עשרות בני נוער לקחו חלק ביום חילופי השלטון שבמהלכו החליפו בני הנוער את הבכירים ובעלי התפקידים, והשתתפו בעשייה העירונית. יום חילופי נועד לאפשר לבני הנוער ללמוד מקרוב את עבודת העירייה וגופי הסמך
כבר בשעות הבוקר תפסו כ-50 בני נוער פעילים, חברי מועצת הנוער, מד"צים, חניכי תנועות הנוער ועוד, את מקומם של נבחרי הציבור ובעלי התפקידים הבכירים בעירייה ובגופי הסמך ולמדו את מהות עבודתם, תחומי האחריות וההשלכות של כל תפקיד על קידום ופיתוח העיר. את ראש העיר גנדלמן החליפה יו"ר מועצת התלמידים והנוער העירוני שחף פורטנוי, אשר הודתה בממלכתיות לכל בעלי התפקידים שפינו את היום בשביל בני הנוער. פורטנוי הדגישה את החשיבות של הידוק הקשר ושיתוף הפעולה לגישור בין שני העולמות, עולם המבוגרים ועולם בני הנוער, לעשייה משותפת.
מנכ"ל העירייה, יעקב זיגדון עם אלון סקאג'יו ואורי תירם (צילום: שלומי גבאי)
את מ"מ ראש העיר עו"ד טל אליהו החליפו רותם אברהם ושני פדלון; סגנית ראש העיר חדווה יחזקאלי החליפו צליל בוטביקה ולונה כץ; את סגן ראש רומן גישר החליפו אביאל מיזה והדר מתנה; את המשנה לראש העיר בועז ביטון החליף אהרון מושונוב; את מנכ"ל העירייה יעקב זיגדון החליפו אורי תירם ואלון סקאג'יו; את הסמנכ"ל משה ביטון החליפו מישל קרצ'ון ודניאל גירון; ואת עוזר ראש העיר גיורא שחר החליפה חן שחר; את מנכ"ל עמותת "פנאי העיר" אייל עפגין החליפו שני בן-אשר ומעיין גירושי; את מנכ"ל תאגיד "מי חדרה, שי פרץ החליף אוראל אהרונסי. כמו כן שובצו בני נוער בכל אגפי העירייה, בעמותות ובגופי הסמך.
מ"מ ראש העיר טל אליהו עם רותם אברהם ושני פדלון צילום: שלומי גבאי
בשעות הצהריים יצאו לסיור בהדרכת ראש העיר, בליווי הסברים מקצועיים של מהנדס העיר, שנועד להכרת העיר והצגת פרויקטים מובילים המוקמים בה. לאחר פעילות משותפת וארוחה בפארק נחל חדרה הסתיים היום בשיחת סיכום, אשר במסגרתה הביעו המשתתפים שביעות רצון הדדית מהיחס הרציני לנושאים שנועדו לקדם צעירים ובני נוער בעיר.
ראש העיר עם בני הנוער בפארק הנחל צילום: שלומי גבאי
חדוה יחזקאלי עם לונה כץ וצליל בוטביקה צילום: שלומי גבאי
בוריס צירולניק משתף: "בקבלת הפנים לרגל יום העצמאות של הרפובליקה של אזרבייג'ן, הרבה מילים חמות, הרבה חברים ותיקים, כל הדברים הטובים. מזל טוב לכל המעורבים ביום העצמאות של אזרבייג'ן!".
סגנית ומ"מ ראש העיר, שירי חגואל סיידון משתפת: “יְרוּשָׁלַיִם שֶׁל זָהָב, שֶׁל נְחוֹשֶׁת וְשֶׁל אוֹר” - ביום ירושלים, ליבנו עם העיר שחוברה לה יחדיו — ועם אלו שעדיין רחוקים ממנה. נמשיך להתפלל לחזרתם המהירה של כל הַחטופים הביתה".
את מי תפסנו בשוק העירוני? הזמר המצליח ישי לפידות נצפה בשישי בשוק נתניה כשהוא בוחר בקפידה פירות טריים לסופ”ש. עוברי אורח מדווחים שהוא קנה אננס, תותים ואבוקדו– סטייל בריאותי במיוחד. מישהו אמר שייק בבראנץ’? פרגנו!