איש רב הפעלים אברהם עמרם ז"ל הקים את חברת "אברהם עמרם ובניו" שהפכה לחברה הגדולה לפיתוח ובנייה באזור חדרה. הטקס התקיים במעמד ראש העיר, אישי ציבור ובני המשפחה
בטקס מרגש בהשתתפות אישי ציבור ובני משפחה נחנך באזור התעשיה בחדרה רחוב על שם איש העסקים ורב הפעלים אברהם עמרם שהלך לעולמו לפני למעלה משנה. המשתתפים התקשו להסתיר את התרגשותם במהלך הטקס וסגנית ראש העיר חדוה יחזקאלי, שבירכה בטקס, אמרה: "אברהם עמרם היה אחד מבניה ובוניה של העיר חדרה. הוא נפטר בפתאומיות והשאיר אחריו משפחה מפוארת שממשיכה את דרכו במעשי חסד, בבנייה ובפיתוח עירנו האהובה". לאחר גזירת הסרט והסרת הלוט.
בטקס השתתפו עוד סגן ראש העיר רומן גישר, המשנה לראש העיר בועז ביטון, חברת הנהלת העיר הרב בן ציון נורדמן, מנכ"ל העירייה יעקב זיגדון, סמנכ"ל העירייה משה ביטון, בני משפחתו של אברהם עמרם ז"ל, ורבים ממוקירי זכרו.
טקס גזירת הסרט. השלט שהוצב (בתמונה הקטנה) (צילום: שלומי גבאי)
עמרם נולד בלוב ועלה ארצה עם משפחתו בתחילת שנות ה-50 והשתכנו תחילה במעברת אגרובנק בחדרה סמוך לרכבת. כעבור מספר שנים הם העתיקו את מגוריהם לשכונת גבעת אולגה. עם השנים עמרם פנה לעסוק בענף הבניין כשהוא מתמחה בעבודות הגרנוליט ואבנים משתלבות ושם מצא את פרנסתו. מהר מאוד הפך עמרם לקבלן בניין ופיתוח ועם השנים הפכה החברה שהקים לגדולה בתחומה באזור חדרה והסביבה. היה ידוע כמי שנוהג לתרום בסתר במשך שנים למוסדות ולמשפחות מצוקה. את זמנו הפנוי הוא נהג לבלות בחברת מאות בעלי הכנף שאותם החזיק בחצר ביתו.
אברהם עמרם ז"ל צילום: שלומי גבאי
עמרם שהיה בשירותו הצבאי מפעיל ציוד מכני הנדסי כבד התפרסם לראשונה כאשר נפל בשבי באפריל 1978 לאחר היתקלות עם חוליית מחבלים בלבנון חודש לאחר תחילת "מבצע ליטני". הוא ועוד ארבעה חיילים נוספים מיחידתו עברו את אחד המחסומים שהוקמו על ידי צה"ל והם מצאו את עצמם מול המחבלים. במהלך ההיתקלות התפתח קרב וארבעה מחבריו נהרגו, אחד הצליח להימלט. עמרם נתפס ונלקח בשבי.
הוא הוחזק במשך 340 יום אצל אנשיו של אחמד ג'יבריל, מנהיג החזית העממית לשחרור פלשתין, במפקדה הכללית בסוריה. בתום 11 חודשים בשבי הוא שוחרר תמורת 76 מחבלים, בעיסקת חילופי השבויים הראשונה שביצעה מדינת ישראל מול ארגון טרור. זו היתה הפעם הראשונה שבה שחררה ממשלת ישראל מחבלים "עם דם על הידיים" החלטה, שהביאה למעשה בישראל לתחילתו של הוויכוח הציבורי בסוגיית שחרור מחבלים.
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.
סדרת רשת חדשה תעלה עם הזמרת ויוצרת התוכן פרידה עוזיאל שתארח זמרים ויוצרים. הסדרה עולה על ידי מותג האיפור מייבלין ניו יורק, והיא מצולמת תוך כדי נסיעה במונית צהובה, המעוצבת בסגנון המוניות בעיר ניו יורק. בשלב הראשון תעלה סדרה של ארבע פרקים, כשבכל פרק תארח עוזיאל זמר/יוצר מוביל, ביניהם: נועם קליינשטיין, ליהי טולדנו ושחר טבוך. איתם תיצור שיח פתוח ומרענן, שיעסוק בנושאים כמו: זוגיות, אהבות, אכזבות, קריירה, הצלחות, אופנה, איפור ומה שבניהם, לצד קטעי שירה ומוזיקה קצבית. מיני-סדרת הרשת החדשה שצפויה לעלות כבר במהלך חודשי אפריל- מאי, תשודר אחת לשבועיים בזירות הדיגיטל השונות והפרקים המלאים ניתנים לצפייה ביוטיוב.