רשות הטבע והגנים מתריעה: נדרש פתרון מיידי של רשות המים והמנהל האזרחי למניעת הזיהום באזור נחל אלכסנדר והפגיעה בבעלי החיים בעונת המסיק
רשות הטבע והגנים מתריעה בפני רשות המים והמנהל האזרחי כי חייב להינתן פתרון לנושא הזיהום שנגרם בנחל אלכסנדר ולבעלי החיים באזור בעקבות משקעי מסיק הזיתים הנשפכים לנחל. בתי הבד של היישובים באגן נחל שכם הנשפך לנחל אלכסנדר מזרימים בעונת מסיק הזיתים, (חודשי אוקטובר- נובמבר) נוזלים מזהמים תוצרי ייצור שמן (עקר) לנחל.
שפך נחל אלכסנדר נמצא בצפון רצועת חוף בית ינאי (כ- 1.2 ק"מ) ורשות הטבע והגנים הודיעה, בעקבות הנחיית משרד הבריאות, על איסור רחצה בחוף בית ינאי עד לקבלת תוצאות דגימת המים בדבר רמת הזיהום.
לדברי אורי נווה, מנהל מחוז מרכז ברשות הטבע והגנים: "מידי שנה מוזרמים לנחלים ביהודה ושומרון נוזלי לוואי של מסיק הזיתים שמזהמים קשות את מי הנחל וגורמים למותם של בעלי חיים רבים באזור. פעולות השיקום שעורכת רשות הטבע והגנים לאורך כל השנה באזור יורדות לטימיון ורשות המים והמנהל האזרחי חייבים לשים סוף לתופעה על ידי השקעת משאבים מתאימים לטיהור המזהמים הללו ונוספים".
כאמור, הרשות כבר התריעה לא פעם בדבר הנחיצות בפתרון מעשי של מתקן טיהור שיוכל להתמודד עם כמויות משקעי מסיק הזיתים שנוצרות בעונה זו, וזאת בכדי למנוע את הזיהום בנחל וברצועת החוף הסמוכה וכן את הפגיעה בבעלי החיים.
נחל אלכסנדר. למנוע זיהום בנחל ופגיעה בבעלי החיים (צילום: שלומי גבאי)
סדרת רשת חדשה עלתה בהשראת סדרת הטלוויזיה המדוברת “הלוטוס הלבן”, מהלך המהווה חלק מאסטרטגיית התוכן של מותג הטיפוח VICHY (ווישי), מהלך תקשורתי רחב וחדשני בישראל המחבר בין תרבות, הומור ותובנות על עולם השיווק. לצילומי הסדרה גויסו כוכבות בולטות: קרן מור מהשחקניות המוערכות בישראל, ריף נאמן שחקנית ודוגמנית מובילה וליבר בלילתי, אישיות אופנה מהבולטות ברשת. הן עומדות במרכז העלילה ומגלמות דמויות נשיות חזקות, מורכבות ושונות זו מזו, הנפגשות בריטריט וולנס יוקרתי של המותג.
חוזרים לצפון: מלון בוטיק אל-רום שברמת הגולן פותח את עונת התיירות ומזמין את המטיילים ליהנות מחופשה ירוקה, שקטה וקרירה בגובה של כ-1,070 מטר מעל פני הים. המלון מציע חדרי אירוח משפחתיים, מדשאות רחבות, מתחמי ברביקיו, ג'ימבורי לילדים ומרחבים פתוחים מול נופי הגולן. בחודש יוני נפתחה גם עונת קטיף הדובדבנים המפורסמת של אל-רום, עם 12 זנים שונים של דובדבנים ופירות יער. כחלק מהחוויה, מומלץ לבקר במיצג “עמק הבכא” (עז 77), המספר את סיפור הגבורה של חטיבה 7 במלחמת יום הכיפורים. המיצג מוצע ללא תשלום לאורחי המלון. לפרטים באתר בוטיק אל-רום.
הסופרת שלנו זוהר אביב פגשה את ליאור סושרד במסעדה. היא ביקשה שיקרא את מחשבותיה אבל הבת שלו קפצה ואמרה - אבל אני כבר קראתי, קראתי את הספרים שלך. המורה מקריאה בכל יום את 'חבורת כוח המוח' וזה היה בהחלט משמח דיו וחיוך רחב התפשט לתמונה משותפת. אהבנו!
התהוות: האמנית הצעירה הדס פורגס מציגה את תערוכת היחיד הראשונה שלה בגלריית Global Art בתל אביב. בתערוכה מוצגות עבודות שמן עוצמתיות העוסקות ברגש, זהות, תשוקה, כאב ותהליכי התפתחות אישיים, תוך שילוב השפעות מעולמות האמנות הקלאסית והעכשווית. היצירות חושפות את עולמה הפנימי של פורגס ומזמינות את הצופה למסע בין סערה נפשית, חלומות ותקווה. פורגס, בוגרת שירות ביחידת 8200 בתחום הסייבר, יוצרת חיבור מסקרן בין חשיבה טכנולוגית לבין יצירה אמנותית אינטואיטיבית ורגשית. התערוכה מסמנת את תחילתה של דרך אמנותית מבטיחה ומעניקה הצצה ליצירתה המתגבשת של אמנית צעירה ומסקרנת. אוצרות: מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. פתיחה חגיגית: 25.6.2026 - נעילת התערוכה: 25.7.2026. מקום: גלריית Global Art, מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב.