מורשת משפחתית: מתנדב במד''א עם ששה משבעת ילדיו - פלאשנט חדשות - עיריית חדרה
יום ראשון, 20 באפריל 2025
חדשות   ספורט   בריאות   חינוך   תרבות   עסקים   רכילות
מורשת משפחתית: מתנדב במד"א עם ששה משבעת ילדיו
מאת: שלומי גבאי
יום רביעי, 5 ביולי 2017, 14:45

בטקס מרגש שהתקיים במעמד נשיא המדינה במשכנו הרשמי, קיבל מתנדב מד"א, עיד אבו זקיקה את אות הנשיא למתנדב, על התרומה הגדולה שלו בצמצום פערים בחברה הישראלית. מנכ"ל מד"א, אלי בין: "אני גאה בכל המתנדבים שלנו ומוקיר להם תודה, עיד הוא דוגמא ומופת, הוא הרוויח את האות על פעילותו במשך השנים"
לאחרונה, התקיים טקס הענקת אות הנשיא למתנדב, בה הוקיר נשיא המדינה, ראובן ריבלין את פועלם של עשרות מתנדבים מרחבי הארץ. אחד ממתנדבים אלו הוא עיד אל זקיקה, בן 57 מבאקה אל גרבייה, מתנדב במגן דוד אדום כחובש ונהג אמבולנס מזה חמש עשרה שנים.

לאורך השנים, מילא עיד תפקידים שונים ביניהם יושב ראש ועד המתנדבים במרחב שרון של מד"א וחבר הדירקטוריון של הארגון. במסגרת תפקידו, עיד נמצא בכוננות תמידית, הן בשגרה והן בחירום, הוא העניק עזרה ראשונה לחולים, לפצועים בתאונות דרכים ופיגועים ובאירועים רבי נפגעים, הוא התנדב במהלך מלחמות ומבצעים שונים בדרום הארץ, בעת מלחמת לבנון השנייה, מבצע עופרת יצוקה, עמוד ענן וצוק איתן. עיד היה גם בין מתנדבי מד"א שהגיע לירושלים להגיש עזרה עם צוות האמבולנס שלו כאשר פקדה את העיר סופת השלג.
מורשת משפחתית: מתנדב במד
טקס קבלת "אות הנשיא למתנדב" בבית הנשיא (צילום: מרק ניימן לע"מ )
אך התנדבותו של עיד לא מסתיימת בכך, כיאה לנושא בו התמקד האות השנה- לעוסקים בצמצום פערים וקידום השוויון בין מגזרים ואוכלוסיות בחברה הישראלית, פועל עיד למען מטרה זו ככל יכולתו.

הוא פועל להקמת תחנות מד"א ולנוכחות של אמבולנסים וכוננים של מד"א 24 שעות ביממה בכפרים ערביים שונים, שלא היו בהם תחנה או אמבולנס. בזכות הגברת המודעות לנושא ההצלה והפצת חזון ההתנדבות בקרב האוכלוסייה הערבית והצליח לגייס מתנדבים רבים מאנשי המגזר לשורות מד"א באזור מגוריו. כמו כן, יזם והוציא לפועל תוכנית לשילוב בני נוער מהמגזר הערבי בשירות הלאומי בישראל, באמצעות מד"א. הוא מדריך מתנדבים ובני נוער בבתי ספר ובמתנ"סים באזור השרון ומכשיר מגישי עזרה ראשונה.

בנוסף, הנחיל עיד את ההתנדבות כמורשת משפחתית, שישה משבעת ילדיו מתנדבים בארגון.

נשיא המדינה, ראובן (רובי) ריבלין כתב בחוברת האירוע: "חברה אינה יכולה לשרוד ללא מתנדבים או מתנדבות, החברה הישראלית זקוקה לגיבורים וגיבורות כמוכם, גיבורים של שגרה, של יומיום".

מנכ"ל מד"א, אלי בין: "אני גאה בכל המתנדבים שלנו ומוקיר להם תודה. מתנדבי מד"א ראויים כולם להצטיינות והפעם עיד הוא התורן. אין לי ספק שלעיד מגיעה הכרה מיוחדת על פעילותו הענפה לאורך השנים, עיד פועל בנחישות על מנת לצמצם את הפערים בין המגזרים בחברה ובזכותו אנשים זכו לטיפול רפואי מהיר ואיכותי יותר. עיד הוא דוגמא ומופת, הוא הרוויח ביושר את האות על פעילותו במשך 15 שנים".
  כתוב למערכת
עוד כתבות שיכולות לעניין אותך
כתב אישום נגד עורך דין מוכר מחדרה
כתב אישום נגד עורך דין מוכר מחדרה
   
"לא יכולתי לצאת מהבית כי פחדתי"
   
גם וגם: שכירות ועצמאיות מדברות קריירה
גם וגם: שכירות ועצמאיות מדברות קריירה
   
אליהו בוסקילה נפרד ממועצת העיר חדרה
אליהו בוסקילה נפרד ממועצת העיר חדרה
   
הנוער תפס את השלטון
הנוער תפס את השלטון
   
חניות אקספרס, קנה וסע! 20 דקות חניה חינם!
חניות אקספרס, קנה וסע! 20 דקות חניה חינם!
כתבות 2018 כתבות ארכיון
 
 האימייל האדום
בואו לבקר בדף
הפייסבוק של פלאשנט
ציוצים
אין אין חגיגה... בלי עוגה״    אין אין חגיגה... בלי עוגה״
חוגגים את פסח בטבע    חוגגים את פסח בטבע
מי מארח את רוסלנה בחג הפסח?    מי מארח את רוסלנה בחג הפסח?
פסח מתוק    פסח מתוק
תיירות ונופש
פסח קסום בלב הערבה פסח קסום בלב הערבה
...
תיירות ונופש

יריד אומנים חגיגי בחול המועד סוכות יריד אומנים חגיגי בחול המועד סוכות
המרכז הקהילתי דורה מרשת המרכזים הקה...
תיירות ונופש

נתניה מציגה: פסטיבל אומנות וטכנולוגיה נתניה מציגה: פסטיבל אומנות וטכנולוגיה
סוכות של אמנות, טכנולוגיה וחדשנות –...
תיירות ונופש

גם בחדרה הביס מגיע עד לבית גם בחדרה הביס מגיע עד לבית
רשת תן ביס מתרחבת ותושבי חדרה מרווי...
תיירות ונופש

אפשר ליהנות גם בלי גלוטן אפשר ליהנות גם בלי גלוטן
גלוטן? לא עוד! יום המודעות הבינלאומ...
תיירות ונופש

טיפים והמלצות
פוסט טראומה והשפעתה על ההורות: אתגרים ואסטרטגיות התמודדות פוסט טראומה והשפעתה על ההורות: אתגרים ואסטרטגיות התמודדות
...
טיפים והמלצות | ממומן

נחשים בשרון: מדריך מקיף לתושבי האזור נחשים בשרון: מדריך מקיף לתושבי האזור
...
טיפים והמלצות | ממומן

ישראלים עושים מיליונים מספורט ישראלים עושים מיליונים מספורט
...
טיפים והמלצות | ממומן

איך לשמור על צנרת המים הביתית איך לשמור על צנרת המים הביתית
...
טיפים והמלצות | ממומן

איך מוצאים מוהל רופא מומלץ?  איך מוצאים מוהל רופא מומלץ? 
...
טיפים והמלצות | ממומן


© כל הזכויות שמורות לפלאשנט            אודות האתר | כתבו לנו | תנאי שימוש | פרסמו אצלנו |
פלאשנט - חדשות חדרה והסביבה | עיתון בחדרה | עיתונים מקומיים בחדרה | מקומונים בחדרה | מגזין בחדרה והסביבה | מגזינים בחדרה | עיתון בחדרה והסביבה | מקומון בחדרה והסביבה