בעקבות ערר שהגישו תושבי כפר הים קבעה ועדת הערר המחוזית כי היתר הבניה ניתן שלא כדין והורה שלא להפעיל את המלון. עם זאת המפעילים רשאים להמשיך בתהליך בדיקה והרצת המערכות במלון. העירייה זה יתוקן והמלון יפתח
ועדת הערר המחוזית קיבלה את הערר שהוגש על ידי דיירי כפר הים וקבעה כי היתר הבנייה ניתן שלא כדין, עם חריגות, ולכן הוא מבוטל. לפיכך היזמים, חויבו שלא להפעיל את המלון כפי שתוכנן כבר בימים הקרובים.
בהודעה שפירסמה עיריית חדרה נאמר כי ההיתר שניתן למלון "רמדה" יתוקן. בתאריך 6.7.16 נתנה ועדת הערר אישור להרצת מערכות בבית המלון "רמדה" שעל חוף ימה של חדרה, לקראת פתיחתו של בית המלון. בשבוע שעבר הורתה ועדת הערר לתקן את היתר הבנייה שניתן למלון "רמדה", וזאת בעקבות ערר שהוגש על-ידי תושבי כפר הים, ועל אף העובדה שנתנה היתר להרצת מערכות בבית המלון.
בעניין זה קבעה בהחלטתה בין היתר: "בשולי הדברים נציין כי על פני הדברים ומבלי לקבוע מסמרות, נראה כי קיימת אפשרות לתקן את הפגמים בהיתר הבנייה של המלון באמצעים זמינים ומהירים באופן יחסי ואף במסגרת רישויית. לפיכך וככל שיפעלו בהתאם לדין, תוכל עונות להשלים את הנדרש ממנה ולהתקדם להיתר התואם את הדין, באופן שיסדיר את הבניין ויסיים את הסאגה רבת השנים הנוגעת לקיומו והקמתו".
מלון רמדה בחדרה
בעקבות החלטת ועדת הערר, שכרה עיריית חדרה אדריכל מומחה חיצוני על מנת שייתן הנחיות מקצועיות אשר יבהירו את החלטת ועדת הערר לצורך דיון בבקשה חדשה להיתר, לכשתוגש.
חשוב להדגיש, כי האינטרס של העיר חדרה הינו, כי סוף סוף, ולאחר שנים רבות, יתחיל לפעול המלון הראשון בעיר.
יחד עם זאת, ננקטו ויינקטו כל הצעדים הנדרשים, לרבות שכירתו של אדריכל מומחה חיצוני, על מנת שיישמרו כל הכללים, וההיתר שניתן, יינתן כדין.
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.
סדרת רשת חדשה תעלה עם הזמרת ויוצרת התוכן פרידה עוזיאל שתארח זמרים ויוצרים. הסדרה עולה על ידי מותג האיפור מייבלין ניו יורק, והיא מצולמת תוך כדי נסיעה במונית צהובה, המעוצבת בסגנון המוניות בעיר ניו יורק. בשלב הראשון תעלה סדרה של ארבע פרקים, כשבכל פרק תארח עוזיאל זמר/יוצר מוביל, ביניהם: נועם קליינשטיין, ליהי טולדנו ושחר טבוך. איתם תיצור שיח פתוח ומרענן, שיעסוק בנושאים כמו: זוגיות, אהבות, אכזבות, קריירה, הצלחות, אופנה, איפור ומה שבניהם, לצד קטעי שירה ומוזיקה קצבית. מיני-סדרת הרשת החדשה שצפויה לעלות כבר במהלך חודשי אפריל- מאי, תשודר אחת לשבועיים בזירות הדיגיטל השונות והפרקים המלאים ניתנים לצפייה ביוטיוב.