כתובות "ד"ש למורחקים" רוססו על חומה בכפר ושני רכבים עלו באש. כוחות משטרה הגיעו למקום והחלו לחקור את נסיבות המקרה
כתובות "תג מחיר" התגלו הבוקר (רביעי) על חומה בכפר ערה שבוואדי ערה לצד שני רכבים שהוצתו. כוחות משטרה הגיעו למקום והחלו לחקור את נסיבות האירוע שאירע הלילה בסביבות השעה 2:30 בלילה. הבניין שלידו הוצתו הרכבים ורוססו הכתובות ממוקם בצדו המזרחי של הכפר בסמוך לכביש 65.
הכתובות לצד המכונית השרופה (צילום: שלומי גבאי)
בתגובה לאירוע פרסם פורום תג מאיר הודעה ובה נאמר: "מי שמבליג על הצתות סדרתיות של מכוניות, טרקטורים וגרפיטי מכוער סופו שימצא עצמו מתמודד עם הצתות של בתים מיושבים. אנו קוראים לממשלת ישראל לעצור את הטרור היהודי ובעיקר לעצור את ההסתה כנגד האוכלוסייה הערבית.
רקע: זהו האירוע הרביעי בשבועיים האחרונים הנושא מאפיינים דומים של ריסוס כתובות גרפיטי ופגיעה ברכוש (הצתת כלי רכב או ניקוב צמיגים). עד עתה לא נעצרו חשודים באף אחד מהמקרים, לא כל שכן התקדמות משמעותית בפענוח האירועים הללו. אוזלת ידן של הרשויות מקוממת שכן הבלגה על אירועים כאלה עלולה להוביל למחוזות גרועים אף יותר".
ראש המועצה האזורית מנשה אילן שדה גינה הבוקר את פעולת תג מחיר בכפר ערה ואמר: "כשכנים של הכפר, כחבר של המשפחה וכמי שמאמינים וחיים בדו קיום אנו מגנים זאת. לא נאפשר פגיעה במרקם החיים באזור ונמשיך לחיות יחד, באחווה על אף המורכבויות והקשיים. לא ייתכן שבכל פעם שמתחילים לדבר על שלום יבוצעו פעולות תג מחיר על מנת למנוע זאת. אנו קוראים שוב לממשלה להכריז על מבצעי תג מחיר כארגון טרור. זו הדרך להפסיק פעילות מסיתה זו".
ראש המועצה האזורית אלונה אריה שרון הצטרף אף הוא להודעת הגינוי וציין כי יש לפעול לחיים משותפים ודו קיום באזור".
במהלך חופשת חול המועד סוכות יערכו ב 18 קניוני עופר ברחבי הארץ מגוון רחב של אירועים, פעילויות ואטרקציות לכל המשפחה – ללא עלות ובכניסה חופשית. בין האטרקציות הבולטות לכל השפחה: מופעים, הצגות , סדנאות, מתחמי משחק, מתנפחים ועוד. חג שמח!
מרוץ "ענבי טלי 2026" – מרוץ הראשון מסוגו בישראל שהתקיים בין הכרמים ובנופים המרהיבים של שפלת יהודה, השתתפו כ-200 רצים ורצות מגילאי 4 ועד 70. האירוע הציע למשתתפיו שלושה מסלולים ברמות קושי ומרחקים שונים – מקצה תחרותי של 10 ק"מ, מקצה של 5 ק"מ ומקצה של 2 ק"מ המיועד למשפחות ולילדים. המשתתפים במרוץ נהנו מחוויית ריצה ייחודית פסטורלית ובלתי נשכחת בתוך הנוף החקלאי המזוהה עם ענבי טלי, במסלולים העוברים בין הכרמים הירוקים והשדרות המוצלות, סמוך לאזור בו עובר שביל ישראל ובנוסף, קיבלו חולצת DryFit ומדליית השתתפות, ובמקצים התחרותיים גם מספר חזה עם שבב דיגיטלי למדידת זמנים. את המרוץ סיימו בטעם טוב עם מיטב תוצרת הענבים כחול לבן. כרמל הלפרין, מנכ"ל 'ענבי טלי', שהזניק את המרוץ והשתתף בעצמו במקצה של 10 ק"מ, אמר: "אנו שמחים על האירוע המיוחד ועל ההזדמנות להזמין את הציבור הרחב אלינו, לכרמים, המקום שבו הסיפור של ענבי טלי התחיל ולהכיר מקרוב את החקלאות והנוף של מושב לכיש".
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!