שר הפנים, אריה דרעי, הגיש הבוקר בקשה לבית המשפט המחוזי בחיפה להתחיל בהליך שלילת אזרחותו של המפגע מגן שמואל, עלאא ראיד אחמד זיוד
באוקטובר 2015, הגיע המפגע לתחנת אוטובוס הסמוכה למרכז הקניות בגן שמואל, דרס ודקר קבוצת ישראלים. כתוצאה מהפיגוע נפצעו ארבעה בני אדם, בהם חיילת שנפצעה קשה.
המפגע, אזרח ישראל בשנות ה-20 לחייו מאום אל פאחם, נולד לאם אזרחית ישראלית ולאב תושב שקיבל מעמדו כתוצאה מאיחוד המשפחות. לאחרונה, בעקבות הפיגוע, הודיע השר דרעי כי לא יחדש את תושבותו של האב והבהיר כי גם לבני משפחות המפגעים חלה אחריות על מעשיהם.
הליך שלילת אזרחותו של זיוד החל מיד לאחר הפיגוע ולאחר שקיבל אור ירוק מהיועץ המשפטי לממשלה, כנדרש, הוגשה הבקשה לבית המשפט המחוזי, כאמור.
שר הפנים, אריה דרעי: ״שלילת אזרחות הינה צעד חמור ונדיר אך אנו חייבים להפעיל יד קשה כנגד כל מי שפוגע בביטחון המדינה ובתושביה״.
הרכב שבו נהג המחבל בזירת הפיגוע בגן שמואל (צילום: שלומי גבאי)
בוריס צירולניק משתף: "בקבלת הפנים לרגל יום העצמאות של הרפובליקה של אזרבייג'ן, הרבה מילים חמות, הרבה חברים ותיקים, כל הדברים הטובים. מזל טוב לכל המעורבים ביום העצמאות של אזרבייג'ן!".
סגנית ומ"מ ראש העיר, שירי חגואל סיידון משתפת: “יְרוּשָׁלַיִם שֶׁל זָהָב, שֶׁל נְחוֹשֶׁת וְשֶׁל אוֹר” - ביום ירושלים, ליבנו עם העיר שחוברה לה יחדיו — ועם אלו שעדיין רחוקים ממנה. נמשיך להתפלל לחזרתם המהירה של כל הַחטופים הביתה".
את מי תפסנו בשוק העירוני? הזמר המצליח ישי לפידות נצפה בשישי בשוק נתניה כשהוא בוחר בקפידה פירות טריים לסופ”ש. עוברי אורח מדווחים שהוא קנה אננס, תותים ואבוקדו– סטייל בריאותי במיוחד. מישהו אמר שייק בבראנץ’? פרגנו!