עם סיום החקירה עמדת המשטרה היא כי התגבשה תשתית ראייתית לביצוע עבירת איומים על ידי ראש המועצה ואחרים
יחידת ההונאה הארצית של המשטרה בלהב 433 סיימה חקירת חשד לביצוע עבירת איומים ועבירות נוספות על ידי ראש המועצה המקומית זכרון יעקב אלי אבוטבול ואחרים. מממצאי החקירה עולה כי ראש המועצה איים על איש עסקים מתחומי המועצה שיפגע בו באמצעות מניעת קידום ענייניו, תוך פגיעה באינטרסים הכלכליים שלו במועצה, זאת על פי החשד על רקע התנגדותו לפרוייקט שביקשה המועצה להקים.
במסגרת החקירה נחקר ראש המועצה באזהרה וכן נחקרו מעורבים נוספים, חלקם באזהרה. בסיומה של החקירה עמדת המשטרה היא כי התגבשה תשתית ראייתית לביצוע עבירת איומים על ידי ראש המועצה ואחרים. תיק החקירה יועבר בימים הקרובים לפרקליטות חיפה לעיון והחלטה.
אלי אבטובול (צילום: שלומי גבאי)
כזכור, לפני כחודש היחידה הארצית של המשטרה חקרה באזהרה את אבוטבול בחשד שאיים על איש עסקים מתחומי המועצה שיפגע בו באמצעות מניעת קידום עניינייו במועצה על רקע התנגדותו לפרוייקט שביקשה המועצה להקים. במסגרת החקירה, נחקרו מעורבים נוספים, חלקם באזהרה ובוצעו פעולות חקירה נוספות, לרבות תפיסת מסמכים. לאבוטבול מיוחס חשד לביצוע עבירות איומים ושימוש לרעה בכח המשרה ובתום חקירתו שוחרר לביתו בתנאים מגבילים, לרבות אי יצירת קשר עם המעורבים בפרשה וערבות עצמית.
עורך דינו של אבוטבול שרון נהרי אמר: "אין מדובר באיומים. ראש המועצה מסר גרסאות מסודרות ביחא"ה - להב 433 בעניין ואנו בטוחים כי התיק כנגדו יסגר".
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.
סדרת רשת חדשה תעלה עם הזמרת ויוצרת התוכן פרידה עוזיאל שתארח זמרים ויוצרים. הסדרה עולה על ידי מותג האיפור מייבלין ניו יורק, והיא מצולמת תוך כדי נסיעה במונית צהובה, המעוצבת בסגנון המוניות בעיר ניו יורק. בשלב הראשון תעלה סדרה של ארבע פרקים, כשבכל פרק תארח עוזיאל זמר/יוצר מוביל, ביניהם: נועם קליינשטיין, ליהי טולדנו ושחר טבוך. איתם תיצור שיח פתוח ומרענן, שיעסוק בנושאים כמו: זוגיות, אהבות, אכזבות, קריירה, הצלחות, אופנה, איפור ומה שבניהם, לצד קטעי שירה ומוזיקה קצבית. מיני-סדרת הרשת החדשה שצפויה לעלות כבר במהלך חודשי אפריל- מאי, תשודר אחת לשבועיים בזירות הדיגיטל השונות והפרקים המלאים ניתנים לצפייה ביוטיוב.