"בעלי אסר עלי להצטלם לפייסבוק ולהעלות תמונות עם חברות"
מאת: רון איתן יום ראשון,
24 ביולי 2016, 19:32
בית המשפט יצטרך לקבוע: האם איסור של בעל על אשתו הדוגמנית לעלות תמונותיה לפייסבוק יחשב כ"התעללות". בתביעת גירושין מורכבת במיוחד טוענת האישה: "בעלי התעלל בי נפשית והציג עצמו רווק בפייסבוק"
על רומנים וחתונות בין דוגמניות ושחקני כדורגל שמענו לא מעט, גם על נישואין של דוגמניות - על ואילי הון שמענו לא פחות. במילים אחרות היופי בדרך כלל הולך עם הכסף הגדול ולא חסרים סיפורים על מיליונרים שלקחו לחיקם "טופ-מודל" כזו או אחרת.
עד כמה היתה מוכנה במקרה הזה דוגמנית יפהפיה להשפיל את עצמה בשביל כסף? אפשר ללמוד מתביעת הגירושין שהגישה לבית המשפט לענייני משפחה באמצעות עורך הדין אורן סולן, אחרי שאזרה אומץ רב והסכימה לוותר על עושרו הרב של בן זוגה.
עו"ד אורן סולן (צילום: יח"צ)
מהתביעה יוצאת הדופן עולה סוג של "התעללות נפשית" קשה במיוחד. מדובר בדוגמנית בתחילת דרכה, בעלת מראה זוהר עם עתיד ורוד במיוחד על פי כל המומחים. עו"ד סולן טוען כי לפני כשנתיים נישאה לבעל הון מקומי.
לדבריה, בנוסף להסכם ממון הכתוב עליו חתמה, טרם הנישואין, נעשה הסכם בעל פה בין בעלה לבינה, שכלל כמה עובדות קשות במיוחד. למשל שהבעל רשאי לצאת בגפו לבילויים מבלי ליידע את רעייתו. לטענת הדוגמנית "הסכמתי כנראה בעל פה שיבגוד בי".
כמו כן נאסר עליה להצטלם לפייסבוק או לעלות תמונה שלה עם חברות. הבעל גם קבע שבפייסבוק הוא יוצג כרווק ולרעייתו אין היתר לעלות תמונות משותפות שלהם כזוג, לא מאירועים ולא בכלל.
עו"ד סולן מדגיש כי בהסכמות הללו, נעתרה האישה להפצרות בעלה לשלוט בחייה ללא עוררין ולדבריו גם הסכמה בעל פה היא הסכמה ולכן דורשת האישה מבית המשפט לקבוע כי הדבר נכפה עליה ויש להתיר את ההסכם ביניהם. בתביעה מגוללת האישה עוד שורה ארוכה של התניות של בעלה שהפכו את חייה לדבריה "לבלתי נסבלים".
הבעל טוען להגנתו כי שום דבר לא נכפה על האישה. כל דבר שנקבע בהסכם בעל פה הושג בהבנה. לטענתו כנראה היה לה למה להרוויח מזה, אבל כשהבינה שהיא לא יכולה לעשות כרצונה בכסף היא החליטה למרוד. האישה מבקשת להתגרש מבעלה ולפצותה על עוגמת הנפש לאורך תקופת הנישואין.
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.
סדרת רשת חדשה תעלה עם הזמרת ויוצרת התוכן פרידה עוזיאל שתארח זמרים ויוצרים. הסדרה עולה על ידי מותג האיפור מייבלין ניו יורק, והיא מצולמת תוך כדי נסיעה במונית צהובה, המעוצבת בסגנון המוניות בעיר ניו יורק. בשלב הראשון תעלה סדרה של ארבע פרקים, כשבכל פרק תארח עוזיאל זמר/יוצר מוביל, ביניהם: נועם קליינשטיין, ליהי טולדנו ושחר טבוך. איתם תיצור שיח פתוח ומרענן, שיעסוק בנושאים כמו: זוגיות, אהבות, אכזבות, קריירה, הצלחות, אופנה, איפור ומה שבניהם, לצד קטעי שירה ומוזיקה קצבית. מיני-סדרת הרשת החדשה שצפויה לעלות כבר במהלך חודשי אפריל- מאי, תשודר אחת לשבועיים בזירות הדיגיטל השונות והפרקים המלאים ניתנים לצפייה ביוטיוב.