באירוע שהתרחש בחדרה במהלך חודש נובמבר האחרון, נפצעו כתוצאה מירי שני בני אדם באורח קשה בפלג גופם העליון. הירי כווון לעבר תושב אור עקיבא בן 26 ואילו כדור תועה פגע בתושב חדרה כבן 50 ששהה במקום
שופט בית המשפט המחוזי בחיפה רון שפירא, גזר בסוף השבוע את דינו של תושב חדרה, בן 36, ושלח אותו לרצות תקופת מאסר למשך 6 וחצי שנים לאחר שהודה במסגרת עסקת טיעון בכתב אישום מתוקן שייחס לו עבירות של חבלה בכוונה מחמירה, נשיאה והובלת נשק והפרת הוראה חוקית.
זירת האירוע ברחוב הנשיא בחדרה (צילום: שלומי גבאי)
כתב האישום המקורי שהוגש על ידי פרקליטות מחוז חיפה כלל אישום בניסיון רצח לאחר שביום 11.11.2015 סמוך לשעה 20:45 הגיע לרחוב הנשיא 18 בחדרה כשהוא רכוב על אופניים חשמליות, פניו מוסתרות, וירה מטווח של מטר בתושב אור עקיבא בן 26 ובאדם נוסף כבן 50 שעמד לצידו בשעה שהשניים שהו במקום לניחום אבלים. כתוצאה מהירי נפצעו השניים באורח קשה בפלג גופם העליון וכבר בחקירה ראשונית הוברר כי הגבר כבן 50 נפגע מכדור תועה.
עורכי הדין ואדים רושל ונסרין סלאמה מהסנגוריה הציבורית צילום: יח"צ
הנאשם סבר כי אותו אדם שאליו כוונו היריות עומד מאחורי רציחתו של אחיו הצעיר שנרצח ביריות חצי שנה קודם לכן בפיצוציה ברחוב הלל יפה בחדרה. הנאשם נעצר עוד באותו הערב על ידי משטרת חדרה שניהלה את החקירה. החוקרים גיבשו תשתית ראייתית שהביאה להגשת כתב אישום חמור כנגד הנאשם בגין ניסיון רצח, חבלה חמורה וירי בשטח בנוי. לאורך כל חקירותיו הכחיש הנאשם את המיוחס לו, כפר בכתב האישום וניהל משפט הוכחות מול הפרקליטות.
בחודש האחרון הגיעה הפרקליטות ביחד עם נציגי הנאשם מטעם הסנגוריה הציבורית, עורכי הדין ואדים רושל ונסרין סלאמה להסדר טיעון שאומץ על ידי בית המשפט המחוזי. הנאשם הודה בכתב האישום המתוקן הביע חרטה על מעשיו, טען כי פעל ממקום של רגש ומבלי לחשוב פעמיים מאחר ואהב מאוד את אחיו הצעיר שנרצח. הוא סיפר לבית המשפט על הקשר ההדוק שהיה לו עם אחיו וטען כי לא משנה מה היה עושה מעשיו לא היו מחזירים את אחיו לחיים ואף הודה לאל על כך ששני נפגעי הירי נשארו בחיים.
הנאשם נעצר עוד באותו הערב על ידי בלשי תחנת חדרה צילום: שלומי גבאי
כאמור גזר עליו בית המשפט 6 וחצי שנות מאסר, 12 חודשי מאסר על תנאי למשך שלוש שנים מיום שחרורו על כל עבירת אלימות או פשע ותשלום כספי בסך 10,000 שקל קנס לאדם בשנות ה-50 שנפגע מהירי. לציין כי למרות שרף הענישה בתיקים אלו עומד על 10 -14 שנות מאסר החליט בית המשפט לאמץ את ההסדר.
סנגוריו של הנאשם עורכי הדין ואדים רושל ונסרין סלאמה אמרו בתום הדיון בתגובה להחלטת בית המשפט: "הנאשם, בחור כבן 36, נשוי ואב לשבעה ילדים קטנים אשר עבר טרגדיה משפחתית קשה בעת שאיבד את אחיו הצעיר אשר נרצח חודשים ספורים לפני האירוע והשאיר אחריו אשה וחמישה ילדים. לאחר מו״מ עם הפרקליטות וחקירת חלק מהעדים, כתב האישום תוקן משמעותית, הנאשם לקח אחריות ולמרות עתירת הפרקליטות ל-14 שנות מאסר, החליט בית המשפט לגזור עליו עונש של 6.5 שנות מאסר בלבד שבעינינו ראוי ומידתי בנסיבות התיק ספציפי ומורכב זה".
ממשיכים להיות בשטח: כחלק משגרת העבודה השוטפת והמחויבות לחיזוק הקשר הישיר עם התושבים, ממשיך שלו אלגלי, סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, לקיים סיורי שטח ברחבי נתניה. הסיורים מתקיימים באופן קבוע בכל שכונות העיר, במטרה לפגוש את התושבים, להקשיב לפניותיהם, לעמוד מקרוב על הצרכים העולים מהשטח ולקדם פתרונות מול הגורמים המקצועיים. נצפו בשטח - שלו אלגלי במהלך סיור שטח באחת משכונות העיר יחד עם גורמי המקצוע, כחלק מהמשך הסיורים השוטפים המתקיימים ברחבי נתניה.
בעקבות ההצלחה בשנה שעברה, בית האופנה גולברי ומעצב העילית דרור קונטנטו ממשיכים את שיתוף הפעולה ומשיקים קולקציית ערב חדשה, המשלבת בין קלאסיקה על זמנית לתעוזה מודרנית. הקולקציה מעניקה מענה מושלם לנשים בכל הגילאים המקפידות על אופנה מדויקת, קרייריסטיות שאוהבות לפזר סביבן גלאם ושואו, ולכאלה שחלמו על פריט מעצבים של דרור קונטנטו בארון, במחיר נגיש. פריטי השמנת והלבן החדשים מותאמים במדויק לכלות בכל גיל, לאירועי החינה, המקווה, שבת החתן ומסיבת הרווקות, בעוד שחליפות הטוקסידו העוצמתיות ושמלות התחרה השחורות מעניקות הופעה מרשימה ובלתי נשכחת לאימהות של חתן וכלה או לאירועי בר ובת מצווה יוקרתיים.
התערוכה "ורידי יער" של האמנית ענבר פיאנקו תיפתח ב-8 באוגוסט בשעה 12:00 בגלריית Global Art במרכז בעלי מלאכה בתל אביב. בתערוכת היחיד החדשה מציגה פיאנקו סדרת עבודות העוסקות במפגש שבין טבע פראי לעולם הפנימי, באמצעות דימויים של יערות, עצים, נחשים, נמרים ובעלי חיים נוספים. היצירות נעות בין תחושות של יופי ושלווה לבין פחד, דריכות והישרדות, ומשלבות מבט אישי על הטבע כמקום של ריפוי והתבוננות. לצד ציורי הצבע יוצגו גם עבודות בשחור־לבן שנוצרו כמחווה לחוקרת השימפנזים ג'יין גודול. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, תהיה פתוחה לקהל עד 29 באוגוסט. בהצלחה!
6. בנתניה במתחם עיר ימים: קיץ טרופי, סרטים ופסטיבל ממתקים מול הים – בחינם. במתחם עיר ימים יתקיימו במהלך יולי ואוגוסט פסטיבלים ופעילויות מתחלפות לכל המשפחה. בתחילת אוגוסט יהפוך המתחם לגן עדן צבעוני במסגרת פסטיבל "קנדי לנד", ולאחריו יתקיים במקום פסטיבל עיצוב. יוקרנו בימי ראשון בערב גם סרטי אנימציה, כך שאפשר לשלב סרט, ארוחה ובריזה מהים בלי לשלם על כרטיס קולנוע. מתחם עיר ימים. כניסה חופשית.