בני המשפחה שלא זזו ממיטתו של יהושע אטדגי כל העת לאחר שנפצע הבטיחו כי ביום שמצבו הרפואי יאפשר יערכו סעודה הודיה ואמש התקיימה המצווה
מאות בני אדם השתתפו אתמול בסעודת הודיה שערכה משפחת אטדגי מגבעת אולגה בבית הכנסת "אהבת שלום" בשכונה. יהושע אטדגי שנפצע קשה בפיצוץ מטען ברכבו לפני כחצי שנה בירך את ברכת הגומל ונשמת כל חי במעמד הרב הראשי של העיר שמעון חנניה ביטון, רבני שכונות , המשנה לראש העיר בועז ביטון, בני משפחה, חברים ומכרים מכל גווני הקשת של העיר.
רגע מרגש ביותר נרשם כאשר אטדגי הודה מעומק ליבו לאיש מד"א שלומי סקיטל בן השכונה שהגיע ראשון לזירה והעניק לו טיפול מציל חיים עד פינויו לבית החולים הלל יפה שם עבר סדרת ניתוחים שייצבה את מצבו. בני המשפחה שלא זזו ממיטתו כל העת הבטיחו כי ביום שמצבו הרפואי יאפשר יערכו סעודה הודיה ואמש התקיימה המצווה.
הערב הונעם ע"י הפייטן מנשה אלבז ולהקתו. בחודשים האחרונים השתפר להפליא מצבו של אטדגי וכיום הוא עומד על רגליו ומתהלך הרבה בזכות כח הרצון המיוחד שלו, בתקופה הקרובה הוא יעבור טיפולים נוספים כשלאחריהם יוכל לחזור לתפקוד מלא. כל מי שנכח אתמול בסעודת המצווה הבין שמדובר באדם שסייע בסתר רבות לנזקקים לאורך שנים ארוכות, תמך וסעד משפחות וחסרי ישע דבר שעל פי הרבנים המכובדים עמד לזכותו ברגע האמת.
אטדגי מברך הגומל עם הרב ישראל ביטון (צילום: שלומי גבאי)
המשנה לראש העיר בועז ביטון מברך את אטדגי צילום: שלומי גבאי
שושנה אלפרון עם מירב אטדגי צילום: שלומי גבאי
אטדגי עם הרבנים שמעון וישראל ביטון צילום: שלומי גבאי
זלמן אלפרון מברך את אטדגי (צילום: שלומי גבאי)
אטדגי והחובש שלומי סקיטל שהציל אותו (צילום: שלומי גבאי)
סדרת רשת חדשה עלתה בהשראת סדרת הטלוויזיה המדוברת “הלוטוס הלבן”, מהלך המהווה חלק מאסטרטגיית התוכן של מותג הטיפוח VICHY (ווישי), מהלך תקשורתי רחב וחדשני בישראל המחבר בין תרבות, הומור ותובנות על עולם השיווק. לצילומי הסדרה גויסו כוכבות בולטות: קרן מור מהשחקניות המוערכות בישראל, ריף נאמן שחקנית ודוגמנית מובילה וליבר בלילתי, אישיות אופנה מהבולטות ברשת. הן עומדות במרכז העלילה ומגלמות דמויות נשיות חזקות, מורכבות ושונות זו מזו, הנפגשות בריטריט וולנס יוקרתי של המותג.
חוזרים לצפון: מלון בוטיק אל-רום שברמת הגולן פותח את עונת התיירות ומזמין את המטיילים ליהנות מחופשה ירוקה, שקטה וקרירה בגובה של כ-1,070 מטר מעל פני הים. המלון מציע חדרי אירוח משפחתיים, מדשאות רחבות, מתחמי ברביקיו, ג'ימבורי לילדים ומרחבים פתוחים מול נופי הגולן. בחודש יוני נפתחה גם עונת קטיף הדובדבנים המפורסמת של אל-רום, עם 12 זנים שונים של דובדבנים ופירות יער. כחלק מהחוויה, מומלץ לבקר במיצג “עמק הבכא” (עז 77), המספר את סיפור הגבורה של חטיבה 7 במלחמת יום הכיפורים. המיצג מוצע ללא תשלום לאורחי המלון. לפרטים באתר בוטיק אל-רום.
הסופרת שלנו זוהר אביב פגשה את ליאור סושרד במסעדה. היא ביקשה שיקרא את מחשבותיה אבל הבת שלו קפצה ואמרה - אבל אני כבר קראתי, קראתי את הספרים שלך. המורה מקריאה בכל יום את 'חבורת כוח המוח' וזה היה בהחלט משמח דיו וחיוך רחב התפשט לתמונה משותפת. אהבנו!
התהוות: האמנית הצעירה הדס פורגס מציגה את תערוכת היחיד הראשונה שלה בגלריית Global Art בתל אביב. בתערוכה מוצגות עבודות שמן עוצמתיות העוסקות ברגש, זהות, תשוקה, כאב ותהליכי התפתחות אישיים, תוך שילוב השפעות מעולמות האמנות הקלאסית והעכשווית. היצירות חושפות את עולמה הפנימי של פורגס ומזמינות את הצופה למסע בין סערה נפשית, חלומות ותקווה. פורגס, בוגרת שירות ביחידת 8200 בתחום הסייבר, יוצרת חיבור מסקרן בין חשיבה טכנולוגית לבין יצירה אמנותית אינטואיטיבית ורגשית. התערוכה מסמנת את תחילתה של דרך אמנותית מבטיחה ומעניקה הצצה ליצירתה המתגבשת של אמנית צעירה ומסקרנת. אוצרות: מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. פתיחה חגיגית: 25.6.2026 - נעילת התערוכה: 25.7.2026. מקום: גלריית Global Art, מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב.