חברת "אלו את ניצן בע"מ" תקים מתקני משחק והצללה ייחודיים, שבתכנונם ישולבו מוטיבים המתאימים למאפייניו של הפארק
ועדת המכרזים של "נחלים", החברה לפיתוח תיירות בחדרה, בחרה את חברת "אלו את ניצן בע"מ" להתקנת מתקני משחק והצללה ייחודיים בפארק נחל חדרה. עלות מתקני המשחק וההצללה כ-2 מיליון שקלים, חלק מהמימון שהשיג ראש העיר צביקה גנדלמן מהמשרד להגנת הסביבה לשדרוג ופיתוח בפארק נחל חדרה.
מתקן משחקים בפארק הנחל (צילום: הדמיה)
החברה הזוכה אחראית על תכנון, אספקה, התקנה ואחזקה של המתקנים, וכן משטח גומי בטיחותי, כולל התאמה לנגישות. התאמת המתקנים לאנשים עם מוגבלות תתוכנן בשיתוף נציג "נגישות ישראל" שלוחת חדרה, עמיחי גורפינקל, המייעץ בנושא בהתנדבות. במתחם המשחקים ישולבו מוטיבים של אנרגיה חלופית אקולוגית ומוטיבים המתאימים למאפייניו של הפארק, למשל נחל וטבע. כמו כן ישולבו בצבעי המתקנים צבעי ים וחוף, אף הם בין מאפייני פארק נחל חדרה.
ועדת המכרזים עם ההצעה הזוכה צילום: באדיבות דוברות העירייה
את ההצעות שהוגשו למכרז בחנה ועדה מקצועית שמינתה ועדת המכרזים, ובה חברים מנכ"ל "נחלים" עו"ד מתניה כחלון, ממונה שיקום נחלים במשרד להגנת הסביבה אייל יפה, אדריכלית העיר, מנהל הפארק, מנהל מחלקת גנים ונוף, ויועץ מקצועי. לאחר שלב הבחינה המקצועית הועברו ההצעות לוועדת המכרזים של "נחלים" - אשר בראשה עומד חבר הנהלת העיר בנצי נורדמן, ועל חבריה נמנים חבר הנהלת העיר אמיר ימין ונציבת פניות הציבור יהודית אסולין - שבחרה כאמור את חברת "אלו את ניצן בע"מ".
יו"ר ועדת המכרזים בנצי נורדמן, אמר כי, "בוועדת המכרזים התבצעה עבודה מקצועית ואחראית, ובסופו של תהליך נבחרה חברת אלו את ניצן לבצע את המתקנים הייחודיים בפארק נחל חדרה. מדובר בקונספט חדשני שבמסגרתו התחרו החברות על איכות, חדשנות, נגישות, ניצול האנרגיה וייחודיות, והתוצאה תהיה פארק ברמה של הערים הגדולות בעולם, משופע במתקנים אטרקטיביים שישתלבו בפארק נחל חדרה".
סדרת רשת חדשה עלתה בהשראת סדרת הטלוויזיה המדוברת “הלוטוס הלבן”, מהלך המהווה חלק מאסטרטגיית התוכן של מותג הטיפוח VICHY (ווישי), מהלך תקשורתי רחב וחדשני בישראל המחבר בין תרבות, הומור ותובנות על עולם השיווק. לצילומי הסדרה גויסו כוכבות בולטות: קרן מור מהשחקניות המוערכות בישראל, ריף נאמן שחקנית ודוגמנית מובילה וליבר בלילתי, אישיות אופנה מהבולטות ברשת. הן עומדות במרכז העלילה ומגלמות דמויות נשיות חזקות, מורכבות ושונות זו מזו, הנפגשות בריטריט וולנס יוקרתי של המותג.
חוזרים לצפון: מלון בוטיק אל-רום שברמת הגולן פותח את עונת התיירות ומזמין את המטיילים ליהנות מחופשה ירוקה, שקטה וקרירה בגובה של כ-1,070 מטר מעל פני הים. המלון מציע חדרי אירוח משפחתיים, מדשאות רחבות, מתחמי ברביקיו, ג'ימבורי לילדים ומרחבים פתוחים מול נופי הגולן. בחודש יוני נפתחה גם עונת קטיף הדובדבנים המפורסמת של אל-רום, עם 12 זנים שונים של דובדבנים ופירות יער. כחלק מהחוויה, מומלץ לבקר במיצג “עמק הבכא” (עז 77), המספר את סיפור הגבורה של חטיבה 7 במלחמת יום הכיפורים. המיצג מוצע ללא תשלום לאורחי המלון. לפרטים באתר בוטיק אל-רום.
הסופרת שלנו זוהר אביב פגשה את ליאור סושרד במסעדה. היא ביקשה שיקרא את מחשבותיה אבל הבת שלו קפצה ואמרה - אבל אני כבר קראתי, קראתי את הספרים שלך. המורה מקריאה בכל יום את 'חבורת כוח המוח' וזה היה בהחלט משמח דיו וחיוך רחב התפשט לתמונה משותפת. אהבנו!
התהוות: האמנית הצעירה הדס פורגס מציגה את תערוכת היחיד הראשונה שלה בגלריית Global Art בתל אביב. בתערוכה מוצגות עבודות שמן עוצמתיות העוסקות ברגש, זהות, תשוקה, כאב ותהליכי התפתחות אישיים, תוך שילוב השפעות מעולמות האמנות הקלאסית והעכשווית. היצירות חושפות את עולמה הפנימי של פורגס ומזמינות את הצופה למסע בין סערה נפשית, חלומות ותקווה. פורגס, בוגרת שירות ביחידת 8200 בתחום הסייבר, יוצרת חיבור מסקרן בין חשיבה טכנולוגית לבין יצירה אמנותית אינטואיטיבית ורגשית. התערוכה מסמנת את תחילתה של דרך אמנותית מבטיחה ומעניקה הצצה ליצירתה המתגבשת של אמנית צעירה ומסקרנת. אוצרות: מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. פתיחה חגיגית: 25.6.2026 - נעילת התערוכה: 25.7.2026. מקום: גלריית Global Art, מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב.