פרויקט חברתי קהילתי חדש בחדרה - "המרכזית". תערוכת אמנות שתהפוך את התחנה המרכזית הותיקה בחדרה לגלריה פתוחה ותייצר מפגש בלתי אמצעי ובלתי צפוי בינה לבין מבקריה. התערוכה הראשונה כבר בדרך. מנהל התחנה ניר מרחב והנהגים תומכים ומסייעים
פרויקט "המרכזית" (צילום: דבורה נצר גרינברג)
פרויקט "המרכזית", הוא יוזמה עצמאית של אמנים שנועדה ליצור זירת אמנות שוקקת וחלוצית בתחנה המרכזית הותיקה בחדרה. במסגרת הפרויקט, אמנים ממגוון רחב של מדיומים יציגו בתחנה את יצירותיהם ובתוך כך ייצרו מפגש בלתי אמצעי ובלתי צפוי בין האמנות לבין משתמשי התחנה. מטרת הפרויקט היא להנגיש אמנות לכלל הקהלים בעיר ולייצר תודעה אסתטית מפותחת ומתפתחת בעיר ולשחרר את האמנות משדה הכוח של עולם האמנות הממוסד ולבחון כיצד היא מתפקדת במרחב "בלתי מוגן".
האמנית נעה שיזף תהיה הראשונה שתציג את יצירותיה (צילום: צביה-חן שרעבי)
פרויקט "המרכזית" נשען על הנחת היסוד שלאמנות יש כוח להניע שינויים תודעתיים וחברתיים. שבכוחה לברוא מציאות שאיננה כפופה למגבלות ההווה. אמנות שהיא פתח לעתיד. הפרויקט הוא כאמור יוזמה עצמאית של תושבים ואמנים. עצמאות זו היא עקרון מנחה כי רק כך האמנות תוכל באמת לפעול את פעולתה המשחררת.
לכן האמנים שואפים שעצמאותו של הפרויקט תתבטא בכל ההיבטים שלו לרבות ההיבט הכלכלי. והם פועלים לקיים ערבי גיוס כספים עבור תושבי העיר שייבחרו לתמוך ולסייע בהקמת הפרויקט. פעולות גיוס אלה הן חלק בלתי נפרד מהפעולה האמנותית של הפרויקט הרוצה להניע תהליכי שינוי תודעתיים.
התחנה המרכזית הותיקה בחדרה צילום: דבורה נצר גרינברג
עמותת כורש הפועלת לקידום אמנות מזה מספר שנים בירושלים חברה אל האמנים ותשמש לגוף שיחזיק את כספי הפרויקט. בנוסף, השבוע תתקיים ב 'שרלוק פאב' החדרתי ההרצאה המבוקשת של לירן וויס על מסחר באינטרנט : "לסחור בתחתונים". הכניסה כרוכה בתשלום בעלות של 60 שקלים וכל ההכנסות הן לתמיכה ב"מרכזית".
מבנה התחנה המרכזית בחדרה תוכנן על ידי האדריכל עטור הפרסים דן איתן בעבור חברת "אגד". זו הייתה עבודת הביכורים שלו כאדריכל. התחנה נחנכה בקיץ 1964 באירוע חגיגי ומרגש שכן חדרה היוותה באותם ימים צומת דרכים חשוב. הפרויקט הראשון שיוצג בתחנה הוא תערוכת צילומים של האמנית נעה שיזף הקרויה "לשון בחוץ".
בוריס צירולניק משתף: "בקבלת הפנים לרגל יום העצמאות של הרפובליקה של אזרבייג'ן, הרבה מילים חמות, הרבה חברים ותיקים, כל הדברים הטובים. מזל טוב לכל המעורבים ביום העצמאות של אזרבייג'ן!".
סגנית ומ"מ ראש העיר, שירי חגואל סיידון משתפת: “יְרוּשָׁלַיִם שֶׁל זָהָב, שֶׁל נְחוֹשֶׁת וְשֶׁל אוֹר” - ביום ירושלים, ליבנו עם העיר שחוברה לה יחדיו — ועם אלו שעדיין רחוקים ממנה. נמשיך להתפלל לחזרתם המהירה של כל הַחטופים הביתה".
את מי תפסנו בשוק העירוני? הזמר המצליח ישי לפידות נצפה בשישי בשוק נתניה כשהוא בוחר בקפידה פירות טריים לסופ”ש. עוברי אורח מדווחים שהוא קנה אננס, תותים ואבוקדו– סטייל בריאותי במיוחד. מישהו אמר שייק בבראנץ’? פרגנו!