המרכז החדש שהוקם במתחם חברת החשמל בחוות חפציבה, הינו מרכז פיתוח ומחקר מהמובילים והמתקדמים בעולם. במרכז מציעה החברה הדרכה ואימונים ללוחמה בסייבר ופתרונות אבטחה
בטקס ההשקה השתתפו ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן, מנכ"ל חברת החשמל עופר בלוך, מנכ"ל סייברג'ים אופיר חסון, סמנכ"ל תקשוב וממונה על הגנת הסייבר של חברת החשמל יוסי שנק, וסמנכ"ל רגולציה של החברה אורן הלמן.
טקס השקת מבנה סייברג'ים (צילום: יוסי וייס)
ראש העיר אמר בטקס, כי "חברת סייברג'ים פועלת בחדרה מספר שנים, והשקת המתקן ומיקומו בעיר האנרגיה של ישראל מחזקים את העיר, את עשייתה בתחום האנרגיה, את פני העתיד שהוא הסייבר, וגם מסייעת למקומות תעסוקה לחבר'ה צעירים ומוכשרים בסביבת הייטק מאתגרת".
לדברי מנכ"ל חברת החשמל, המלחמה העתידית היא עכשווית, והיא בהגנת הסייבר. בלוך: "מדי יום חברת החשמל מתמודדת עם אלפי ניסיונות תקיפת סייבר על מתקניה. אנחנו מובילים בתחום ההגנה על מתקני החברה האסטרטגיים, ניסיוננו ויכולותינו באים ליד ביטוי מדי יום, וסייברג'ים היא חברה מובילה בארץ וגם בעולם בתחום זה".
מנכ"ל סייברג'ים הסביר כי, המתחם החדש הינו מרכז פיתוח ומחקר מהמובילים והמתקדמים בעולם, המיועד לתמוך בפעילות סייברג'ים בחו"ל ויאפשר התפתחות והקמת מתקנים חדשים בחו"ל. כיום יש מתקני סייברג'ים בצ'כיה, פורטוגל ויש מגעים לסניפים במדינות נוספות.
בוריס צירולניק משתף: "בקבלת הפנים לרגל יום העצמאות של הרפובליקה של אזרבייג'ן, הרבה מילים חמות, הרבה חברים ותיקים, כל הדברים הטובים. מזל טוב לכל המעורבים ביום העצמאות של אזרבייג'ן!".
סגנית ומ"מ ראש העיר, שירי חגואל סיידון משתפת: “יְרוּשָׁלַיִם שֶׁל זָהָב, שֶׁל נְחוֹשֶׁת וְשֶׁל אוֹר” - ביום ירושלים, ליבנו עם העיר שחוברה לה יחדיו — ועם אלו שעדיין רחוקים ממנה. נמשיך להתפלל לחזרתם המהירה של כל הַחטופים הביתה".
את מי תפסנו בשוק העירוני? הזמר המצליח ישי לפידות נצפה בשישי בשוק נתניה כשהוא בוחר בקפידה פירות טריים לסופ”ש. עוברי אורח מדווחים שהוא קנה אננס, תותים ואבוקדו– סטייל בריאותי במיוחד. מישהו אמר שייק בבראנץ’? פרגנו!