בית המשפט המחוזי בחיפה: "הנאשם התכוון לרצוח יהודים רק בשל היותם יהודים והחלטנו לגזור 25 שנות מאסר ועונשי מאסר מותנים"
בית המשפט המחוזי בחיפה גזר אתמול 25 שנות מאסר ועונשי מאסר מותנים על המפגע עלאא ראיד אחמד זיוד, בן 20, מאום אל פאחם שביצע את פיגוע הדריסה והדקירה בצומת גן שמואל. בהחלטתו קבע בית המשפט בראשות נשיא בית המשפט המחוזי בחיפה יוסף אלרון כי המחבל התכוון לרצוח יהודים רק בשל היותם יהודים.
באוקטובר 2015, הגיע המפגע לתחנת אוטובוס הסמוכה למרכז הקניות בגן שמואל, דרס ודקר קבוצת ישראלים. כתוצאה מהפיגוע נפצעו ארבעה בני אדם, בהם חיילת שנפצעה קשה.
התובעת עו"ד ענבל ברנסון מפרקליטות מחוז חיפה אמרה: מדובר בעונש ראוי. ביהמ"ש ציין שמדובר בעבירות חמורות. כל רצונו היה לדרוס אזרחים רק בשל היותם יהודים. עו"ד וויסאם עראף הסניגור אמר: "בתיק הזה נוהל משא ומתן ארוך שבסופו הגענו להסדר ראוי שבית המשפט קיבל אותו, עצם הודאתו במעשים היא סוג של התנצלות ולקיחת אחריות".
עלאא ראיד אחמד זיוד בבית המשפט (צילום: שלומי גבאי)
לפני כשבוע הגיש שר הפנים, אריה דרעי, בקשה לבית המשפט המחוזי בחיפה להתחיל בהליך שלילת אזרחותו של אחמד זיוד
אחמד זיוד, אזרח ישראל בשנות ה-20 לחייו מאום אל פאחם, נולד לאם אזרחית ישראלית ולאב תושב שקיבל מעמדו כתוצאה מאיחוד המשפחות. לאחרונה, בעקבות הפיגוע, הודיע השר דרעי כי לא יחדש את תושבותו של האב והבהיר כי גם לבני משפחות המפגעים חלה אחריות על מעשיהם.
הליך שלילת אזרחותו של זיוד החל מיד לאחר הפיגוע ולאחר שקיבל אור ירוק מהיועץ המשפטי לממשלה, כנדרש, הוגשה הבקשה לבית המשפט המחוזי, כאמור. שר הפנים, אריה דרעי: ״שלילת אזרחות הינה צעד חמור ונדיר אך אנו חייבים להפעיל יד קשה כנגד כל מי שפוגע בביטחון המדינה ובתושביה״.
בוריס צירולניק משתף: "בקבלת הפנים לרגל יום העצמאות של הרפובליקה של אזרבייג'ן, הרבה מילים חמות, הרבה חברים ותיקים, כל הדברים הטובים. מזל טוב לכל המעורבים ביום העצמאות של אזרבייג'ן!".
סגנית ומ"מ ראש העיר, שירי חגואל סיידון משתפת: “יְרוּשָׁלַיִם שֶׁל זָהָב, שֶׁל נְחוֹשֶׁת וְשֶׁל אוֹר” - ביום ירושלים, ליבנו עם העיר שחוברה לה יחדיו — ועם אלו שעדיין רחוקים ממנה. נמשיך להתפלל לחזרתם המהירה של כל הַחטופים הביתה".
את מי תפסנו בשוק העירוני? הזמר המצליח ישי לפידות נצפה בשישי בשוק נתניה כשהוא בוחר בקפידה פירות טריים לסופ”ש. עוברי אורח מדווחים שהוא קנה אננס, תותים ואבוקדו– סטייל בריאותי במיוחד. מישהו אמר שייק בבראנץ’? פרגנו!