החורף בישראל לא נחשב קיצוני בצורה יוצאת דופן, אבל רובנו מתקשים להתמודד איתו בלי לצרוך תרופות וחומרים כימיים. האלטרנטיבה היא לשלב את המרכיבים החזקים מהרפואה הטבעית ובעיקר להכיר את הסגולות של הכורכום. רגע לפני שמתקרר – הנה המדריך המלא
ישראל היא מדינה בעלת אקלים ים תיכוני. המשמעות היא קיץ ארוך, חם ולח וחורף יחסית יבש. האקלים בארץ גם מונע מחלקנו להתייחס ברצינות לעונת החורף, והתוצאה היא גברים ונשים שנאלצים להתמודד עם מחלות כגון שפעת, הצטננות, שיעול, התקררות, כאבי ראש, מיגרנות, חולשה כללית ועוד.
מצד שני, גם לא כדאי לצרוך את כל התרופות הכימיות שיש בבתי המרקחת ובקופות החולים. הפתרון המומלץ הוא לתת עדיפות לרפואה אלטרנטיבית ובעיקר לשלב את התבלינים הנכונים. כדאי להתחיל את התהליך עם כורכום ולהגיע לחורף מוכנים מאי פעם.
מה היתרונות של כורכום? כורכום עוזר לחולשה פיזית והוא יעיל מאוד נגד הצטננות כי יש בו חומר מחמם. הרכיב הפעיל בו מהווה 3% מהשורש ונקרא כורכומין, שבו המאפיין הבולט הוא פעילות נוגדת חימצון ופעילות נוגדת דלקת. נוגדי החימצון שקיימים בתבלין הזה באופן טבעי מגנים על הגוף מפני רדיקלים חופשיים וכך מונעים מחלות. כמו כן, יש שורה ארוכה של מחקרים שמוכיחים קשר ברור בין צריכת כמויות נכונות של התבלין לבין הגנה מפני סרטן.
כורכום חזק פי 8 בהשוואה לויטמיני C או E, שנחשבים גם הם לנוגדי חימצון טבעיים. הוא מספיק חזק כדי להילחם ברדיקל חופשי שמזיק לתאים ועלול לגרום נזק בריאותי חמור והוא מסייע בתהליכי ניקוי רעלים. חוץ מזה, יש לו יכולת לנטרל רעלנים מהכבד, לאזן את רמות אנזימי הכבד ולעכב סינתזה של חומרים יוצרי דלקת.
חשוב לציין את הבטיחות שמלווה שימוש בכורכום. אפשר להוסיפו כתבלין למאכלים שונים כדי ליהנות מצבע אטרקטיבי, הוא אידיאלי עבור מרקים שבלאו הכי מלווים אותנו בחורף והוא מיועד גם לתבשילי דגנים, אורז וירקות. בנוסף, תמיד אפשר ליטול את השורש המיובש במיצוי נוזלי, באבקה ובכמוסה.
כורכום. הרכיב הפעיל בו מהווה 3% מהשורש ונקרא כורכומין (צילום: יח"צ)
איזה עוד תבלינים אפשר וכדאי לשלב במשקאות חמים?
מי שרגיל לשתות תה לכל אורך החורף יכול לנצל את ההזדמנות ולשלב תבלינים נוספים. כך למשל ג'ינג'ר יחזק עבורכם את המערכת החיסונית ויחמם את הגוף. הוא מקל על שיעול, מומלץ עבור טווח רחב של גילאים ומפחית עודף לחות שכה אופיינית למישור החוף ולעוד אזורים בישראל. חוץ מזה, ג'ינג'ר הוא תבלין חזק ודומיננטי שמומלץ כי הוא מקל על כאבי גרון, שיעול וליחה.
לבסוף כדאי להזכיר את הקינמון. כולנו רגילים לשלב את הקינמון במאכלים, אבל מסתבר שיש לו סגולות רפואיות כמעט דמיוניות בהקשר של טיפול ומניעת מחלות חורף. קינמון משפר את זרימת הדם וניתן לצרוך אותו בצורת מקל במשקאות חמים כמו סיידר.
דצמבר שמח בפסטיבל "חג החגים" בחיפה: הפסטיבל מתקיים זו השנה ה- 32 בעיר ויכלול מעל ל-30 אירועים שיתפרשו על פני 21 ימים במהלך חודש דצמבר, פרי יוזמתם של בית הגפן – מרכז תרבות ערבי יהודי ושל עיריית חיפה. אירועי הפסטיבל יתקיימו בבית הגפן ובמגוון מוקדים בעיר ויכללו מופעים, תערוכות, קונצרטים, הצגות, אירועים לכל המשפחה, הרצאות, סדנאות וסיורים ברחבי העיר. חג החגים מה-11 עד ה-31 בדצמבר 2025, בבית הגפן וברחבי העיר חיפה. תהנו!
חנוכה באתרי המורשת: מגוון פעילויות לכל המשפחה בעשרות אתרים בכל רחבי הארץ. כמדי שנה בחנוכה, המועצה לשימור אתרים - בשיתוף משרד המורשת - מזמינה את הציבור הרחב לקחת חלק במגוון פעילויות חווייתיות לכל המשפחה בעשרות אתרי מורשת בכל הארץ. בין הפעילויות: סיורי עששיות, סיורים מודרכים, משחקי בריחה, מסיק זיתים והפקת שמן, הכנת נרות חנוכה מדונג דבורים, פעילויות אמנות, הצגות לילדים ועוד. חלק מהפעילויות הינן ללא תשלום. פרטים מלאים והרשמה לכל הפעילויות תוכלו למצוא באתר המועצה לשימור אתרים. חג שמח!
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.