סנ"צ אברהם מאור, מפקד תחנת חדרה לשעבר הורשע בסוף השבוע בבית משפט השלום בעבירה של מרמה והפרת אמונים
סגן-ניצב בדימוס אברהם מאור, מפקד תחנת חדרה לשעבר הורשע במסגרת הסדר טיעון שממנו עולה כי מח"ש התחייבה לא לדרוש עונש הגבוה משישה חודשי עבודות שירות. על פי כתב האישום מאור ניהל מערכות יחסים בעלות אופי מיני עם שוטרות שהיו כפופות אליו ובעקבות הסדר הטיעון הוא לא יישא עונש מאסר.
סגן נשיא בית משפט השלום בחיפה, השופט גיל קרזבום, אישר את הסדר הטיעון שלפיו, המחלקה לחקירות שוטרים לא תדרוש עונש הגבוה משישה חודשי עבודות שירות. בנוסף לכך, היא תדרוש להטיל קנס ופיצוי כספי על מאור. מאור גם נשלח לשירות מבחן לצורך הכנת תסקיר בעניינו שיבחן את האפשרות לסיים את ההליך ללא הרשעה פורמלית.
סנ"צ אברהם מאור. בעקבות הסדר הטיעון הוא לא יישא עונש מאסר (צילום: שלומי גבאי)
לפי כתב האישום המתוקן, שהוגש במסגרת הסדר טיעון, מאור פעל לקידום עניינן של השוטרות בעת שכיהן כמפקד תחנת חדרה. בשבוע שעבר הוגש כתב האישום לאישור בית המשפט במסגרת הסדר טיעון שנחתם בין המחלקה לחקירות שוטרים לפרקליטתו של הסנ"צ, עו"ד מירב משען. מכתב האישום עלה כי מאור פנה לשלוש שוטרות שהיו תחת פיקודו בהיררכיה של תחנת חדרה.
אחת מהן היא שוטרת בשירות חובה, שהייתה בת 19 בעת ביצוע המעשים, ושצעירה ממאור ב-27 שנים. כבר בתחילת שירותה בתחנה בשנת 2013 מאור החמיא לה על המראה החיצוני שלה, קנה לה תכשיטים וסייע לה בקבלת הלוואה, תוך שהוא דוחק בה להסכים לנהל עמו רומן.
מקרה אחר שצוין היה של שוטרת ותיקה יותר, ששירתה בתחנת חדרה בתפקיד סיירת ובדרגת רס"ר. בכתב האישום הראשוני, שהוגש על ידי עו"ד ליאת יונניאן ממח"ש, תואר אירוע אחד בעל אופי מיני מובהק שאירע בדירתו של מאור בחדרה. לאחר אותו אירוע ובהמשך לקשר ביניהם, מאור סייע לה בשורה של מקרים להתמודד על תפקידים שבהם חפצה.
עם השוטרת הנוספת, ששימשה מפעילת מתנדבים, לא קיים מאור מגע מיני, משום שסירבה לו. למרות זאת, הוא פנה אליה כמה פעמים ואף הזמין אותה לדירתו. במקביל, הוא אישר לה העלאה בדרגה וסייע לה בין היתר במעבר לתפקיד חדש.
עורכת הדין מירב משען סירבה להתייחס להסדר הטיעון.
ממשיכים להיות בשטח: כחלק משגרת העבודה השוטפת והמחויבות לחיזוק הקשר הישיר עם התושבים, ממשיך שלו אלגלי, סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, לקיים סיורי שטח ברחבי נתניה. הסיורים מתקיימים באופן קבוע בכל שכונות העיר, במטרה לפגוש את התושבים, להקשיב לפניותיהם, לעמוד מקרוב על הצרכים העולים מהשטח ולקדם פתרונות מול הגורמים המקצועיים. נצפו בשטח - שלו אלגלי במהלך סיור שטח באחת משכונות העיר יחד עם גורמי המקצוע, כחלק מהמשך הסיורים השוטפים המתקיימים ברחבי נתניה.
בעקבות ההצלחה בשנה שעברה, בית האופנה גולברי ומעצב העילית דרור קונטנטו ממשיכים את שיתוף הפעולה ומשיקים קולקציית ערב חדשה, המשלבת בין קלאסיקה על זמנית לתעוזה מודרנית. הקולקציה מעניקה מענה מושלם לנשים בכל הגילאים המקפידות על אופנה מדויקת, קרייריסטיות שאוהבות לפזר סביבן גלאם ושואו, ולכאלה שחלמו על פריט מעצבים של דרור קונטנטו בארון, במחיר נגיש. פריטי השמנת והלבן החדשים מותאמים במדויק לכלות בכל גיל, לאירועי החינה, המקווה, שבת החתן ומסיבת הרווקות, בעוד שחליפות הטוקסידו העוצמתיות ושמלות התחרה השחורות מעניקות הופעה מרשימה ובלתי נשכחת לאימהות של חתן וכלה או לאירועי בר ובת מצווה יוקרתיים.
התערוכה "ורידי יער" של האמנית ענבר פיאנקו תיפתח ב-8 באוגוסט בשעה 12:00 בגלריית Global Art במרכז בעלי מלאכה בתל אביב. בתערוכת היחיד החדשה מציגה פיאנקו סדרת עבודות העוסקות במפגש שבין טבע פראי לעולם הפנימי, באמצעות דימויים של יערות, עצים, נחשים, נמרים ובעלי חיים נוספים. היצירות נעות בין תחושות של יופי ושלווה לבין פחד, דריכות והישרדות, ומשלבות מבט אישי על הטבע כמקום של ריפוי והתבוננות. לצד ציורי הצבע יוצגו גם עבודות בשחור־לבן שנוצרו כמחווה לחוקרת השימפנזים ג'יין גודול. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, תהיה פתוחה לקהל עד 29 באוגוסט. בהצלחה!
6. בנתניה במתחם עיר ימים: קיץ טרופי, סרטים ופסטיבל ממתקים מול הים – בחינם. במתחם עיר ימים יתקיימו במהלך יולי ואוגוסט פסטיבלים ופעילויות מתחלפות לכל המשפחה. בתחילת אוגוסט יהפוך המתחם לגן עדן צבעוני במסגרת פסטיבל "קנדי לנד", ולאחריו יתקיים במקום פסטיבל עיצוב. יוקרנו בימי ראשון בערב גם סרטי אנימציה, כך שאפשר לשלב סרט, ארוחה ובריזה מהים בלי לשלם על כרטיס קולנוע. מתחם עיר ימים. כניסה חופשית.