מתברר שיש הרבה חובבי קולינריה שלא מכירים את הסוגים הכי מומלצים של הפיצות השוות. רגע לפני שאתם מזמינים אחת לבית או למשרד, הנה כל הפרטים שכדאי לכם לדעת
פיצה היא אחד ממאכלי המזון המהיר הנפוצים ביותר בעולם. עם היסטוריה של מאות שנים ועשרות גרסאות, אין פלא שמדובר על מאכל אהוב בקרב גברים, נשים, צעירים, מבוגרים, ילדים וקשישים. מצד שני, מתברר שיש הרבה אנשים שאוהבים לאכול פיצה, אבל לא יודעים שיש הרבה סוגים של מנות ותפריטים. בדיוק בשבילם הכנו את המדריך הבא של 5 סוגי פיצות שאסור לפספס:
1. פיצה מרגריטה
הגרסה הקלאסית של הפיצה היא תמיד פתרון טוב למי שמרגיש רעב. מרגריטה היא גם הפיצה הנמכרת ביותר, פשוט כי היא מתאימה לכולם. היא מבוססת על רוטב מעגבניות מבושלות מרוסקות ומסוננות, יש בה גבינת מוצרלה ובדרך כלל מונחים עליה עלי בזיליקום בשביל הטעם הרענן.
2. פיצה פאי
זו פיצה למיטיבי לכת כי היא מתאפיינת בבצק עבה מהרגיל. היא מזוהה עם העיר שיקגו בארצות הברית ובאופן כללי עם טעם אמריקאי, וקרויה "פאי" בגלל התבנית העגולה שבה מכינים גם עוגה.
פיצה פאי יכולה להתאים לאירועים חברתיים או למי שמאס בגרסה הרגילה של המרגריטה. ילדים הם קהל היעד העיקרי של הפיצה הזו, אך יש לא מעט חובבי מנות גדולות שמוכנים להישבע שהיא הכי טובה ברשימה.
פיצה עם שילוב ירקות (צילום: דומינוס פיצה)
3. קלצונה
קלצונה הוא מאפה בצק מקופל שמקורו באיטליה ורבים מזהים אותו עם פיצה בגלל המרכיבים הדומים.
מלבד רוטב העגבניות והגבינה, את הבצק מקפלים לשניים בצורת חצי סהר לפני שמכניסים לאפיה בתנור. חוץ מזה, הערך המוסף של הקלצונה הוא מילוי בגבינת מוצרלה ועגבניות יחד עם מרכיבים אחרים שמשמשים כתוספות לפיצה.
4. פיצה ביאנקה
בשנים האחרונות החלו גם ישראלים להתאהב בגרסה הרזה הזו של הפיצה המודרנית. ביאנקה מבוססת אמנם על הבצק המסורתי, אך היא נאפית ללא שום סוג של רוטב עגבניות.
המשמעות היא שמדובר בפיצה לבנה לחלוטין ובמאכל שמחייב שימוש בבצק איכותי. כמו כן, יש אפשרות להחליף את רוטב העגבניות ברוטב אחר כמו פסטו או שמנת. במקרים מסוימים גם אין שימוש כלל ברוטב ואת הפיצה מגוונים עם גבינות מיוחדות ותוספות.
5. פיצה טבעונית
תחליפי גבינה מאפשרים הכנת פיצה טבעונית. בפיצה הזו אין בשר, ביצים או גבינה חלבי שהופקה מחלב של בעלי חיים. התחליפים המומלצים עבור פיצה טבעונית הם גבינת קשיו, גבינת חלבון אפונה וגבינת סויה.
אפשר להזמין פיצה טבעונית כמעט בכל רשת פיצריות מקומית או בינלאומית והיא זוכה להצלחה ראויה לציון. כמו כן, מי שרגיל לאכול את הפיצה עם בשר יכול למצוא תחליפים לא פחות טעימים בדמות נתחי חלבון סויה, נתחי סייטן ונתחים אחרים.
אליפות ישראל בדריפט שנערכה לאחרונה בצפון, בסיוע ותמיכה של הרשות לנהיגה ספורטיבית ומשרד התרבות והספורט, עם קהל ענק של אלפי מבקרים שהגיע ליהנות מאירוע מוטורי שלא נראה כמותו בצפון. יותר מ־60 נהגים התחרו במשך יומיים מול יציעים מלאים עד אפס מקום, באירוע שהופק בשיתוף ההתאחדות למכוניות ולקארטינג תחת משרד הספורט, עיריית כרמיאל וקבוצת מלמד מוטור ספורט. היה מדהים!
מלון כפר גלעדי משיק סופ"ש המשלב חוויה קולינרית גלילית לבין תרבות מקומית עשירה המיועד לשוחרי אוכל, יין ותרבות. במסגרת הסופ"ש השף אבי כהן, יארח את השף אביב משה, מהשפים הבולטים והמוערכים בישראל. במהלך הסופ"ש, שיערך 3 ימים בספטמבר, ייהנו האורחים מחוויה משולבת של אירוח גלילי מוקפד, ארוחות שף עשירות בהשראת המטבח הגלילי, לצד סדנאות, הרצאות, טעימות, פעילויות, אירועי תרבות ואטרקציות לכל המשפחה.
תחילת שנה מוצלחת בנתניה: ראש העיר, מרים פיירברג-איכר, שירי חגואל סיידון ובכירים נוספים בסיור במוסדות החינוך בעיר. "מתחילות שנה טובה, בצילום - ביקור בבית הספר קרליבך".
בועז כספי משתף: "יצא לי להיפגש היום עם אפרת ברוך, אחראית על מתנדבים בעיריית נתניה, שעושה עבודת קודש עם המתנדבים הרבים שמתנדבים בעיר. תודה לך על כל מה שאת עושה למעננו תושבי העיר".