לראשונה בישראל: גני ילדים בחדרה בבנייה מאופסת אנרגיה
מאת: רון איתן יום רביעי,
14 בספטמבר 2016, 15:51
עיריית חדרה, המקדמת מדיניות עירונית לבנייה ירוקה, הקימה גני ילדים בבנייה מאופסת אנרגיה המנצלת את תנאי הסביבה לייצור כמות האנרגיה שצורך המבנה
בשנת הלימודים תשע"ז חנכה עיריית חדרה בשכונת עין הים במערב העיר צמד גני ילדים עירוניים, הראשונים בישראל שנבנו בבנייה מאופסת אנרגיה.
הפרויקט הוקם בהתאם למדיניותו של ראש העיר צביקה גנדלמן לבנייה ירוקה בת-קיימא. באמצעות החברה הכלכלית חדרה, בניהולו של עופר מלכה, לקחה העירייה את הבנייה הירוקה צעד אחד קדימה והקימה מבנה מאופס אנרגיה, עבור שתי כיתות גן, שתכנן משרד "אלפא פרויקטים ירוקים". מבנה מאופס אנרגיה (Net Zero Energy Buildings) הוא מבנה המנצל בצורה מקסימלית את תנאי הסביבה (רוח, שמש, תאורה טבעית וכדומה) ומייצר את כמות האנרגיה שהוא צורך.
גן קרן. חינוך לקיימות (צילום: יח"צ)
ראש העיר גנדלמן מסביר כי, בין היתר הותקנו על הגג קולטי שמש המייצרים את האנרגיה והחשמל הדרוש לתפעול הגן, וגם הקירות והחלונות תוכננו בהתאם כדי למטב את היעילות האנרגטית של הגן. לדברי גנדלמן, מדובר במבנה הראשון בישראל שהגיע לבשלות, מתוך פרויקטים שונים הנבנים ברחבי הארץ.
גני הילדים מאופסי האנרגיה הנקראים גני קיימא, מיועדים לילדי טרום חובה וחובה ואף זכו לשמות בהתאם – "קרן" ו"שמש".
ראש העיר, הממונה גם על תיק החינוך בעירייה, הנחה את אגף החינוך העירוני לשים בגנים אלה דגש על תכנים חינוכיים בנושא קיימות ואיכות הסביבה. בנוסף, לניהול הגנים בחרה העירייה גננות המתייחסות לחינוך לקיימות כשליחות.
ראש העיר עם יו'ר ועד ההורים העירוני צילום: יח"צ
כבר בשנת 2014 קיבלה מליאת הוועדה המקומית לתכנון ובנייה את המלצתו של ראש העיר לאמץ את התקן הישראלי לבנייה בת-קיימא כמדיניות עירונית לקידום בנייה ירוקה לרווחת התושבים, נוחה למגורים ובעיקר בריאה יותר. בנייה ירוקה הינה הביטוי המעשי של תכנון בר קיימא, אשר עיריית חדרה מקדמת בגישה מערכתית כוללת שנועדה לחסוך אנרגיה, מים וחומרי גלם, ומיושמת החל משלב התכנון המוקדם ועד לשלב הכניסה לבית.
לדברי ראש העיר גנדלמן, "הבנייה הירוקה היא בנייה ידידותית לסביבה ולתושב, וביטויה בחיסכון וייעול השימוש במשאבים חדשים, שימוש מחדש או מחזור מרבי של הקיים, וכמובן איכות החיים בהווה ובעתיד. הקמת מבנים מאופסי אנרגיה תואמת למדיניות של עיריית חדרה לקיימות, ואני מקווה שזהו רק הראשון מתוך מבנים נוספים שנקים בדרך זו. פתיחת גני ילדים במבנה מאופס האנרגיה הראשון, הולמת חינוך סביבתי ומקדמת מודעות לקיימות כבר מגיל צעיר".
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.
סדרת רשת חדשה תעלה עם הזמרת ויוצרת התוכן פרידה עוזיאל שתארח זמרים ויוצרים. הסדרה עולה על ידי מותג האיפור מייבלין ניו יורק, והיא מצולמת תוך כדי נסיעה במונית צהובה, המעוצבת בסגנון המוניות בעיר ניו יורק. בשלב הראשון תעלה סדרה של ארבע פרקים, כשבכל פרק תארח עוזיאל זמר/יוצר מוביל, ביניהם: נועם קליינשטיין, ליהי טולדנו ושחר טבוך. איתם תיצור שיח פתוח ומרענן, שיעסוק בנושאים כמו: זוגיות, אהבות, אכזבות, קריירה, הצלחות, אופנה, איפור ומה שבניהם, לצד קטעי שירה ומוזיקה קצבית. מיני-סדרת הרשת החדשה שצפויה לעלות כבר במהלך חודשי אפריל- מאי, תשודר אחת לשבועיים בזירות הדיגיטל השונות והפרקים המלאים ניתנים לצפייה ביוטיוב.