אישום: מפקד תחנת חדרה לשעבר יצר קשרים אינטימיים עם שוטרות צעירות ממנו
מאת: שלומי גבאי יום שלישי,
9 באוגוסט 2016, 13:07
על פי כתב האישום הוא ניסה ליצור קשרים אינטימיים ובחלק מהמקרים אף יצר קשרים אינטימיים, עם שוטרות צעירות ממנו, בדרגות נמוכות, בתפקידים זוטרים ובחלק מהמקרים בפער גילאים משמעותי ממנו
המחלקה לחקירות שוטרים (מח"ש) בפרקליטות המדינה, באמצעות עו"ד ליאת יוניניאן, הגישה לבית משפט השלום בחיפה כתב אישום נגד מפקד תחנת חדרה לשעבר, סגן ניצב אברהם מאור, בגין מרמה והפרת אמונים. על פי כתב האישום, מעשיו השונים של הנאשם, בתפקידו כמפקד תחנה, עלו כדי התנהלות כוללת שהיא בגדר מעשה הפרת אמונים הפוגע בציבור.
בין השנים 2012-2014, בעת שהנאשם שירת בתפקיד מפקד תחנת חדרה בדרגת סנ"צ, ניסה הנאשם ליצור קשרים אינטימיים ובחלק מהמקרים אף יצר קשרים אינטימיים, עם שוטרות צעירות ממנו, בדרגות נמוכות, בתפקידים זוטרים ובחלק מהמקרים בפער גילאים משמעותי ממנו. באחד המקרים אף היה מדובר בשוטרת שח"מ (שירות חובה משטרתי) כבת 19, הצעירה ממנו בכ- 27 שנים.
סגן ניצב אברהם מאור (צילום: שלומי גבאי)
מכתב האישום עולה כי מדובר בקשרים חריגים שהנאשם יצר, בניגוד לחובות ולכללים החלים עליו כעובד ציבור וקצין משטרה בכיר, תוך ניצול מעמדו ותלותן המובנית של השוטרות הזוטרות בו, תוך יצירת מרחב תמרון מוגבל לשוטרות, שחששו לדחות אותו שמא רגשותיו ייפגעו ומצבן בארגון יורע בהווה או בעתיד.
הנאשם עשה כן למרות שידע כבר בעת יצירת הקשר כי מתוקף תפקידו הוא צפוי לקבל פניות מטעמן של השוטרות הזוטרות לעזרה וכי מתוקף מעמדו, יש בכוחו לסייע בידן.
עוד עולה מכתב האישום כי הקשר החריג בין הנאשם לשוטרות הזוטרות כלל, בין היתר, התכתבויות טלפוניות בעלות אופי מיני וניסיונות לקיום קשרים מיניים. הקשר החריג התקיים הן במהלך שגרת עבודתם של הנאשם ושל השוטרות הזוטרות והן מחוצה לה - במקומות מפגש שונים.
עו"ד מירב משען צילום: יח"צ
את חלק מהשוטרות הזוטרות, הכיר הנאשם לאחר שבתוקף תפקידו ובמסגרת סמכויותיו, בעודו משמש כממונה עקיף עליהן, באו בפניו, מעת לעת, בקשות שונות שלהן.
במקרים המפורטים בכתב האישום, בצד קיומו של הקשר החריג, קיבל הנאשם החלטות בנוגע לשוטרות הזוטרות. כפועל יוצא מהתנהלותו, נאלץ הנאשם, מטבע הדברים, להסתיר מפני גורמי מקצוע אחרים במשטרה – כמו גם מפני הממונה עליו, את מצב ניגוד העניינים בו הוא מצוי בקשר עם אותן שוטרות זוטרות, שבעניינן קיבל החלטות.
עוד נכתב בכתב האישום כי "הרמת מס"" מעל ההתנהלות הכוללת של הנאשם וחשיפתה לציבור כלל השוטרים והשוטרות, המפקדים והפקודים, על רקע תפקידו של הנאשם וניגוד העניינים בו היה נתון, יצרו מתכון לפגיעה קשה באמון השוטרים במפקדיהם, של מראית עין לפיה שיקולים זרים, ניצול מרות לרעה ומשוא פנים משמשים בתהליכי קבלת החלטות, ולהעכרת יחסי העבודה בשירות המשטרתי, תוך שיגור מסר מסוכן למפקדים זוטרים: "אם מותר לקצין כה בכיר – מותר גם לנו"; וכל זאת תוך השפעה הרסנית על אמון הציבור במשטרה כארגון מקצועי.
עורכת הדין מירב משען המייצגת את מאור אמרה: "אנו שמחים שמח״ש קיבלו את עמדתנו ולפיה אין מדובר בעבירות מין. לטעמנו, העניינים העולים מכתב האישום צריכים היו להיבחן במישור המשמעתי בלבד ותימוכין לכך ניתן למצוא בעובדה שכתב האישום מייחס לסנ״צ מאור עבירה כללית של הפרת אמונים - עבירה שזכתה לקיתונות של ביקורת מצד משפטנים - הא ותו לא. העובדה היא כי מה שהתחיל בקול רעש גדול ובחשדות על ביצוע עבירות מין, מסתיים בקול ענות חלושה ובאישום בעבירת סל"
תערוכת יחיד לאמן אורי בינשטוק - "שלח לי שקט": העבודות שבתערוכה מזמינות את הצופה להתבונן אל תוך נפשו פנימה ולמצוא יחד עם האמן את השקט ואת האיזון. "אני עובד בעיקר בצבעי שמן, פה ושם משלב עם חומר בניין שיכול להיצמד לבד כגון צלוטיט שמקנה תחושה ומרקם של קיר אבן. אחרי שנים של התנסות במגוון טכניקות וסגנונות אני מוצא שהשילוב בין הגסות שבשפכטל והעדינות של מכחול עם צבעי השמן מאפשר לי להגיע למנעד רחב יותר וביטוי מגוון יותר״. פתיחה חגיגית: שבת ה- 26/4 בשעה: 12:00 | בגלריה Global Art | אוצרות : מיכלי אדלר | ד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 24/5 . תהנו!
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.