הסרט "חמישים גוונים של אפור" במרכזה של מחלוקת משפטית. האשה: "בעקבות הסרט בעלי הפך לאדם מסוכן וזו היתה מזימה מתכוננת נגדי כדי להפוך את חיינו לגיהנום"
תראו מה סרט מצליח יכול לעשות לחיי נישואין. הסרט "חמישים גוונים של אפור" עומד בימים אלה במרכזו של דיון גירושין המתנהל בשתי ערכאות שונות, בין בני זוג שבשתיהן טוענת האישה כי הסרט הפך את בעלה לאדם מסוכן ובלתי צפוי. הבעל מגיב וטוען כל מה שנעשה היה בהסכמה. בני הזוג בשנות השלושים המוקדמות לחייהם, נשואים כשש שנים ולהם שני ילדים קטנים מאד. האישה בכירה בחברת הייטק, לבעל עסק ליבוא מוצרי מזון.
לימים החליט הזוג לצפות, כמו כל זוג אחר בסרט. ביוזמת הבעל בחרו את הסרט 'חמישים גוונים של אפור'. סרט בריטי-אמריקאי ארוטי שביים סאם טיילור-ג'ונסון. מאחרי היוזמה של הבעל לצפייה דווקא בסרט זה עמדה מזימה, טענה האישה. בכתב התביעה לבית הדין הרבני, שהוגש באמצעות עורכת הדין שרין סולן.
עורכת הדין שרין סולן (צילום: יח"צ)
שם נטען בין היתר כי "בעלי הוביל אותנו לסרט הזה ולאחר מכן הודה כי המטרה שלו היתה להכניס גיוון לחיי האישות שלנו". עוד הוסיפה האישה
"הסכמתי, כי הנישואין חשובים לי, אבל גם בהסכמה שלי היו קווים אדומים". בדיון המקדמי ,בניסיון להגיע לפשרה, עוד בטרם נכנסו לבית המשפט, טענה עורכת הדין סולן כי הדרישה של הבעל להכניס אישה נוספת למיטה עם אשתו,חרגה מגבול הטעם הטוב ואין בה אלא לפגוע במוסד הנישואין. לדברי הבעל, האישה הסכימה אבל דרשה שבמקום אישה, יכנס למיטתם דווקא גבר.
התפנית בעלילה התרחשה כשהדבר הגיע לידי ביצוע. "אני רוצה לחשוב על זה", אמרה האשה לבעלה והוא בתגובה הציע "בואי נלך לראות שוב את הסרט ויחד נחליט, מתי ואיך עושים את זה". רגע לפני צפייה נוספת בסרט ולאחר התייעצות עם עו"ד סולן החליטה האישה לחזור בה מהרעיון.
בתביעה טוענת האשה שבעלה מנסה להפוך את חיי האישות שלה לחיי פריצות. מבית המשפט למשפחה היא מבקשת צו שיאסור עליו להיכנס לדירתם.
בשל סכסוך הגירושין בית הדין הרבני וגם בית המשפט, יצטרכו בשבועות הקרובים לפסוק במחלוקת ולהחליט איזה גוון יהיה לחיי בני הזוג.
דצמבר שמח בפסטיבל "חג החגים" בחיפה: הפסטיבל מתקיים זו השנה ה- 32 בעיר ויכלול מעל ל-30 אירועים שיתפרשו על פני 21 ימים במהלך חודש דצמבר, פרי יוזמתם של בית הגפן – מרכז תרבות ערבי יהודי ושל עיריית חיפה. אירועי הפסטיבל יתקיימו בבית הגפן ובמגוון מוקדים בעיר ויכללו מופעים, תערוכות, קונצרטים, הצגות, אירועים לכל המשפחה, הרצאות, סדנאות וסיורים ברחבי העיר. חג החגים מה-11 עד ה-31 בדצמבר 2025, בבית הגפן וברחבי העיר חיפה. תהנו!
חנוכה באתרי המורשת: מגוון פעילויות לכל המשפחה בעשרות אתרים בכל רחבי הארץ. כמדי שנה בחנוכה, המועצה לשימור אתרים - בשיתוף משרד המורשת - מזמינה את הציבור הרחב לקחת חלק במגוון פעילויות חווייתיות לכל המשפחה בעשרות אתרי מורשת בכל הארץ. בין הפעילויות: סיורי עששיות, סיורים מודרכים, משחקי בריחה, מסיק זיתים והפקת שמן, הכנת נרות חנוכה מדונג דבורים, פעילויות אמנות, הצגות לילדים ועוד. חלק מהפעילויות הינן ללא תשלום. פרטים מלאים והרשמה לכל הפעילויות תוכלו למצוא באתר המועצה לשימור אתרים. חג שמח!
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.