דקר אדם פעמיים, קיבל תסקיר מבחן שלילי ושוחרר למעצר בית
מאת: שלומי גבאי שבת,
12 בנובמבר 2016, 09:16
כתב האישום מגלה כי מסכת של הצקות, השפלות ומכות הביאה את תושב חדרה בן 21, לדקור אדם פעמיים ולגרום לפציעתו. למרות התנגדות שירות המבחן החליט השופט לשחרר את הנאשם למעצר בית מלא. הסניגורים: "מדובר באדם מלח הארץ שמעולם לא היה מעורב באלימות"
בבית המשפט השלום בחדרה הוגש בימים אלה כתב אישום נגד תושב העיר, בן 21, הנאשם בתקיפה, פציעה ואחזקת סכין שלא למטרה כשרה לאחר שדקר פעמיים באמצעות סכין אדם אחר שעבד כמוכר בפיצוציה סמוכה למקום עבודתו. במקביל להגשת כתב האישום ביקשה התביעה מבית המשפט לעצור את הנאשם עד לתום ההליכים נגדו.
מכתב האישום עולה, כי ביום 22.9.2016 בשעה 7:30 בבוקר, הגיע הנאשם לפיצוציה הנמצאת סמוך לכיכר במשטרה בחדרה כשהוא אוחז בידו אלה. הוא ניגש למתלונן שישב באותה השעה עם אחרים בחוץ שנמלט אל תוך הפיצוציה כשהוא מניף לעברו את האלה בצורה מאיימית, חובט במוצרים ומנסה להגיע אליו. בעל הפיצוציה שנכח במקום מנע מהנאשם להגיע אל המתלונן שבינתיים הצליח להימלט מהמקום.
כעבור כחצי שעה ובהמשך לאותו אירוע, חזר הנאשם לפיצוציה והפעם כשהוא מחזיק בידו סכין. הוא ניגש אל המתלונן שישב בחוץ וביקש ממנו להיכנס לתוך הפיצוציה ושם, על פי כתב האישום, הוא תקף אותו ודקר אותו פעמיים ברגלו הימנית.
רגע הדקירה כפי שתועד במצלמות האבטחה (צילום: מצלמות אבטחה)
כתב האישום מגלה עוד כי קדמה לאירוע מתיחות גדולה ששררה בין השניים על רקע הטרדות, השפלות, הצקות ומכות מצד המתלונן כלפי הנאשם הסובל מנכות מסויימת שעל פי באי כוחו מנעה ממנו להתגונן כראוי מול התנהגותו של המתלונן.
באי כוחו של הנאשם טענו בדיון כי מרשם הוא אדם ללא עבר פלילי שמעולם לא היה בתחנת משטרה ולא היה מעורב בשום אירוע אלים בחייו. מדובר באדם שהצטיין בלימודיו, מלח הארץ שהתכונן לשרת ביחידה צבאית. אולם בעקבות תאונת עבודה שאירעה לו נגרמה לו נכות דבר ששינה תוכניותיו. בעת האירוע עבד לפרנסתו כמוכר בחנות פרחים.
עורכי הדין שי לוי (משמאל) וצחי מצרי. "מדובר במלח הארץ שמעולם לא ביקר בתחנת משטרה" צילום: יח"צ
בעקבות בקשת בית המשפט הנאשם נשלח לתסקיר מעצר של שירות המבחן שמצא שקיימת מסוכנות ברמה נמוכה עד בינונית אך שלל את חלופת מעצר הבית כפי שהציע בא כוחו של הנאשם בטענה כי התנהגות המשפחה מגוננת מידי ומידת הפיקוח לא תהיה מספיקה.
בניגוד לעמדת שירות המבחן קבע השופט אהוד קפלן בהחלטתו לשחרר את הנאשם למעצר בית ואמר: "שמי שדקר אדם אחר לא ישוחרר לחלופת מעצר, ודאי ללא תסקיר חיובי של שירות המבחן. אך בסופו של דבר כל מקרה נבחן בנסיבותיו ואני סבור שבמקרה שבפני החלופה טובה והיא תתן מענה למסוכנות ולקרבה הגיאוגרפית היחסית".
לפיכף, הורה השופט קפלן לשחרר את הנאשם למעצר בית מלא ואסר עליו לצאת ממעצר הבית וליצור קשר עם כל מי שאמור להעיד בתיק וכן, לחתום על ערבות עצמית בסך 10,000 שקלים ושתופקד ערובה כספית במזומן בסך 6,000 שקלים.
עורכי הדין שי לוי וצחי מצרי המייצגים את הנאשם אמרו: "במשפט הזה צפוייה לתביעה המשטרתית הפתעה גדולה. בית המשפט שחרר את הדוקר ובסופו של יום, עוד ייקבע על ידי בית המשפט כי הנדקר הוא העבריין העיקרי.
סדרת רשת חדשה עלתה בהשראת סדרת הטלוויזיה המדוברת “הלוטוס הלבן”, מהלך המהווה חלק מאסטרטגיית התוכן של מותג הטיפוח VICHY (ווישי), מהלך תקשורתי רחב וחדשני בישראל המחבר בין תרבות, הומור ותובנות על עולם השיווק. לצילומי הסדרה גויסו כוכבות בולטות: קרן מור מהשחקניות המוערכות בישראל, ריף נאמן שחקנית ודוגמנית מובילה וליבר בלילתי, אישיות אופנה מהבולטות ברשת. הן עומדות במרכז העלילה ומגלמות דמויות נשיות חזקות, מורכבות ושונות זו מזו, הנפגשות בריטריט וולנס יוקרתי של המותג.
חוזרים לצפון: מלון בוטיק אל-רום שברמת הגולן פותח את עונת התיירות ומזמין את המטיילים ליהנות מחופשה ירוקה, שקטה וקרירה בגובה של כ-1,070 מטר מעל פני הים. המלון מציע חדרי אירוח משפחתיים, מדשאות רחבות, מתחמי ברביקיו, ג'ימבורי לילדים ומרחבים פתוחים מול נופי הגולן. בחודש יוני נפתחה גם עונת קטיף הדובדבנים המפורסמת של אל-רום, עם 12 זנים שונים של דובדבנים ופירות יער. כחלק מהחוויה, מומלץ לבקר במיצג “עמק הבכא” (עז 77), המספר את סיפור הגבורה של חטיבה 7 במלחמת יום הכיפורים. המיצג מוצע ללא תשלום לאורחי המלון. לפרטים באתר בוטיק אל-רום.
הסופרת שלנו זוהר אביב פגשה את ליאור סושרד במסעדה. היא ביקשה שיקרא את מחשבותיה אבל הבת שלו קפצה ואמרה - אבל אני כבר קראתי, קראתי את הספרים שלך. המורה מקריאה בכל יום את 'חבורת כוח המוח' וזה היה בהחלט משמח דיו וחיוך רחב התפשט לתמונה משותפת. אהבנו!
התהוות: האמנית הצעירה הדס פורגס מציגה את תערוכת היחיד הראשונה שלה בגלריית Global Art בתל אביב. בתערוכה מוצגות עבודות שמן עוצמתיות העוסקות ברגש, זהות, תשוקה, כאב ותהליכי התפתחות אישיים, תוך שילוב השפעות מעולמות האמנות הקלאסית והעכשווית. היצירות חושפות את עולמה הפנימי של פורגס ומזמינות את הצופה למסע בין סערה נפשית, חלומות ותקווה. פורגס, בוגרת שירות ביחידת 8200 בתחום הסייבר, יוצרת חיבור מסקרן בין חשיבה טכנולוגית לבין יצירה אמנותית אינטואיטיבית ורגשית. התערוכה מסמנת את תחילתה של דרך אמנותית מבטיחה ומעניקה הצצה ליצירתה המתגבשת של אמנית צעירה ומסקרנת. אוצרות: מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. פתיחה חגיגית: 25.6.2026 - נעילת התערוכה: 25.7.2026. מקום: גלריית Global Art, מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב.