בבדיקה שערכה העירייה נמצא כי אחוז ההפרדה בעיר הינו נמוך מהמצופה ועמד על כ-2% בלבד
במהלך השנים 2012 – 2016 בוצע בעיר חדרה פיילוט להטמעת ההפרדה של פסולת אורגנית בקרב התושבים (פחים חומים שחולקו) בהובלת המשרד להגנת הסביבה.לאחר בדיקה כלכלית, ובדיקת כדאיות שהתבצעה במהלך השנים הללו, עלה כי אחוז ההפרדה בעיר הינו נמוך מהמצופה ועמד על כ-2% בלבד. כתוצאה מכך ועקב כניסתו של הפח הכתום לעיר, שמצטרף למהפכת המחזור הארצית, הוחלט בעיריית חדרה על פינויו של הפח החום והפסקת מהלך הפרדת הפסולת האורגנית בעיר. תומכת בכך העובדה, כי מדינת ישראל טרם נערכה להקמת מתקן קצה למחזור הפסולת האורגנית, ועל כן הפרדת הפסולת האורגנית בקרב התושבים מתייתרת.
לדברי סגנית ראש העיר חדווה יחזקאלי, הממונה על תיק איכות הסביבה, "העירייה מודעת לכך שישנם תושבים המקיימים את הליך ההפרדה, אך לצערנו המדינה איננה ערוכה לכך מאחר וטרם נערכה להקמת מתקני קצה ברחבי הארץ. כולנו תקווה כי בשנים הבאות יימצא פתרון להקמת מתקן קצה שאליו תובא הפסולת האורגנית ועיריית חדרה תשמח לשתף פעולה".
חדווה יחזקאלי. "המדינה טרם נערכה להקמת מתקני קצה ברחבי הארץ" (צילום: יח"צ)
הסופרת שלנו זוהר אביב ביום השקה לצד השחקן והסטנדאפיסט נדב אבוקסיס לסדרת 'המעברה', שעומדת לעלות ברשת 13 ביום שני הבא. זוהר תשחק את המורה בתיה. אהבנו ופרגנו מלא! בהצלחה!