מגדל המים בבית אליעזר יהיה חלק מתוכנית לשכונה בהיקף של 180 יחידות דיור, ויהפוך נקודת ציון ייחודית
הוועדה המקומית לתכנון ובנייה אישרה להפקדה תוכנית של משרד השיכון להקמת שכונת מגדל המים בבית אליעזר, על קרקעות מינהליות. התוכנית חלה על מתחם המאושר למגורים בדרום מזרח שכונת בית אליעזר. במתחם קיים מגדל מים שאינו בשימוש, אשר מהווה נקודת ציון לסביבה הקרובה. התוכנית מציעה לשמר את מגדל המים ולשלבו בשצ"פ המוצע במתחם.
במתחם מתוכננת בנייה למגורים בהיקף של 180 יחידות דיור, חלקן צמודי קרקע וחלקן בבנייה בגובה 3 עד 10 קומות, כאשר מוצע כי עיקרי הבנייה הגבוהה תרוכז לאורך רחוב יפה נוף ולאורך הדופן המזרחית של המתחם, הגובלת בשטח חקלאי. בכוונת העירייה לקדם יוזמה, לפיה תכלול התוכנית יחידות דיור במסגרת מחיר למשתכן, וכן עדיפות לבני המקום.
פרויקט מגדל המים המיועד בבית אליעזר (צילום: הדמיה)
מלבד הקמת מבני מגורים, כוללת התוכנית גם שצ"פ (שטח ציבורי פתוח), מגרש למבנה ציבורי לרווחת תושבי השכונה והאזור, הסדרת מערך דרכים וקביעת כניסות ויציאות למתחם, קביעת הסדרי תנועה, חנייה, הנחיות לבינוי ועיצוב אדריכלי למבנים, קביעת עקרונות נופיים לפיתוח הדרכים והשטחים הפתוחים, קביעת עקרונות לשימור מבנה מגדל המים ושימור עצים, ועוד.
בחלקו הדרומי של המתחם מתוכנן על-פי תוכנית המתאר כביש נופי עוקף הממשיך מערבה עד לחיבור עם הכביש המוביל לבית העלמין. הגישה לשכונה מבוססת על חיבור לרחוב הנקין בשני צמתים (הנקין והפרדס, הנקין ושפק), כאשר התוכנית מאפשרת חיבור ישיר לשכונה הקיימת ממערב. כמו כן, מוצע חיבור לרחוב וילנסקי במטרה לסייע בזרימת התנועה במתחם הקיים ממערב.
בחלקו המזרחי של המתחם מוצע מגרש לבנייני ציבור, הגובל בשטח ציבורי פתוח המשתרע עד לרחוב הפרדס. במרכז המתחם מתוכנן שצ"פ מרכזי וכן שצ"פים אורכיים במקביל לרחובות יפה נוף והנקין. התכנון המוצע תואם את תוכנית המתאר של חדרה, וכן תואם את הסביבה מבחינה אורבאנית ומבחינת היקף הבינוי, ומציע ציפוף וניצול יעיל יותר של הקרקע בהתאם למדיניות התכנון הרווחת כיום.
לאחר בחינת התוכנית החליטה הוועדה המקומית להמליץ על הפקדתה בפני הוועדה המחוזית במספר תנאים, ביניהם בחינת האפשרות להגדיל את שטח השב"צ (שטח לבנייני ציבור) על מנת לתת מענה הולם להיקף האוכלוסייה בשכונת בית אליעזר, קביעת היקף הבינוי בשצ"פ, וקביעת שלביות הביצוע ביחס לפיתוח התשתיות בתחום התוכנית.
ממשיכים להיות בשטח: כחלק משגרת העבודה השוטפת והמחויבות לחיזוק הקשר הישיר עם התושבים, ממשיך שלו אלגלי, סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, לקיים סיורי שטח ברחבי נתניה. הסיורים מתקיימים באופן קבוע בכל שכונות העיר, במטרה לפגוש את התושבים, להקשיב לפניותיהם, לעמוד מקרוב על הצרכים העולים מהשטח ולקדם פתרונות מול הגורמים המקצועיים. נצפו בשטח - שלו אלגלי במהלך סיור שטח באחת משכונות העיר יחד עם גורמי המקצוע, כחלק מהמשך הסיורים השוטפים המתקיימים ברחבי נתניה.
בעקבות ההצלחה בשנה שעברה, בית האופנה גולברי ומעצב העילית דרור קונטנטו ממשיכים את שיתוף הפעולה ומשיקים קולקציית ערב חדשה, המשלבת בין קלאסיקה על זמנית לתעוזה מודרנית. הקולקציה מעניקה מענה מושלם לנשים בכל הגילאים המקפידות על אופנה מדויקת, קרייריסטיות שאוהבות לפזר סביבן גלאם ושואו, ולכאלה שחלמו על פריט מעצבים של דרור קונטנטו בארון, במחיר נגיש. פריטי השמנת והלבן החדשים מותאמים במדויק לכלות בכל גיל, לאירועי החינה, המקווה, שבת החתן ומסיבת הרווקות, בעוד שחליפות הטוקסידו העוצמתיות ושמלות התחרה השחורות מעניקות הופעה מרשימה ובלתי נשכחת לאימהות של חתן וכלה או לאירועי בר ובת מצווה יוקרתיים.
התערוכה "ורידי יער" של האמנית ענבר פיאנקו תיפתח ב-8 באוגוסט בשעה 12:00 בגלריית Global Art במרכז בעלי מלאכה בתל אביב. בתערוכת היחיד החדשה מציגה פיאנקו סדרת עבודות העוסקות במפגש שבין טבע פראי לעולם הפנימי, באמצעות דימויים של יערות, עצים, נחשים, נמרים ובעלי חיים נוספים. היצירות נעות בין תחושות של יופי ושלווה לבין פחד, דריכות והישרדות, ומשלבות מבט אישי על הטבע כמקום של ריפוי והתבוננות. לצד ציורי הצבע יוצגו גם עבודות בשחור־לבן שנוצרו כמחווה לחוקרת השימפנזים ג'יין גודול. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, תהיה פתוחה לקהל עד 29 באוגוסט. בהצלחה!
6. בנתניה במתחם עיר ימים: קיץ טרופי, סרטים ופסטיבל ממתקים מול הים – בחינם. במתחם עיר ימים יתקיימו במהלך יולי ואוגוסט פסטיבלים ופעילויות מתחלפות לכל המשפחה. בתחילת אוגוסט יהפוך המתחם לגן עדן צבעוני במסגרת פסטיבל "קנדי לנד", ולאחריו יתקיים במקום פסטיבל עיצוב. יוקרנו בימי ראשון בערב גם סרטי אנימציה, כך שאפשר לשלב סרט, ארוחה ובריזה מהים בלי לשלם על כרטיס קולנוע. מתחם עיר ימים. כניסה חופשית.