שילִי (37) ויעל (שבעה חודשים) קתאלי מקיבוץ להבות חביבה שבמועצה האזורית מנשה הן ההרוגות בתאונה הקטלנית שאירעה בדרום
השניים נהרגו בתאונת דרכים שאירעה אמש (ב') בהתנגשות בין שני כלי רכב סמוך לצומת גורל שבכביש 40 בדרום. חובשים ופרמדיקים של מד"א ביצעו בהן פעולות תוך מאמצי החייאה אך מותן נקבע בדרך לבית החולים.
מחקירה של חוקר תאונות הדרכים של משטרת ישראל עולה כי יעל עצרה, בשל תקלה טכנית ברכבה, בשול השמאלי ליד שטח ההפרדה בכביש 40, כמאתיים מטרים לאחר צומת גורל לכיוון להבים. בזמן שיצאה מרכבה לכיוון הדלת האחורית של רכבה, פגע בה רכב פרטי שהגיע מכיוון באר שבע. נהג הרכב הפוגע תושב באר שבע בשנות הארבעים לחייו הוזמן לחקירה עת שחרורו מבית החולים. זמן קצר לאחר התאונה הוא סיפר לחוקריו כי לא הבין את מה שאירע. "לא ראיתי אותה והרכב עמד בשוליים, פתאום שמעתי מכה, לא הבנתי מה קרה, עצרתי את הרכב וירדתי במהירות כדי לראות מה קרה, אמר.
האם שלי ובתה יעל. הותירה אחריה בן זוג ושני ילדים (צילום: באדיבות המשפחה)
שילִי השאירה אחריה בן זוג – נדב, ושני ילדים קטנים – איתן בן שמונה ויערה בת שש. שילִי גדלה בישוב להבים ונדב ברמת גן והשניים הכירו בסין בזמן ששניהם למדו שם הם הגיעו לקיבוץ להבות חביבה בשנת 2011 והשתלבו בחיי הקהילה. הלוויתם תערך הערב בשעה 18:00 בבית העלמין בקיבוץ.
אורי פרגו מנהל הקהילה: "הקיבוץ כולו המום כואב מהאסון הכבד שפקד את משפחת קתאלי ואת בית להבות חביבה. הזוג הגיע לקיבוץ עם שני ילדים לפני שבע שש שנים ויעל הקטנה נולדה כאן. הזוג השתלב היטב במרקם החברתי של הקיבוץ והיה חלק משמעותי בהתפתחות קהילת להבות חביבה בשנים האחרונות. מהרגע ששמענו על האסון כינסנו את צוות החירום והחינוך של הקיבוץ ביחד עם גורמי הרווחה והשירות הפסיכולוגי של המועצה האזורית מנשה וביחד נערכנו לעטוף את המשפחה ולסייע לילדים ולכלל הקהילה. "על אף האסון הכבד חשוב לנו לשמור על שגרה, ככל הניתן, של פעילות החופש הגדול במערכת החינוך בקיבוץ".
זירת התאונה בדרום צילום: דוברות מד"א
אורית שרביט שכנה וחברה של משפחת קתאלי: "עברנו לקיבוץ באותו הזמן ומאז אנחנו גרים אחד ליד השני. מהרגע הראשון היה חיבור חזק בין המשפחות שלנו, הילדים שלנו באותם הגילים ובילנו הרבה יחד. יצאנו לטיולים משפחתיים ביחד ושילי ואני היינו חברות קרבות ובילנו המון ביחד. היחסים בינינו היו הרבה מעבר לשכנות רגילה, זה היה ממש קשר חזק שלא נגמר.
סנונית רותם-פליישר שכנה וחברה אף היא של המשפחה: "בעלי התקשר אלי אתמול זמן קצר אחרי התאונה ובישר לי את הנורא מכל. בעלי לקח את נדב, בן זוגה של שילי לבית החולים ועשה איתו את הדרך הקשה עד לסורוקה. קיבלתי את הידיעה בהלם מוחלט וביקשתי מאורית שתבוא אלי. ידענו שיעל במצב קשה וש-שילי בטיפול נמרץ. קיוונו והתפללנו ששתיהן יהיו בסדר, אבל לצערנו תוך זמן קצר הבנו ששתיהן נהרגו.
כל הלילה היינו עם הסבא והסבתא, ההורים של נדב, שהיו עם הנכדים בבית, בקשר. הם היו כמובן שבורים והמומים מהבשורה הקשה. מערכת החינוך בקיבוץ הוציאו הודעות מפורטות כיצד לדבר עם הילדים וכיצד נערכים בגנים ובבתי הילדים לשיחות עם הילדים. לאחר שהילדים שלנו קמו, בישרנו להם את הבשורה הקשה. כולנו המומים וכואבים וביחד מחבקים את נדב והילדים ונמצאים כאן בשבילם".
בוחני המשטרה חוקרים את הזירה צילום: דוברות המשטרה
ראש המועצה האזורית מנשה אילן שדה," המועצה משתתפת באבלה הכבד של משפחת קתאלי על מותם בטרם עת של שילי ובתה יעל אשר נהרגו אמש בתאונת דרכים. אנו מחבקים ועוטפים את הבעל נדב, הילדים איתן ויערה, בני המשפחה והחברים בקיבוץ להבות חביבה. צוותי הרווחה, השירות הפסיכולוגי והחינוך מלווים את המשפחה ויעניקו להם סיוע ככל הנדרש. אנו תמיד נהיה בשבילם בכדי לעזור ולסייע ".
במהלך חופשת חול המועד סוכות יערכו ב 18 קניוני עופר ברחבי הארץ מגוון רחב של אירועים, פעילויות ואטרקציות לכל המשפחה – ללא עלות ובכניסה חופשית. בין האטרקציות הבולטות לכל השפחה: מופעים, הצגות , סדנאות, מתחמי משחק, מתנפחים ועוד. חג שמח!
מרוץ "ענבי טלי 2026" – מרוץ הראשון מסוגו בישראל שהתקיים בין הכרמים ובנופים המרהיבים של שפלת יהודה, השתתפו כ-200 רצים ורצות מגילאי 4 ועד 70. האירוע הציע למשתתפיו שלושה מסלולים ברמות קושי ומרחקים שונים – מקצה תחרותי של 10 ק"מ, מקצה של 5 ק"מ ומקצה של 2 ק"מ המיועד למשפחות ולילדים. המשתתפים במרוץ נהנו מחוויית ריצה ייחודית פסטורלית ובלתי נשכחת בתוך הנוף החקלאי המזוהה עם ענבי טלי, במסלולים העוברים בין הכרמים הירוקים והשדרות המוצלות, סמוך לאזור בו עובר שביל ישראל ובנוסף, קיבלו חולצת DryFit ומדליית השתתפות, ובמקצים התחרותיים גם מספר חזה עם שבב דיגיטלי למדידת זמנים. את המרוץ סיימו בטעם טוב עם מיטב תוצרת הענבים כחול לבן. כרמל הלפרין, מנכ"ל 'ענבי טלי', שהזניק את המרוץ והשתתף בעצמו במקצה של 10 ק"מ, אמר: "אנו שמחים על האירוע המיוחד ועל ההזדמנות להזמין את הציבור הרחב אלינו, לכרמים, המקום שבו הסיפור של ענבי טלי התחיל ולהכיר מקרוב את החקלאות והנוף של מושב לכיש".
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!