בחודשים האחרונים מאז מונה סנ"צ אמיר גולדשטיין למפקד משטרת חדרה הוא מיישם מדיניות נוקשה ונחושה שהטביע מפקד מחוז חוף ניצב עמוס יעקב מול העבריינים הבולטים באיזור שנאלצו מצידם להוריד פרופיל ולשנות את סדר יומם, האם המדיניות הזאת תוביל לרגיעה באיזור? ימים יגידו
חיפושים בבתים ובעסקים, איסוף אמל"ח, תפיסת סמים,סגירת מקומות הימורים, עיכובים בדרכים, חקירות ומעצרים הם רק חלק מהאמצעים שמפעילים שוטרי התחנה כנגד אותם יעדים שסומנו כמחוללי פשיעה באיזור חדרה. העבריינים שמרגישים היטב את נחת זרועה של המשטרה מבלים שעות רבות מתוך היממה מחוץ לרחבי העיר וחלקם אף העתיקו את עסקיהם הלא חוקיים לערים שכנות לאחר שהבינו כי מדובר בפעילות יום יומית שמבוססת על מידעים מודיעינים מדוייקים שהניבו תוצאות והביאו לפגיעה קשה בהכנסותיהם של היעדים ולשיבוש פעילותם שעד לא מזמן התנהלה כמעט באין מפריע.
מפקד מחוז חוף ניצב עמוס יעקב (מימין) ומפקד תחנת חדרה, סנ"צ אמיר גולדשטיין. מנהיגים יד קשה (צילום: חטיבת דובר המשטרה)
בלשי המשטרה מבקרים כמעט בכל שבוע בביתם של העבריינים, עורכים חיפושים דקדקניים בבית עצמו ובסביבתו, מעכבים ואף עוצרים את היעדים. החיכוך הזה הוא במסגרת מה שנקרא "להטריד את היעד", לעיתים החיכוך הזה מפר את שלוותו של היעד ומוביל אותו לעשות את אותה הטעות שתוביל להפללתו.
פעולות אלה ופעולות אחרות שמבצעת המשטרה תוך שימוש באמצעים טכנולוגיים מתקדמים הביאו לאחרונה לתפיסתם של אמצעי לחימה רבים, סמים בכמויות גדולות, חשיפת מעבדות הידרו וסכומי כסף גדולים.
לדוגמא, בתחילת השבוע שעבר פשטו בלשי התחנה במקביל על ביתו של היעד איציק בן שבת ועל בתיהם של מספר עבריינים המקורבים לו, בחיפוש מתחת לחלון ביתו של חברו הקרוב של בן שבת גם הוא יעד משטרתי פעיל כבן 22 נתפסו אקדח וסמים מסוג קוקאין, בו בזמן אסף צוות בילוש אחר משטח פתוח סמוך לביתו של העבריין שי אוסיפוב (20) מספר פלטות של חשיש, השניים נעלמו למספר ימים והבלשים ניסו לאתרם ללא הצלחה עד אשר הם התייצבו לחקירה ונעצרו.
שי אוסיפוב. שוב שתק כמו דג צילום: שלומי גבאי
בימים הרבים שחלפו ערכה המשטרה בדיקות לאקדח ולסמים שנתפסו ולאחר שלא נמצאו טביעות אצבע של החשודים שכמובן שתקו בחקירתם הם שוחררו לא לפני שבילו לילה במעצר ולאחר שעורכי הדין שלהם שי לוי וצחי מצרי הגיעו להסכמות עם צוות החקירה.
בתגובה לכך אמרו הסניגורים עורכי הדין שי לוי וצחי מצרי: "החשודים מכחישים את החשד שהופנה כלפיהם מכל וכל. טוב עשתה היחידה החוקרת שהורתה על שחרורם של החשודים ואנו מברכים על כך".
עורכי הדין שי לוי וצחי מצרי צילום: שלומי גבאי
עיקר מאמצי המשטרה מתמקדים בחבורה מקומית המונה עשרות חברים ומטילה אימה על מי שעומד בדרכה. אותה כנופיה פועלת במתווה של ארגון פשיעה, יש היררכיה ידועה, מנהלים ופקודים וחלוקת תפקידים ברורה. לחבריה ישנם קודים ברורים כיצד להתנהג בחקירה במשטרה ובחיי היום יום. מנהלי החבורה מסתובבים במכוניות משוריינות ובשיירות מאובטחות , אין להם טלפונים חכמים ולא כתובת קבועה.
במחוז חוף של המשטרה הבינו מזמן שבחדרה פועלות מספר קבוצות של עבריינים בתחום הפשיעה החמורה ולשם כך הוקצו כוחות מיוחדים והימ"ר המחוזי עורב בנושא מה שהביא לפענוח של מספר פרשיות חמורות ולכליאתם של מספר יעדים שנשלחו לתקופות מאסר משמעותיות.
ממשטרת ישראל נמסר כי השילוב של ההון האנושי בתחנת חדרה ומדיניות פיקוד המחוז מבוססת על אכיפה בלתי מתפשרת כלפי עבריינים ומתן שירות לאזרח הנורמטיבי, יביא תוצאות בשטח.
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.
סדרת רשת חדשה תעלה עם הזמרת ויוצרת התוכן פרידה עוזיאל שתארח זמרים ויוצרים. הסדרה עולה על ידי מותג האיפור מייבלין ניו יורק, והיא מצולמת תוך כדי נסיעה במונית צהובה, המעוצבת בסגנון המוניות בעיר ניו יורק. בשלב הראשון תעלה סדרה של ארבע פרקים, כשבכל פרק תארח עוזיאל זמר/יוצר מוביל, ביניהם: נועם קליינשטיין, ליהי טולדנו ושחר טבוך. איתם תיצור שיח פתוח ומרענן, שיעסוק בנושאים כמו: זוגיות, אהבות, אכזבות, קריירה, הצלחות, אופנה, איפור ומה שבניהם, לצד קטעי שירה ומוזיקה קצבית. מיני-סדרת הרשת החדשה שצפויה לעלות כבר במהלך חודשי אפריל- מאי, תשודר אחת לשבועיים בזירות הדיגיטל השונות והפרקים המלאים ניתנים לצפייה ביוטיוב.