מתברר שיש הרבה חובבי קולינריה שלא מכירים את הסוגים הכי מומלצים של הפיצות השוות. רגע לפני שאתם מזמינים אחת לבית או למשרד, הנה כל הפרטים שכדאי לכם לדעת
פיצה היא אחד ממאכלי המזון המהיר הנפוצים ביותר בעולם. עם היסטוריה של מאות שנים ועשרות גרסאות, אין פלא שמדובר על מאכל אהוב בקרב גברים, נשים, צעירים, מבוגרים, ילדים וקשישים. מצד שני, מתברר שיש הרבה אנשים שאוהבים לאכול פיצה, אבל לא יודעים שיש הרבה סוגים של מנות ותפריטים. בדיוק בשבילם הכנו את המדריך הבא של 5 סוגי פיצות שאסור לפספס:
1. פיצה מרגריטה
הגרסה הקלאסית של הפיצה היא תמיד פתרון טוב למי שמרגיש רעב. מרגריטה היא גם הפיצה הנמכרת ביותר, פשוט כי היא מתאימה לכולם. היא מבוססת על רוטב מעגבניות מבושלות מרוסקות ומסוננות, יש בה גבינת מוצרלה ובדרך כלל מונחים עליה עלי בזיליקום בשביל הטעם הרענן.
2. פיצה פאי
זו פיצה למיטיבי לכת כי היא מתאפיינת בבצק עבה מהרגיל. היא מזוהה עם העיר שיקגו בארצות הברית ובאופן כללי עם טעם אמריקאי, וקרויה "פאי" בגלל התבנית העגולה שבה מכינים גם עוגה.
פיצה פאי יכולה להתאים לאירועים חברתיים או למי שמאס בגרסה הרגילה של המרגריטה. ילדים הם קהל היעד העיקרי של הפיצה הזו, אך יש לא מעט חובבי מנות גדולות שמוכנים להישבע שהיא הכי טובה ברשימה.
פיצה עם שילוב ירקות (צילום: דומינוס פיצה)
3. קלצונה
קלצונה הוא מאפה בצק מקופל שמקורו באיטליה ורבים מזהים אותו עם פיצה בגלל המרכיבים הדומים.
מלבד רוטב העגבניות והגבינה, את הבצק מקפלים לשניים בצורת חצי סהר לפני שמכניסים לאפיה בתנור. חוץ מזה, הערך המוסף של הקלצונה הוא מילוי בגבינת מוצרלה ועגבניות יחד עם מרכיבים אחרים שמשמשים כתוספות לפיצה.
4. פיצה ביאנקה
בשנים האחרונות החלו גם ישראלים להתאהב בגרסה הרזה הזו של הפיצה המודרנית. ביאנקה מבוססת אמנם על הבצק המסורתי, אך היא נאפית ללא שום סוג של רוטב עגבניות.
המשמעות היא שמדובר בפיצה לבנה לחלוטין ובמאכל שמחייב שימוש בבצק איכותי. כמו כן, יש אפשרות להחליף את רוטב העגבניות ברוטב אחר כמו פסטו או שמנת. במקרים מסוימים גם אין שימוש כלל ברוטב ואת הפיצה מגוונים עם גבינות מיוחדות ותוספות.
5. פיצה טבעונית
תחליפי גבינה מאפשרים הכנת פיצה טבעונית. בפיצה הזו אין בשר, ביצים או גבינה חלבי שהופקה מחלב של בעלי חיים. התחליפים המומלצים עבור פיצה טבעונית הם גבינת קשיו, גבינת חלבון אפונה וגבינת סויה.
אפשר להזמין פיצה טבעונית כמעט בכל רשת פיצריות מקומית או בינלאומית והיא זוכה להצלחה ראויה לציון. כמו כן, מי שרגיל לאכול את הפיצה עם בשר יכול למצוא תחליפים לא פחות טעימים בדמות נתחי חלבון סויה, נתחי סייטן ונתחים אחרים.
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.
סדרת רשת חדשה תעלה עם הזמרת ויוצרת התוכן פרידה עוזיאל שתארח זמרים ויוצרים. הסדרה עולה על ידי מותג האיפור מייבלין ניו יורק, והיא מצולמת תוך כדי נסיעה במונית צהובה, המעוצבת בסגנון המוניות בעיר ניו יורק. בשלב הראשון תעלה סדרה של ארבע פרקים, כשבכל פרק תארח עוזיאל זמר/יוצר מוביל, ביניהם: נועם קליינשטיין, ליהי טולדנו ושחר טבוך. איתם תיצור שיח פתוח ומרענן, שיעסוק בנושאים כמו: זוגיות, אהבות, אכזבות, קריירה, הצלחות, אופנה, איפור ומה שבניהם, לצד קטעי שירה ומוזיקה קצבית. מיני-סדרת הרשת החדשה שצפויה לעלות כבר במהלך חודשי אפריל- מאי, תשודר אחת לשבועיים בזירות הדיגיטל השונות והפרקים המלאים ניתנים לצפייה ביוטיוב.