עוכב שחרורו למעצר בית של נאשם נוסף בפרשת לה פמיליה
מאת: שלומי גבאי יום ראשון,
9 באוקטובר 2016, 21:26
תסקיר חיובי משירות המבחן בעניינו של דור מגידיש, בן 29 מפרדס חנה שהואשם כי תקף את אוהד הפועל תל אביב יורי סדלצקי, סידר לו מעצר בית, אולם הפרקליטות הודיעה כי בכוונתה להגיש ערר לבית המשפט העליון
שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב שי יניב הורה היום (ראשון) על שחרורו למעצר בית ללא איזוק אלקטרוני של דור מגידיש, בן 29 מפרדס חנה, שנעצר לפני חודשיים וחצי בפרשת לה פמיליה והואשם בתקיפת אוהד הפועל תל אביב יורי סדלצקי באירוע החמור ברחוב פלורנטין שבמהלכו ננעץ פטיש בראשו וגרם לו לפציעה קשה. מגידיש הואשם בחבלה בכוונה מחמירה ובקשירת קשר לביצוע פשע - עבירות שהעונש הקבוע בחוק למי שמורשע בהן הוא עד 20 שנות מאסר.
בדיון שנערך היום ולאחר שהתקבל תסקיר חיובי משירות המבחן בעניינו של הנאשם הורה בית המשפט על שחרורו למעצר בית מלא בבית הוריו בפרדס חנה תוך פיקוח צמוד של בני משפחתו, אולם שחרורו עוכב, מאחר והפרקליטות הודיעה כי בכוונתה להגיש ערר לבית המשפט העליון על החלטת השופט יניב. עד כה שוחררו בפרשה שלושה נאשמים למעצר בית (שני בגירים וקטין) מתוך 20 הנאשמים. בימים הקרובים ידון בית המשפט בעניינם של נאשמים אחרים בנושא שחרורם למעצר בית.
מגידיש אף הואשם כי תקף יחד עם מספר נאשמים נוספים את אוהדי מכבי חיפה במהלך משחק קבוצתם במסגרת ליגת כדורגל החופים בחוף פולג בנתניה בחודש מאי אשתקד. על פי כתב האישום מגידיש ויתר הנאשמים השליכו בקבוקי זכוכית וחפצים לעבר אוהדי מכבי חיפה וגרמו נזק במזיד לכלי רכבם תוך שהם מסכנים חייהם, אולם לגבי האישומים באירוע כדורגל החופים מסתמן כי הפרקליטות תמחק את האישומים, לאחר שהוברר כי מגידיש כלל לא שהה במקום בעת האירוע ונמצאו סתירות משמעותיות בעדותו של עד המדינה.
עו"ד זוהר ארבל (צילום: יח"צ)
סנגורו של מגידיש, עו"ד זוהר ארבל: "אנו מברכים על החלטת בית המשפט. מדובר בתיק חלש שלטעמנו מוטב היה אלמלא הוגש לבית המשפט המחוזי. מרשי אדם נורמטיבי ששירת בסיירת מובחרת המגיע ממשפחה נורמטיבית לחלוטין. צר לנו על כך שאדם כזה, מלח הארץ, מתמודד עם אישום פלילי רק בשל העובדה שהינו אוהד קבוצת כדורגל".
שמו של אוהד בית"ר ירושלים עלה לראשונה לכותרות לאחר אירועי שרלואה אז הורחק למשך שנה ממגרשי הכדורגל. מגידיש, לוחם מצטיין ביחידת העילית הצה"לית "אגוז", בן למשפחה מוכרת וידועה ביישובו (אביו קצין בכיר במיל' וחבר מועצת העיר) נעצר כשבועיים לפני מועד חתונתו ובשל מעצרו והגשת כתב האישום כנגדו החתונה נדחתה.
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.
סדרת רשת חדשה תעלה עם הזמרת ויוצרת התוכן פרידה עוזיאל שתארח זמרים ויוצרים. הסדרה עולה על ידי מותג האיפור מייבלין ניו יורק, והיא מצולמת תוך כדי נסיעה במונית צהובה, המעוצבת בסגנון המוניות בעיר ניו יורק. בשלב הראשון תעלה סדרה של ארבע פרקים, כשבכל פרק תארח עוזיאל זמר/יוצר מוביל, ביניהם: נועם קליינשטיין, ליהי טולדנו ושחר טבוך. איתם תיצור שיח פתוח ומרענן, שיעסוק בנושאים כמו: זוגיות, אהבות, אכזבות, קריירה, הצלחות, אופנה, איפור ומה שבניהם, לצד קטעי שירה ומוזיקה קצבית. מיני-סדרת הרשת החדשה שצפויה לעלות כבר במהלך חודשי אפריל- מאי, תשודר אחת לשבועיים בזירות הדיגיטל השונות והפרקים המלאים ניתנים לצפייה ביוטיוב.