1,445 תלמידים התחילו השנה את כיתה א', 1,185 תלמידים עלו לכיתה י"ב ויסיימו השנה את לימודיהם במערכת העירונית. בחדרה 171 גני ילדים, 28 בתי ספר יסודיים, 2 בתי ספר לחינוך מיוחד, 10 חטיבות ביניים ו-15 בתי ספר תיכונים
20,993 תלמידים הגיעו אל בתי הספר וגני הילדים, ופתחו את שנת הלימודים תשע"ח בחדרה. זהו גידול של 859 תלמידים לעומת 20,134 אשתקד. כמדי שנה צפוי הנתון של מספר התלמידים לגדול, וזאת מאחר שטרם התקבלו נתוני ההרשמה של החינוך הרשמי שאינו מוכר (חרדי). בתי ספר אלה נוהגים לבצע רישום עצמאי, ולהעביר את נתוני הרישום עם תחילת שנת הלימודים אל אגף החינוך.
מתחילים שנה חדשה (ארכיון) (צילום: שלומי גבאי)
נכון להיום, 1,445 תלמידים יעלו השנה לכיתה א' ויחלו את המסלול של 12 שנות לימוד. לעומתם 1,185 תלמידים עולים לכיתה י"ב ויסיימו השנה את לימודיהם במערכת העירונית. בחדרה 171 גני ילדים, 28 בתי ספר יסודיים, 2 בתי ספר לחינוך מיוחד, 10 חטיבות ביניים ו-15 בתי ספר תיכונים, כולל מסגרות חינוך ממלכתי, ממלכתי-דתי, וחינוך מוכר שאינו רשמי.
1,493 בני 3 נקלטו במערכת החינוך העירונית במסגרת חוק חינוך חינם (על-פי המלצת ועדת טרכטנברג) ויחלו לימודיהם בגני הילדים בעיר. בסך הכל ילמדו השנה בגני הילדים העירוניים 4,900 ילדים בגני טרום-טרום חובה, טרום חובה וגני חובה, גידול של 144 ילדים לעומת 4,756 אשתקד.
פותחים את שנת הלימודים בחדרה (ארכיון) צילום: דוברות העירייה
הגידול במספר התלמידים נובע מגידול במספר התושבים בחדרה, בין היתר כתוצאה מההגירה החיובית לעיר, במיוחד של משפחות צעירות. כזכור, השנה חצתה חדרה את קו 100 אלף התושבים, ומדובר בגידול משמעותי לעומת 96,225 תושבים בסוף שנת 2016. לקראת שנת הלימודים תשע"ח פותחת העירייה מוסדות חינוך חדשים: 2 גני ילדים בשכונת הפארק, גן ילדים בשכונת ברנדס, ו-3 גנים לילדי חינוך מיוחד.
לראשונה בחדרה ייפתחו גם כ-50 מסגרות רצף חינוכי, שיפעלו מסיום יום הלימודים ועד לשעה 16:30, כאשר בפני ההורים עומדת גם האפשרות להארכת השהות עד לשעה 17:00. במסגרת תוכנית הרצף החינוכי, שמוביל ראש העיר צביקה גנדלמן בשיתוף הנהגת ההורים העירונית, ישהו הילדים במסגרות עירוניות מפוקחות ויזכו לתכנים פדגוגיים איכותיים.
בנוסף בוצעו שיפוצי קיץ בעשרות מבני חינוך. כמו כן, במהלך הקיץ בוצעו שיפוצי עומק בגני ילדים במסגרת תוכנית החומש שיזם ראש העיר במטרה לשקם את הגנים הקיימים במקביל להקמתם של גנים חדשים. במסגרת התוכנית, בכל שנת לימודים מבוצע שיפוץ עומק ביותר מ-10 גנים, וזאת כדי להגיע למצב שבתום תקופת החומש יהיה יישור קו של כל הגנים בעיר, החדשים והמחודשים.
במהלך חופשת חול המועד סוכות יערכו ב 18 קניוני עופר ברחבי הארץ מגוון רחב של אירועים, פעילויות ואטרקציות לכל המשפחה – ללא עלות ובכניסה חופשית. בין האטרקציות הבולטות לכל השפחה: מופעים, הצגות , סדנאות, מתחמי משחק, מתנפחים ועוד. חג שמח!
מרוץ "ענבי טלי 2026" – מרוץ הראשון מסוגו בישראל שהתקיים בין הכרמים ובנופים המרהיבים של שפלת יהודה, השתתפו כ-200 רצים ורצות מגילאי 4 ועד 70. האירוע הציע למשתתפיו שלושה מסלולים ברמות קושי ומרחקים שונים – מקצה תחרותי של 10 ק"מ, מקצה של 5 ק"מ ומקצה של 2 ק"מ המיועד למשפחות ולילדים. המשתתפים במרוץ נהנו מחוויית ריצה ייחודית פסטורלית ובלתי נשכחת בתוך הנוף החקלאי המזוהה עם ענבי טלי, במסלולים העוברים בין הכרמים הירוקים והשדרות המוצלות, סמוך לאזור בו עובר שביל ישראל ובנוסף, קיבלו חולצת DryFit ומדליית השתתפות, ובמקצים התחרותיים גם מספר חזה עם שבב דיגיטלי למדידת זמנים. את המרוץ סיימו בטעם טוב עם מיטב תוצרת הענבים כחול לבן. כרמל הלפרין, מנכ"ל 'ענבי טלי', שהזניק את המרוץ והשתתף בעצמו במקצה של 10 ק"מ, אמר: "אנו שמחים על האירוע המיוחד ועל ההזדמנות להזמין את הציבור הרחב אלינו, לכרמים, המקום שבו הסיפור של ענבי טלי התחיל ולהכיר מקרוב את החקלאות והנוף של מושב לכיש".
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!