מרחב למשטרה: "הגבירו את הנוכחות והשמירה בבית אליעזר"
מאת: רון איתן יום שני,
2 במאי 2016, 19:03
חבר המועצה אוהד מרחב קורא להגביר את נוכחות המשטרה בשכונת בית אליעזר בעקבות התגברות גל הפריצות וגניבות כלי הרכב לאחרונה בשכונה
חבר המועצה עו"ד אוהד מרחב פנה למפקש משטרת חדרה סנ"צ גלעד פרטוק במכתב בו הוא קוראלהגביר את נוכחות והשמירה של המשטרה בשכונה על רקע התגברות גל הפריצות וגניבות כלי הרכב. לדברי מרחב לאחרונה גבר מספר גניבות כלי הרכב בעקבות פתיחתו של כביש 9 ה"מעניק" לדבריו דרך מילוט קצה ומהירה לכביש 6 ומשם הלאה.
במכתבו מציין מרחב כי התופעה פגעה בתחושת הבטחון של התושבים שמוצאים עצמם חסרי אונים מול התופעה המתגברת. "כחבר מועצת העיר וכתושב השכונה אני שותף לתחושה הקיימת בשכונה" כותב מרחב ומוסיף: "ואני סבור כי נדרשת פעולה מניעתית מוגברת על מנת למגר את התופעה".
לפיכך, מבקש מרחב לבחון אפשרות להגברת הנוכחות של המשטרה בשכונה דבר שלדבריו יגביר את תחושת הבטחון בקרב התושבים. מרחב מדגיש כי הוא סומך את ידיו על שוטרי תחנת חדרה ומשוכנע כי ימצא הפתרון להשבת הבטחון לשכונה.
אוהד מרחב
מהמשטרה נמסר בתגובה כי משטרת חדרה פועלת לילות כימים על מנת לשמור על בטחון התושבים ורכושם ומבצעת הערכות מצב יומיות ושבועיות על מנת לתת מענה יעיל לאירועים חריגים ולבלום אותם במהירות המרבית, תחנת חדרה מציגה ירידה בעבירות הרכוש, יחד עם זאת הקרבה לשטחים מהווה גורם מאיץ לגנבי רכב לנסות ולגנוב רכבים ולהבריחם בדרך הקצרה לשטחים. משטרת חדרה בשילוב כוחות מג"ב ומתנדבים יפעלו לצמצם מקרים אלו הפוגעים בביטחון האישי, כן תפעל התחנה להגדלת כמות המתנדבים מהשכונה והגברת הסיורים, הממונעים.
דצמבר שמח בפסטיבל "חג החגים" בחיפה: הפסטיבל מתקיים זו השנה ה- 32 בעיר ויכלול מעל ל-30 אירועים שיתפרשו על פני 21 ימים במהלך חודש דצמבר, פרי יוזמתם של בית הגפן – מרכז תרבות ערבי יהודי ושל עיריית חיפה. אירועי הפסטיבל יתקיימו בבית הגפן ובמגוון מוקדים בעיר ויכללו מופעים, תערוכות, קונצרטים, הצגות, אירועים לכל המשפחה, הרצאות, סדנאות וסיורים ברחבי העיר. חג החגים מה-11 עד ה-31 בדצמבר 2025, בבית הגפן וברחבי העיר חיפה. תהנו!
חנוכה באתרי המורשת: מגוון פעילויות לכל המשפחה בעשרות אתרים בכל רחבי הארץ. כמדי שנה בחנוכה, המועצה לשימור אתרים - בשיתוף משרד המורשת - מזמינה את הציבור הרחב לקחת חלק במגוון פעילויות חווייתיות לכל המשפחה בעשרות אתרי מורשת בכל הארץ. בין הפעילויות: סיורי עששיות, סיורים מודרכים, משחקי בריחה, מסיק זיתים והפקת שמן, הכנת נרות חנוכה מדונג דבורים, פעילויות אמנות, הצגות לילדים ועוד. חלק מהפעילויות הינן ללא תשלום. פרטים מלאים והרשמה לכל הפעילויות תוכלו למצוא באתר המועצה לשימור אתרים. חג שמח!
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.