בני המשפחה שלא זזו ממיטתו של יהושע אטדגי כל העת לאחר שנפצע הבטיחו כי ביום שמצבו הרפואי יאפשר יערכו סעודה הודיה ואמש התקיימה המצווה
מאות בני אדם השתתפו אתמול בסעודת הודיה שערכה משפחת אטדגי מגבעת אולגה בבית הכנסת "אהבת שלום" בשכונה. יהושע אטדגי שנפצע קשה בפיצוץ מטען ברכבו לפני כחצי שנה בירך את ברכת הגומל ונשמת כל חי במעמד הרב הראשי של העיר שמעון חנניה ביטון, רבני שכונות , המשנה לראש העיר בועז ביטון, בני משפחה, חברים ומכרים מכל גווני הקשת של העיר.
רגע מרגש ביותר נרשם כאשר אטדגי הודה מעומק ליבו לאיש מד"א שלומי סקיטל בן השכונה שהגיע ראשון לזירה והעניק לו טיפול מציל חיים עד פינויו לבית החולים הלל יפה שם עבר סדרת ניתוחים שייצבה את מצבו. בני המשפחה שלא זזו ממיטתו כל העת הבטיחו כי ביום שמצבו הרפואי יאפשר יערכו סעודה הודיה ואמש התקיימה המצווה.
הערב הונעם ע"י הפייטן מנשה אלבז ולהקתו. בחודשים האחרונים השתפר להפליא מצבו של אטדגי וכיום הוא עומד על רגליו ומתהלך הרבה בזכות כח הרצון המיוחד שלו, בתקופה הקרובה הוא יעבור טיפולים נוספים כשלאחריהם יוכל לחזור לתפקוד מלא. כל מי שנכח אתמול בסעודת המצווה הבין שמדובר באדם שסייע בסתר רבות לנזקקים לאורך שנים ארוכות, תמך וסעד משפחות וחסרי ישע דבר שעל פי הרבנים המכובדים עמד לזכותו ברגע האמת.
אטדגי מברך הגומל עם הרב ישראל ביטון (צילום: שלומי גבאי)
המשנה לראש העיר בועז ביטון מברך את אטדגי צילום: שלומי גבאי
שושנה אלפרון עם מירב אטדגי צילום: שלומי גבאי
אטדגי עם הרבנים שמעון וישראל ביטון צילום: שלומי גבאי
זלמן אלפרון מברך את אטדגי (צילום: שלומי גבאי)
אטדגי והחובש שלומי סקיטל שהציל אותו (צילום: שלומי גבאי)
במהלך חופשת חול המועד סוכות יערכו ב 18 קניוני עופר ברחבי הארץ מגוון רחב של אירועים, פעילויות ואטרקציות לכל המשפחה – ללא עלות ובכניסה חופשית. בין האטרקציות הבולטות לכל השפחה: מופעים, הצגות , סדנאות, מתחמי משחק, מתנפחים ועוד. חג שמח!
מרוץ "ענבי טלי 2026" – מרוץ הראשון מסוגו בישראל שהתקיים בין הכרמים ובנופים המרהיבים של שפלת יהודה, השתתפו כ-200 רצים ורצות מגילאי 4 ועד 70. האירוע הציע למשתתפיו שלושה מסלולים ברמות קושי ומרחקים שונים – מקצה תחרותי של 10 ק"מ, מקצה של 5 ק"מ ומקצה של 2 ק"מ המיועד למשפחות ולילדים. המשתתפים במרוץ נהנו מחוויית ריצה ייחודית פסטורלית ובלתי נשכחת בתוך הנוף החקלאי המזוהה עם ענבי טלי, במסלולים העוברים בין הכרמים הירוקים והשדרות המוצלות, סמוך לאזור בו עובר שביל ישראל ובנוסף, קיבלו חולצת DryFit ומדליית השתתפות, ובמקצים התחרותיים גם מספר חזה עם שבב דיגיטלי למדידת זמנים. את המרוץ סיימו בטעם טוב עם מיטב תוצרת הענבים כחול לבן. כרמל הלפרין, מנכ"ל 'ענבי טלי', שהזניק את המרוץ והשתתף בעצמו במקצה של 10 ק"מ, אמר: "אנו שמחים על האירוע המיוחד ועל ההזדמנות להזמין את הציבור הרחב אלינו, לכרמים, המקום שבו הסיפור של ענבי טלי התחיל ולהכיר מקרוב את החקלאות והנוף של מושב לכיש".
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!