שטח החנייה הציבורי הצמוד לעיריית חדרה יחזור לציבור - פלאשנט חדשות - עיריית חדרה
יום ראשון, 20 באפריל 2025
חדשות   ספורט   בריאות   חינוך   תרבות   עסקים   רכילות
שטח החנייה הציבורי הצמוד לעיריית חדרה יחזור לציבור
מאת: רון איתן
יום שישי, 17 ביוני 2016, 16:50

גנדלמן: "הרכוש הציבורי הוחזר לציבור לאחר מאבק ארוך, עיקש, מקצועי והכל לטובת תושבי העיר חדרה. אני שמח לבשר כי כעת, לאחר 7 שנים, יוכשרו במקום מקומות חנייה מוסדרים לטובת תושבי העיר. תושבי חדרה בעלי תו תושב יחנו בחינם כמו בכל הרחובות בעיר".
מהדיונים עולה כי המאבק החל עם כניסתו של ראש העירייה צביקה גנדלמן לתפקיד, זאת לאחר שהתברר לו כי החניון מופעל על ידי גורמים פרטיים, ללא חוזה, ללא מכרז וללא תשלום דמי שכירות בצורה מסודרת.

עוד התברר כי החניון הופעל בעבר באמצעות החברה הכלכלית של עיריית חדרה. מעיריית חדרה נמסר כי בשנת 2009 במהלך ישיבת דירקטוריון של החברה הכלכלית טען ראש העירייה דאז חיים אביטן: "היות ולא מדובר במיזם לעוד כ-10 עד 15 שנה, אני מאמין שבקרוב נתחיל בתכנון של היכל תרבות בשטח החניון ואולי תוך שנה אם הכל ילך כמו שצריך נניח אבן פינה. ולכן אני מבקש למצוא את האפשרות החוקית כיצד להאריך החוזה לשנה נוספת....... לא הגיוני לצאת עכשיו למכרז לשנה. מה שהמפעיל חייב לשלם הוא ישלם ועל זה אין ויכוח. העירייה לא עושה מהמיזם כסף, בסך הכל יש שם סדר וזה גם נותן פתרון חניות לכל עובדי העירייה".

מאז אומרים בעירייה כי חלפו כבר 7 שנים, ובמקום אבן פינה להיכל תרבות המשיכו מפעילי חניון להפעילו ולגבות תשלום עבור החנייה. כאמור עם כניסתו לתפקיד ראש העירייה, הורה גנדלמן ללשכה המשפטית בעירייה לפעול לפינוי מפעילי החניון מהשטח ולהחזיר את הנכס העירוני לשירות הציבור. עם השלמת השתלטות העירייה על הנכס, יחלו עבודות סלילה במקום והחניון יהפוך לחניון ציבורי חינם לתושבי חדרה בעלי תו תושב, ובתשלום לתושבי חוץ.
שטח החנייה הציבורי הצמוד לעיריית חדרה יחזור לציבור
גנדלמן: "הרכוש הציבורי הוחזר לציבור לאחר מאבק ארוך ועיקש" (צילום: עיריית חדרה)
מדובר במאות מקומות חנייה במרכז העיר לטובת הציבור. עד להשלמת השיפוץ וסלילת החניון, הכשירה העירייה זמנית שטח הנמצא מצדו דרומי של בניין העירייה בסמוך לבית משפט השלום. מפעילי החניון חתמו עם העירייה על הסכם פשרה לפינוי החניון החל מה-1 ביוני. יום לפני הפינוי הגישו המפעילים צו מניעה נגד כוונת העירייה לפנותם ולהכשיר את השטח כחניון ציבורי, ובעקבות כך הוצא להם צו ארעי ונקבע דיון בבית משפט השלום בחדרה.

במקביל להליך המשפטי התנהל נגד מפעילי החניון גם הליך פלילי שניהלה המשטרה, אשר הוציאה צו סגירה למקום בגין ניהול עסק ללא רישיון. צו זה הופעל על-ידי משטרת חדרה כבר בשבוע שעבר, ועד לדיון המשפטי נמנעה פעילות מפעיליו מתוקף צו הסגירה. השבוע (יום שלישי) ביקשה מפעילת החניון מבית המשפט להאריך את הפעלת החניון בעוד 45 ימים, שלאחריהם התחייבה לפנותו ללא נקיטת הליך נוסף.

נציג העירייה, עו"ד יורם חן מהלשכה משפטית של עיריית חדרה, התנגד לבקשה והסביר שלמפעילים כבר ניתנה אורכה של שנה. "אם בית המשפט ייתן צו שיאפשר הפעלת החניון אפילו ליום אחד זו פגיעה בציבור", אמר עו"ד חן. "המפעילה מבקשת מבית המשפט לאפשר לה לגבות כספים, ואילו עיריית חדרה מבקשת לאפשר חניון פתוח לתושבי העיר חדרה. יש אנשים קשיי יום שמגיעים לביטוח לאומי ונדרשים לשלם 15 שקלים בכניסה לחמש דקות. אנו פה כדי להגן על הציבור".

עו"ד חן אף עדכן את בית המשפט ששוחח עם התובע המשטרתי, וככל הידוע הייתה פנייה גם למשטרה בבקשה לאורכה, וגם המשטרה דחתה באופן חד משמעי את הבקשה.לאור הדברים חזרה בה מפעילת החניון מההליך, הצו הארעי בוטל, והשטח חזר לידי העירייה אשר כבר בימים בקרובים תחל להכשירו כחניון לרווחת תושבי העיר ובאיה.

ראש העירייה צביקה גנדלמן ציין לאחר הדיון המשפטי: "הרכוש הציבורי הוחזר לציבור לאחר מאבק ארוך, עיקש, מקצועי והכל לטובת תושבי העיר חדרה. אני שמח לבשר כי כעת, לאחר 7 שנים, יוכשרו במקום מקומות חנייה מוסדרים לטובת תושבי העיר. תושבי חדרה בעלי תו תושב יחנו בחינם כמו בכל הרחובות בעיר".
  כתוב למערכת
עוד כתבות שיכולות לעניין אותך
"לא יכולתי לצאת מהבית כי פחדתי"
   
גם וגם: שכירות ועצמאיות מדברות קריירה
גם וגם: שכירות ועצמאיות מדברות קריירה
   
אליהו בוסקילה נפרד ממועצת העיר חדרה
אליהו בוסקילה נפרד ממועצת העיר חדרה
   
הנוער תפס את השלטון
הנוער תפס את השלטון
   
חניות אקספרס, קנה וסע! 20 דקות חניה חינם!
חניות אקספרס, קנה וסע! 20 דקות חניה חינם!
   
חגיגת אמנות בתים פתוחים בחוה
חגיגת אמנות בתים פתוחים בחוה"מ פסח בנתניה
כתבות 2018 כתבות ארכיון
 
 האימייל האדום
בואו לבקר בדף
הפייסבוק של פלאשנט
ציוצים
אין אין חגיגה... בלי עוגה״    אין אין חגיגה... בלי עוגה״
חוגגים את פסח בטבע    חוגגים את פסח בטבע
מי מארח את רוסלנה בחג הפסח?    מי מארח את רוסלנה בחג הפסח?
פסח מתוק    פסח מתוק
תיירות ונופש
פסח קסום בלב הערבה פסח קסום בלב הערבה
...
תיירות ונופש

יריד אומנים חגיגי בחול המועד סוכות יריד אומנים חגיגי בחול המועד סוכות
המרכז הקהילתי דורה מרשת המרכזים הקה...
תיירות ונופש

נתניה מציגה: פסטיבל אומנות וטכנולוגיה נתניה מציגה: פסטיבל אומנות וטכנולוגיה
סוכות של אמנות, טכנולוגיה וחדשנות –...
תיירות ונופש

גם בחדרה הביס מגיע עד לבית גם בחדרה הביס מגיע עד לבית
רשת תן ביס מתרחבת ותושבי חדרה מרווי...
תיירות ונופש

אפשר ליהנות גם בלי גלוטן אפשר ליהנות גם בלי גלוטן
גלוטן? לא עוד! יום המודעות הבינלאומ...
תיירות ונופש

טיפים והמלצות
פוסט טראומה והשפעתה על ההורות: אתגרים ואסטרטגיות התמודדות פוסט טראומה והשפעתה על ההורות: אתגרים ואסטרטגיות התמודדות
...
טיפים והמלצות | ממומן

נחשים בשרון: מדריך מקיף לתושבי האזור נחשים בשרון: מדריך מקיף לתושבי האזור
...
טיפים והמלצות | ממומן

ישראלים עושים מיליונים מספורט ישראלים עושים מיליונים מספורט
...
טיפים והמלצות | ממומן

איך לשמור על צנרת המים הביתית איך לשמור על צנרת המים הביתית
...
טיפים והמלצות | ממומן

איך מוצאים מוהל רופא מומלץ?  איך מוצאים מוהל רופא מומלץ? 
...
טיפים והמלצות | ממומן


© כל הזכויות שמורות לפלאשנט            אודות האתר | כתבו לנו | תנאי שימוש | פרסמו אצלנו |
פלאשנט - חדשות חדרה והסביבה | עיתון בחדרה | עיתונים מקומיים בחדרה | מקומונים בחדרה | מגזין בחדרה והסביבה | מגזינים בחדרה | עיתון בחדרה והסביבה | מקומון בחדרה והסביבה