יו"ר איגוד ערים יעקב אדרי," אנו מבצעים פעילות מיידית במטמנה במזרח חדרה על מנת להפסיק את מפגע הריחות"
לאחרונה התלוננו תושבי שכונת עין הים על מפגע ריחות קשה העולה ממטמנת "איכות ירוקה" הסמוכה לכביש החוף במזרח חדרה. מדובר במטמנה המיועדת לפסולת יבשה - שאינה אורגנית אשר נסגרה בעבר למשך שנה שלמה על ידי איגוד ערים לשמירת איכות הסביבה שרון כרמל ועיריית חדרה ופתיחתה הושגה לאחר הסכם שקיבל תוקף בבית המשפט.
מבצעים פעילות מיידית במטמנה במזרח חדרה להפסיק את מפגע הריחות (צילום: באדיבות איגוד ערים)
בעקבות תלונות התושבים על הריחות, יזם מנכ"ל האיגוד ניר סהר סיור מקיף בשטח בהשתתפות מכלול הגורמים הנוגעים לאיכות הסביבה, בראשות הצוות המקצועי של האיגוד וכן נציגי המשרד להגנת הסביבה, נציגי המשטרה הירוקה ונציגי עיריית חדרה. בסיור נצפו אדים של גזים וגל ריח האופייני לפסולת תעשייתית, זאת בניגוד להיתר שניתן למטמנה לפסולת יבשה בלבד . על פי ההשערה הגורמים לכך יכולים להיות או פליטות ריחניות מתהליך קומפוסט או בערה פנימית בערימות הפסולת.
בסיור הדגישו נציגי האיגוד כי על היזם להגיש תוכנית לעריכת מיפוי מיידי של ערמות הפסולת בכדי לזהות את מקור הבעיה ובכך לטפל במפגע הריחות ממנו סובלים התושבים. בעקבות כך הוחלט על ביצוע מיידי של דרישת הצוות המקצועי של האיגוד. יו"ר האיגוד יעקב אדרי," אנו באיגוד מחויבים לשמירה על איכות הסביבה ואיכות חייהם של כל התושבים במרחב. התלונות על מפגע הריחות הצריכו טיפול מהיר, והצוות המקצועי של האיגוד- מבצע זאת. אנו כמובן נמשיך לטפל ולעקוב עד להסדרת המפגע ".
בוריס צירולניק משתף: "בקבלת הפנים לרגל יום העצמאות של הרפובליקה של אזרבייג'ן, הרבה מילים חמות, הרבה חברים ותיקים, כל הדברים הטובים. מזל טוב לכל המעורבים ביום העצמאות של אזרבייג'ן!".
סגנית ומ"מ ראש העיר, שירי חגואל סיידון משתפת: “יְרוּשָׁלַיִם שֶׁל זָהָב, שֶׁל נְחוֹשֶׁת וְשֶׁל אוֹר” - ביום ירושלים, ליבנו עם העיר שחוברה לה יחדיו — ועם אלו שעדיין רחוקים ממנה. נמשיך להתפלל לחזרתם המהירה של כל הַחטופים הביתה".
את מי תפסנו בשוק העירוני? הזמר המצליח ישי לפידות נצפה בשישי בשוק נתניה כשהוא בוחר בקפידה פירות טריים לסופ”ש. עוברי אורח מדווחים שהוא קנה אננס, תותים ואבוקדו– סטייל בריאותי במיוחד. מישהו אמר שייק בבראנץ’? פרגנו!