העירייה החלה בביצוע פרויקט ארבע אגודות, המוכר כדרך יוליאנה. מדובר באחד הפרויקטים החשובים מבחינת ויסות תנועתי ונגישות תחבורתית בחדרה
כפי שהבטיח ראש העיר צביקה גנדלמן החלה העירייה, באמצעות החברה הכלכלית חדרה, בביצוע העבודות בפרויקט ארבע אגודות המוכר לציבור כדרך יוליאנה. מדובר באחד הפרויקטים החשובים מבחינת ויסות תנועתי ונגישות תחבורתית בחדרה. אף על פי שפרויקט ארבע אגודות ממוקם במזרח העיר, צפויה סלילתו להשליך מבחינה תחבורתית ולהקל על עומסי התנועה ברדיוס גדול הכולל גם על מרכז העיר.
לדברי ראש העיר, "כביש ארבע אגודות יאפשר חיבור ישיר של שכונות מזרח העיר צפונה, ויפתור בעיה תחבורתית בכך שיפחית את עומס התנועה בחיבור של ציר רחוב הנשיא עם רחוב צה"ל. מסיבה זו ואחרות מדובר בפרויקט תחבורתי חשוב ביותר לפיתוחה של העיר".
העבודות בפרויקט ארבע אגודות
עלות הפרויקט נאמדת ביותר מ-23 מיליון שקלים, עם השתתפות תקציבית של משרד התחבורה בגובה של כ-70 אחוז. העבודות כוללות פיתוח וסלילת כבישים, עבודות ביוב, עבודות חשמל ותקשורת, גינון ועוד. פרויקט ארבע אגודות מתוכנן ליצור חיבור ישיר בין רחוב צה"ל (הכניסה המזרחית לעיר) לבין היציאה צפונה מחדרה, החיבור לכביש 65 ושכונת בית אליעזר. הכביש יחבר את שכונת בית אליעזר דרך אחוזת דניה עד לכיכר ברחוב צה"ל ויקל מאד את הנגישות למזרח העיר.
בשכונת בית אליעזר מתגוררים כ-16 אחוז מכלל האוכלוסייה של חדרה, והחיבור הישיר יקטין את מרחקי וזמני הנסיעה לדרך צה"ל. בנוסף תקטין הסטת התנועה באופן משמעותי את נפחי התנועה באזור כיכר התשעה. בדיקות מקדימות עולה כי הפרויקט יקצר את מרחק הנסיעה ביותר מחצי, וכי אחוז הנוסעים בדרך צה"ל אשר צפויים ליהנות מהפרויקט עשוי להגיע לכ-25 אחוז מכלל הנוסעים בדרך זו.
בנוסף יהווה הפרויקט אופציה נוספת לתנועה בכיוון צפון, כך שגם תושבי מרכז ודרום העיר יוכלו לעקוף את כיכר התשעה ובכך גם להימנע מפקקים וגם להקל על נפח התנועה באזור הכיכר.
דצמבר שמח בפסטיבל "חג החגים" בחיפה: הפסטיבל מתקיים זו השנה ה- 32 בעיר ויכלול מעל ל-30 אירועים שיתפרשו על פני 21 ימים במהלך חודש דצמבר, פרי יוזמתם של בית הגפן – מרכז תרבות ערבי יהודי ושל עיריית חיפה. אירועי הפסטיבל יתקיימו בבית הגפן ובמגוון מוקדים בעיר ויכללו מופעים, תערוכות, קונצרטים, הצגות, אירועים לכל המשפחה, הרצאות, סדנאות וסיורים ברחבי העיר. חג החגים מה-11 עד ה-31 בדצמבר 2025, בבית הגפן וברחבי העיר חיפה. תהנו!
חנוכה באתרי המורשת: מגוון פעילויות לכל המשפחה בעשרות אתרים בכל רחבי הארץ. כמדי שנה בחנוכה, המועצה לשימור אתרים - בשיתוף משרד המורשת - מזמינה את הציבור הרחב לקחת חלק במגוון פעילויות חווייתיות לכל המשפחה בעשרות אתרי מורשת בכל הארץ. בין הפעילויות: סיורי עששיות, סיורים מודרכים, משחקי בריחה, מסיק זיתים והפקת שמן, הכנת נרות חנוכה מדונג דבורים, פעילויות אמנות, הצגות לילדים ועוד. חלק מהפעילויות הינן ללא תשלום. פרטים מלאים והרשמה לכל הפעילויות תוכלו למצוא באתר המועצה לשימור אתרים. חג שמח!
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.