הועדה לתשתיות לאומיות דחתה את התוכנית להקמת שדה התעופה בעין שמר. ראש המועצה האזורית מנשה אילן שדה, "אני שמח שההגיון ניצח ושדה התעופה לא יקום בעין שמר ".
נדחתה התוכנית להקמת שדה תעופה בעין שמר. המאבק שהוביל ראש המועצה האזורית מנשה אילן שדה כנגד הקמת שדה התעופה בעין שמר הסתיים בהצלחה לאחר שבדיון שהתקיים ביום חמישי בוועדה לתשתיות לאומית, הוצג תסקיר של מומחים בתחום בו דורגה החלופה בעין שמר אחרונה- עם הציון המשוקלל אפס בכל המדדים הנדרשים להקמת השדה: מרחב אווירי, מרחב קרקעי, כלכלה, תשתיות וסביבה. בכך ירדה אופציה זו מסדר היום על אף שכבר נדונה והוצגה בישיבת ממשלה שהתקיימה לפני כשנתיים. מדובר בהישג משמעותי לראש המועצה אילן שדה, אשר הוביל את המאבק כנגד הקמת שדה התעופה בשלוש השנים האחרונות.
אילן שדה (צילום: יח"צ)
שדה ," אמרנו כבר בשלבים הראשונים בהם עלתה ההצעה כי היא מנותקת מהמציאות,היות וכנראה שבישיבת הממשלה בה נדון הנושא הוצגו תצלומי אויר מ-1948, לפני שהוקמו במקום ישובים, בית החולים הגדול בארץ לתשושי נפש- שער מנשה וההוסטל לניצולי שואה. נלחמנו על כך-בכל החזיתות: המשפטית, הציבורית, התקשורתית ובאמצעות חוות דעת של מומחים.
לשמחתי ההגיון ניצח ושדה התעופה לא יקום בעין שמר ". בדיון שהתקיים ביום חמישי הסתבר כי שלושת החלופות המועדפות על הועדה נמצאים ב: חרוצים, בית הלוי ומזרח חדרה. במהלך הדיון הודיעו שדה ונציגי חלק גדול מהישובים במועצה כי הם מתנגדים לחלופת מזרח חדרה, בשל קרבת מסלול הטיסה לישובים וכי יצאו למאבק גם כנגד חלופה זו. שדה," ההצעות להקמת שדה תעופה חלופי מקורם ברצון להעתיק את שדה התעופה מהרצליה למקום מיושב אחר והסיבה לכך היא ענייני נדל"ן שונים ולא טובת התושבים באתרים המוצעים. המועצה שלנו היא מועצה כפרית. אנו מפתחים ומקדמים את המועצה, תוך שמירה מקסימאלית על איכות החיים ואיכות הסביבה. לא נאפשר הקמת שדה תעופה אשר יפגע באיכות החיים של תושבינו. הצלחנו לבטל את רוע הגזירה בעין שמר ונצליח גם במזרח חדרה ".
סדרת רשת חדשה עלתה בהשראת סדרת הטלוויזיה המדוברת “הלוטוס הלבן”, מהלך המהווה חלק מאסטרטגיית התוכן של מותג הטיפוח VICHY (ווישי), מהלך תקשורתי רחב וחדשני בישראל המחבר בין תרבות, הומור ותובנות על עולם השיווק. לצילומי הסדרה גויסו כוכבות בולטות: קרן מור מהשחקניות המוערכות בישראל, ריף נאמן שחקנית ודוגמנית מובילה וליבר בלילתי, אישיות אופנה מהבולטות ברשת. הן עומדות במרכז העלילה ומגלמות דמויות נשיות חזקות, מורכבות ושונות זו מזו, הנפגשות בריטריט וולנס יוקרתי של המותג.
חוזרים לצפון: מלון בוטיק אל-רום שברמת הגולן פותח את עונת התיירות ומזמין את המטיילים ליהנות מחופשה ירוקה, שקטה וקרירה בגובה של כ-1,070 מטר מעל פני הים. המלון מציע חדרי אירוח משפחתיים, מדשאות רחבות, מתחמי ברביקיו, ג'ימבורי לילדים ומרחבים פתוחים מול נופי הגולן. בחודש יוני נפתחה גם עונת קטיף הדובדבנים המפורסמת של אל-רום, עם 12 זנים שונים של דובדבנים ופירות יער. כחלק מהחוויה, מומלץ לבקר במיצג “עמק הבכא” (עז 77), המספר את סיפור הגבורה של חטיבה 7 במלחמת יום הכיפורים. המיצג מוצע ללא תשלום לאורחי המלון. לפרטים באתר בוטיק אל-רום.
הסופרת שלנו זוהר אביב פגשה את ליאור סושרד במסעדה. היא ביקשה שיקרא את מחשבותיה אבל הבת שלו קפצה ואמרה - אבל אני כבר קראתי, קראתי את הספרים שלך. המורה מקריאה בכל יום את 'חבורת כוח המוח' וזה היה בהחלט משמח דיו וחיוך רחב התפשט לתמונה משותפת. אהבנו!
התהוות: האמנית הצעירה הדס פורגס מציגה את תערוכת היחיד הראשונה שלה בגלריית Global Art בתל אביב. בתערוכה מוצגות עבודות שמן עוצמתיות העוסקות ברגש, זהות, תשוקה, כאב ותהליכי התפתחות אישיים, תוך שילוב השפעות מעולמות האמנות הקלאסית והעכשווית. היצירות חושפות את עולמה הפנימי של פורגס ומזמינות את הצופה למסע בין סערה נפשית, חלומות ותקווה. פורגס, בוגרת שירות ביחידת 8200 בתחום הסייבר, יוצרת חיבור מסקרן בין חשיבה טכנולוגית לבין יצירה אמנותית אינטואיטיבית ורגשית. התערוכה מסמנת את תחילתה של דרך אמנותית מבטיחה ומעניקה הצצה ליצירתה המתגבשת של אמנית צעירה ומסקרנת. אוצרות: מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. פתיחה חגיגית: 25.6.2026 - נעילת התערוכה: 25.7.2026. מקום: גלריית Global Art, מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב.