עדן צבעוני במסגרת פסטיבל "קנדי לנד", ולאחריו יתקיים במקום פסטיבל עיצוב. יוקרנו בימי ראשון בערב גם סרטי אנימציה, כך שאפשר לשלב סרט, ארוחה ובריזה מהים בלי לשלם על כרטיס קולנוע. מתחם עיר ימים. כניסה חופשית.