מפגש ראשון יצא לדרך בזכרון יעקב במסגרת הפעילות "מתושבים לקהילה" . סדרת פגישות עם שכונות המושבה שיקיים ראש המועצה במהלך השנה הקרובה
המטרה היא לפגוש בדרך בלתי אמצעית את הקהילות השונות של שכונות המושבה, פגישות בהן ישתתפו מנהלי מחלקות ונציגי הרשות המקומית. בפגישות אלו נשמע על הנושאים המעסיקים את התושבים נענה על שאלות ונפתח שיח ראשוני פתוח על מעורבות ושותפות, חזון פיתוח הקהילתיות, מחשבות ושאיפות למיצוי ההון האנושי החברתי בקהילה.
ראש המועצה זיו דשא. "אני גאה בשיתוף הפעולה של התושבים" (צילום: יח"צ)
ראש המועצה, זיו דשא לאחר המפגש הראשון שהתקיים השבוע: אני גאה בשיתוף הפעולה של התושבים, ספציפית תושבי השכונה וילות בחורש, גילו רוח של גבורה, חברות והתנדבות שנותר רק להצדיע לה. הקהילה של "וילות בחורש" הוכיחה את חוסנה והיוותה השראה בהתמודדות שלה עם אירוע השריפה. שמחתי לפגוש את האנשים אתמול, להחליף דעות ולשתף. אני מברך את ההיענות המרשימה ביום חורף קר והשתתפותם הפעילה בערב זה. נמשיך את השיח וכך נעשה עם כלל השכונות במושבה".
דצמבר שמח בפסטיבל "חג החגים" בחיפה: הפסטיבל מתקיים זו השנה ה- 32 בעיר ויכלול מעל ל-30 אירועים שיתפרשו על פני 21 ימים במהלך חודש דצמבר, פרי יוזמתם של בית הגפן – מרכז תרבות ערבי יהודי ושל עיריית חיפה. אירועי הפסטיבל יתקיימו בבית הגפן ובמגוון מוקדים בעיר ויכללו מופעים, תערוכות, קונצרטים, הצגות, אירועים לכל המשפחה, הרצאות, סדנאות וסיורים ברחבי העיר. חג החגים מה-11 עד ה-31 בדצמבר 2025, בבית הגפן וברחבי העיר חיפה. תהנו!
חנוכה באתרי המורשת: מגוון פעילויות לכל המשפחה בעשרות אתרים בכל רחבי הארץ. כמדי שנה בחנוכה, המועצה לשימור אתרים - בשיתוף משרד המורשת - מזמינה את הציבור הרחב לקחת חלק במגוון פעילויות חווייתיות לכל המשפחה בעשרות אתרי מורשת בכל הארץ. בין הפעילויות: סיורי עששיות, סיורים מודרכים, משחקי בריחה, מסיק זיתים והפקת שמן, הכנת נרות חנוכה מדונג דבורים, פעילויות אמנות, הצגות לילדים ועוד. חלק מהפעילויות הינן ללא תשלום. פרטים מלאים והרשמה לכל הפעילויות תוכלו למצוא באתר המועצה לשימור אתרים. חג שמח!
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.