במוצאי שבת הקרובה יתקיים בבית הכנסת הישן בחדרה, סליחות ראשונות כמנהג האשכנזים, בנוסח הרב שלמה קרליבך ז"ל עם הבעל מנגן נפתלי קמפה וחבורתו ובליווי כלי נגינה. האירוע יתקיים לראשונה בחדרה ביוזמת המשנה לראש העיר בועז ביטון והמחלקה לתרבות וקהילה
ערב נדיר ומרגש שאסור להחמיץ: במוצאי שבת הקרובה פרשת "כי תבוא" כ"א באלול תשע"ו 24.9.16 יתקיים לראשונה בחדרה, סליחות ראשונות בנוסח הרב קרליבך עם הבעל מנגן נפתלי קמפה וחבורתו ובליווי כלי נגינה. סליחות ראשונות מעומק הלב ובהשתפכות הנפש בנוסחו האמיתי של הרב שלמה קרליבך ז"ל, יתקיימו בבית הכנסת הישן סימטת הרב אורנשטיין חדרה.
בשעה 23:30 יתחיל ניגונים ודיבוק חברים, ובשעה 00:15 תתחיל אמירת הסליחות המשותפות.
הרב שלמה קרליבך ז"ל
הערב נערך לראשונה בחדרה ביוזמת המשנה לראש העיר ויו"ר תנועת ש"ס בועז ביטון והמחלקה לתרבות וקהילה של עיריית חדרה. במרוצת הדורות נוצרו מנהגים שונים בנוגע לזמן ימי הסליחות. הספרדים והתימנים אומרים אותן החל מראש חודש אלול, לפי פסיקת השולחן ערוך, ואילו האשכנזים, נוהגים להתחיל תמיד לומר את הסליחות במוצאי שבת ובלבד שיהיו לפחות ארבעה ימי אמירת סליחות לפני ראש השנה. על כן, אם ראש השנה חל בחציו השני של השבוע, מתחילים לומר החל מתחילת השבוע שחל בו ראש השנה, ואם ראש השנה חל בחצי הראשון של השבוע, החל מתחילת השבוע הקודם.
כאמור סליחות ראשונות אלו יתקיימו ביום הראשון של האשכנזים לאמירת הסליחות. ויתקיימו ברוב עם בבית הכנסת הישן בחדרה.
סדרת רשת חדשה עלתה בהשראת סדרת הטלוויזיה המדוברת “הלוטוס הלבן”, מהלך המהווה חלק מאסטרטגיית התוכן של מותג הטיפוח VICHY (ווישי), מהלך תקשורתי רחב וחדשני בישראל המחבר בין תרבות, הומור ותובנות על עולם השיווק. לצילומי הסדרה גויסו כוכבות בולטות: קרן מור מהשחקניות המוערכות בישראל, ריף נאמן שחקנית ודוגמנית מובילה וליבר בלילתי, אישיות אופנה מהבולטות ברשת. הן עומדות במרכז העלילה ומגלמות דמויות נשיות חזקות, מורכבות ושונות זו מזו, הנפגשות בריטריט וולנס יוקרתי של המותג.
חוזרים לצפון: מלון בוטיק אל-רום שברמת הגולן פותח את עונת התיירות ומזמין את המטיילים ליהנות מחופשה ירוקה, שקטה וקרירה בגובה של כ-1,070 מטר מעל פני הים. המלון מציע חדרי אירוח משפחתיים, מדשאות רחבות, מתחמי ברביקיו, ג'ימבורי לילדים ומרחבים פתוחים מול נופי הגולן. בחודש יוני נפתחה גם עונת קטיף הדובדבנים המפורסמת של אל-רום, עם 12 זנים שונים של דובדבנים ופירות יער. כחלק מהחוויה, מומלץ לבקר במיצג “עמק הבכא” (עז 77), המספר את סיפור הגבורה של חטיבה 7 במלחמת יום הכיפורים. המיצג מוצע ללא תשלום לאורחי המלון. לפרטים באתר בוטיק אל-רום.
הסופרת שלנו זוהר אביב פגשה את ליאור סושרד במסעדה. היא ביקשה שיקרא את מחשבותיה אבל הבת שלו קפצה ואמרה - אבל אני כבר קראתי, קראתי את הספרים שלך. המורה מקריאה בכל יום את 'חבורת כוח המוח' וזה היה בהחלט משמח דיו וחיוך רחב התפשט לתמונה משותפת. אהבנו!
התהוות: האמנית הצעירה הדס פורגס מציגה את תערוכת היחיד הראשונה שלה בגלריית Global Art בתל אביב. בתערוכה מוצגות עבודות שמן עוצמתיות העוסקות ברגש, זהות, תשוקה, כאב ותהליכי התפתחות אישיים, תוך שילוב השפעות מעולמות האמנות הקלאסית והעכשווית. היצירות חושפות את עולמה הפנימי של פורגס ומזמינות את הצופה למסע בין סערה נפשית, חלומות ותקווה. פורגס, בוגרת שירות ביחידת 8200 בתחום הסייבר, יוצרת חיבור מסקרן בין חשיבה טכנולוגית לבין יצירה אמנותית אינטואיטיבית ורגשית. התערוכה מסמנת את תחילתה של דרך אמנותית מבטיחה ומעניקה הצצה ליצירתה המתגבשת של אמנית צעירה ומסקרנת. אוצרות: מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. פתיחה חגיגית: 25.6.2026 - נעילת התערוכה: 25.7.2026. מקום: גלריית Global Art, מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב.