מועצת העיר קיבלה את הצעתו לסדר של חבר המועצה עו"ד יניב דרי, שהדגיש את הצורך החיוני בהפעלת מוקדים מצילי חיים בתוך השכונה
מועצת העיר קיבלה את הצעתו לסדר של חבר המועצה עו"ד יניב דרי, בעניין הקמת תחנת מד"א ותחנת שיטור בשכונת גבעת אולגה. חבר המועצה דרי נימק את הצעתו בכך שאזור מערב חדרה (הכוללת את שכונות גבעת אולגה, עין הים וקדמת ים) מונה מספר עצום של תושבים, ועדיין מקבל שירותי מד"א ושיטור מהתחנות הממוקמות במרכז העיר.
דרי: "עובדה גלויה וידועה היא, כי הגישה למערב העיר הינה באמצעות גשר חד סטרי המחבר בין מערב העיר לבין יתר חלקי העיר חדרה. בלעדי הגשר השכונה מנותקת כמעט לחלוטין מכל קשר לסביבה בכלל, ולשירותים מצילי חיים בפרט. במצב דברים שכזה, הרי במידה ויתעורר חלילה מצב חירום שבו לא ניתן יהיה להשתמש בדרך הגישה המובילה למערב העיר, לא יינתן מענה הולם ומהיר לתושבי השכונה. מצב שכזה הינו בלתי נסבל, היות ושירותים אלה הם שירותים מצילי חיים".
נקודת כיבוי אש המוקמת בגבעת אולגה
דרי הסביר כי גם קידום הקמתה של נקודת כיבוי אש בגבעת אולגה, נבע מאותה סיבה, ומלמד על הצורך החיוני בהפעלת מוקדים מצילי חיים בתוך השכונה עצמה. לדבריו, "שירותים אלו מגיעים לכל תושב, ועל העירייה לפעול למתן אפשרות לספקם בכל מצב, לרבות מצב חירום. המצב הקיים היום לא יאפשר מתן מענה הולם בעתות חירום לתושבי השכונה. היות ומדובר בשירותים מצילי חיים, יש צורך לקדם הנושא בהקדם האפשרי".
כאמור, מועצת העיר קיבלה את ההצעה לסדר ואישרה את הצגת הנושא מול הגופים הרלוונטיים, משטרת ישראל ומד"א, על מנת לבחון את עמדתם בעניין הקמת תחנות מד"א ושיטור נוספות בחדרה, שיפעלו בשכונת גבעת אולגה בנוסף לתחנות הפועלות במרכז העיר.
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.
סדרת רשת חדשה תעלה עם הזמרת ויוצרת התוכן פרידה עוזיאל שתארח זמרים ויוצרים. הסדרה עולה על ידי מותג האיפור מייבלין ניו יורק, והיא מצולמת תוך כדי נסיעה במונית צהובה, המעוצבת בסגנון המוניות בעיר ניו יורק. בשלב הראשון תעלה סדרה של ארבע פרקים, כשבכל פרק תארח עוזיאל זמר/יוצר מוביל, ביניהם: נועם קליינשטיין, ליהי טולדנו ושחר טבוך. איתם תיצור שיח פתוח ומרענן, שיעסוק בנושאים כמו: זוגיות, אהבות, אכזבות, קריירה, הצלחות, אופנה, איפור ומה שבניהם, לצד קטעי שירה ומוזיקה קצבית. מיני-סדרת הרשת החדשה שצפויה לעלות כבר במהלך חודשי אפריל- מאי, תשודר אחת לשבועיים בזירות הדיגיטל השונות והפרקים המלאים ניתנים לצפייה ביוטיוב.