שר האוצר משה כחלון, הכריז על ההגרלה הגדולה השנייה של מחיר למשתכן שתתקיים הלילה (א'). כ-12,000 יח"ד יוגרלו ובהם 47 דירות בחדרה מתוכן 9 דירות רק לבני המקום. 248 זוגות מחדרה זכו עד כה בתוכנית מחיר למשתכן
הלילה בחצות תיפתח הגרלה של כ-12 אלף יח"ד בכל רחבי הארץ כך הכריז שר האוצר, משה כחלון הבוקר (א') בעמוד הפייסבוק שלו שציין כי ההגרלה שתיפתח היום תיתן מענה לרוב משתתפי סדרה א' שעדיין לא זכו בזכות לדירה במחיר הוגן.
"בזמן האחרון אנחנו עדים להתקפות חסרות תקדים על התכנית מצד גורמים אינטרסנטים שרוצים להכשיל את התכנית. אותם גורמים, אמר כחלון, "לא רוצים שתהיה לצעירים דירה או שהם רוצים שהם יקנו דירה במחירים מטורפים. אותם גורמים חגגו פה במשך שנים והרוויחו סכומים עצומים על הגב של הזוגות הצעירים. במסגרת התכנית אנחנו מחזירים את השפיות ומוכרים את אותן דירות במאות אלפי שקלים פחות ממחיר השוק. הדירות בתכנית הן דירות מצוינות ובאיכות הגבוהה ביותר."
במסגרת ההגרלה יכללו הישובים: ראשון לציון, נתניה, באר שבע, רמת גן, אשקלון, בית שמש, חדרה, מודיעין, ראש העין, יבנה, קריית ביאליק, אור יהודה, דימונה, נשר, שדרות, שוהם, קריית טבעון, בית שאן, חצור הגלילית, בית דגן, עכו וכרמיאל. ההגרלה ליישובי המגזר הערבי תידחה בכדי לאפשר למשתתפים נוספים להירשם לתכנית.
שר האוצר משה כחלון. "ההגרלה היום תתן מענה לרוב משתתפי סדרה א'" (צילום: אלעד מלכה)
"כל הגורמים שתוקפים את התכנית ורוצים שתיכשל לא תוקפים אותי – הם תוקפים את הצעירים והתקווה שלהם לדירה". אמר כחלון והוסיף, "הם רואים את הטירוף של המחירים נעצר ואת האמון של הזוגות הצעירים בתכנית והם מבינים שהחגיגה נגמרה. אנחנו לא מתכוונים לעצור את התכנית אלא להמשיך ולהעצים אותה ולשווק עשרות אלפי יח"ד נוספות. נמשיך ללא מורא וללא חשש מאף אחד."
הזוגות הצעירים והמשפחות שיזכו בהגרלה הגדולה יקבלו זכות מוקנית לדירה בישראל במחיר מופחת במאות אלפי שקלים בממוצע ממחיר השוק. עד כה שווקו בהצלחה לקבלנים למעלה מ-45 אלף דירות במסגרת מחיר למשתכן וכ-27,00 זכאים כבר זכו בדירה. ההגרלה הגדולה מעניקה לעוד אלפי זוגות צעירים הבטחה שלטונית לדירה משלהם.
סדרת רשת חדשה עלתה בהשראת סדרת הטלוויזיה המדוברת “הלוטוס הלבן”, מהלך המהווה חלק מאסטרטגיית התוכן של מותג הטיפוח VICHY (ווישי), מהלך תקשורתי רחב וחדשני בישראל המחבר בין תרבות, הומור ותובנות על עולם השיווק. לצילומי הסדרה גויסו כוכבות בולטות: קרן מור מהשחקניות המוערכות בישראל, ריף נאמן שחקנית ודוגמנית מובילה וליבר בלילתי, אישיות אופנה מהבולטות ברשת. הן עומדות במרכז העלילה ומגלמות דמויות נשיות חזקות, מורכבות ושונות זו מזו, הנפגשות בריטריט וולנס יוקרתי של המותג.
חוזרים לצפון: מלון בוטיק אל-רום שברמת הגולן פותח את עונת התיירות ומזמין את המטיילים ליהנות מחופשה ירוקה, שקטה וקרירה בגובה של כ-1,070 מטר מעל פני הים. המלון מציע חדרי אירוח משפחתיים, מדשאות רחבות, מתחמי ברביקיו, ג'ימבורי לילדים ומרחבים פתוחים מול נופי הגולן. בחודש יוני נפתחה גם עונת קטיף הדובדבנים המפורסמת של אל-רום, עם 12 זנים שונים של דובדבנים ופירות יער. כחלק מהחוויה, מומלץ לבקר במיצג “עמק הבכא” (עז 77), המספר את סיפור הגבורה של חטיבה 7 במלחמת יום הכיפורים. המיצג מוצע ללא תשלום לאורחי המלון. לפרטים באתר בוטיק אל-רום.
הסופרת שלנו זוהר אביב פגשה את ליאור סושרד במסעדה. היא ביקשה שיקרא את מחשבותיה אבל הבת שלו קפצה ואמרה - אבל אני כבר קראתי, קראתי את הספרים שלך. המורה מקריאה בכל יום את 'חבורת כוח המוח' וזה היה בהחלט משמח דיו וחיוך רחב התפשט לתמונה משותפת. אהבנו!
התהוות: האמנית הצעירה הדס פורגס מציגה את תערוכת היחיד הראשונה שלה בגלריית Global Art בתל אביב. בתערוכה מוצגות עבודות שמן עוצמתיות העוסקות ברגש, זהות, תשוקה, כאב ותהליכי התפתחות אישיים, תוך שילוב השפעות מעולמות האמנות הקלאסית והעכשווית. היצירות חושפות את עולמה הפנימי של פורגס ומזמינות את הצופה למסע בין סערה נפשית, חלומות ותקווה. פורגס, בוגרת שירות ביחידת 8200 בתחום הסייבר, יוצרת חיבור מסקרן בין חשיבה טכנולוגית לבין יצירה אמנותית אינטואיטיבית ורגשית. התערוכה מסמנת את תחילתה של דרך אמנותית מבטיחה ומעניקה הצצה ליצירתה המתגבשת של אמנית צעירה ומסקרנת. אוצרות: מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. פתיחה חגיגית: 25.6.2026 - נעילת התערוכה: 25.7.2026. מקום: גלריית Global Art, מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב.