תושב חדרה שארגן מסיבת שחרור התלונן במשטרה לאחר שהושלכו אבנים לעבר הדירה במהלך המסיבה והחשמל בה נותק מצא עצמו תוך זמן קצר נאשם בבית המשפט. הפרשה שהחלה בחודש מרץ 2013 ואשר התנהלה בבית המשפט בחדרה הסתיימה אתמול בזיכויו.
בית משפט השלום בחדרה זיכה אתמול את תושב חדרה, בן 24, מאשמה של תקיפת שוטר בעבירות מחמירות איומים והפרעה לשוטר בעת מילוי תפקידו. מדובר באירוע שהתרחש במסגרת מסיבת שחרור מהצבא של בחור צעיר המתגורר בדירה בעיר חדרה. השוטרים הוזעקו למקום, לאחר שלעבר הנוכחים באותה דירה נזרקו אבנים וכיבו להם את השאלטר של החשמל. אי לכך הנוכחים במסיבה התקשרו למשטרה והזעיקו שוטרים למקום.
השוטרים שהגיעו לדירה בחלוף זמן מה, במקום לטפל בתלונת הנוכחים באותה מסיבה, החלו לנקוט באלימות כלפי הנוכחים בדירה ותוך כדי עצרו שלושה בחורים צעירים מהמסיבה, ביניהם הנאשם, בחור צעיר שהיה באותה עת חייל, ונגדו הוגש בחלוף מספר ימים בודדים כתב אישום בגין תקיפת שוטרים, איומים כלפיהם והפרעה לשוטרים בעת מילוי תפקידם.
היות ובמהלך הטיפול באירוע לטענת הנאשם השוטרים נקטו באלימות, לרבות שימוש בטייזר שהותיר כוויות על גופו, הוגשה באותו יום של האירוע תלונה למח"ש מצידו. מח"ש החליטה תוך זמן קצר ביותר שלא לחקור את התלונה, היות ולטענתם נסיבות העניין לא הצדיקו פתיחה בחקירה פלילית.
ערר שהוגש על החלטת מח"ש למחלקת עררים בפרקליטות המדינה נדחה, בין היתר מהנימוקים שגרסאות השוטרים קוהרנטיות וגרסת הנאשם מעלה תמיהות. לאחר שבית המשפט שמע את עדויות השוטרים ועמד על גרסאותיהם השונות והמשתנות, הסתירות והתמיהות הרבות בגרסתם, הוא קיבל את עמדת ההגנה והגיע למסקנה המתבקשת כי האירועים לא התרחשו בהתאם לגרסת השוטרים ולא בהתאם לעמדת הפרקליטות והחליט לזכות את הנאשם, שנלחם במהלך ניהול המשפט לחזור ולשרת בצבא, חרף כל מה שעבר באותה עת.
בין היתר, בית משפט נתן דעתו לכך שהשוטרים לא פעלו בהתאם להנחיות המטה הארצי בהפעלת טייזר, לתמיהות הכיצד גרסאות השוטרים באשר להפעלת הטייזר אינן מתיישבות זו עם זו ואף לכך שהפרקליטות בחרה להתעלם מהחלטת בית משפט ונמנעה מלהעביר לידי ההגנה פרטים מהותיים הקשורים לאקדחי הטייזר שהיו מעורבים באירוע, ולחקירה הרשלנית שהייתה בתיק, עת לא נחקרו כלל הנוכחים במקום.
עורך הדין ארבל עמי-גא שיצג את הנאשם אמר: "יש להצר על כך שהנאשם היה צריך להילחם על חפותו במשך מספר שנים ולמעשה עבר מסכת ייסורים מייגעת למן האירוע מתחילת 2013 ועד להכרעת הדין המזכה של בית המשפט היום. הרשויות שהיו מעורבות בתיק זה, לא השכילו לבחון את האירוע כראוי. היחידה החוקרת חקרה את האירוע באופן רשלני. הפרקליטות בחרה לאמץ את גרסת השוטרים בתחילת הדרך כראה וקדש מבלי לתת את הדעת לבעייתיות בגרסאותיהם ואף לא פעלה בהתאם להוראות בית המשפט ונמנעה מלהעביר לידי ההגנה ראיות שיש בהן פוטנציאל מזכה.
מח"ש לא פעלה כפי שמצופה ממנה, עת לא בדקה את תלונת הנאשם באופן יסודי, סגרה את תלונת הנאשם מבלי לפתוח כלל בחקירה ומבלי לנסות להגיע לחקר האמת ואף הערר לפרקליטות המדינה בהקשר זה נדחה מבלי לבצע בדיקה ובחינה מעמיקה. למעשה רק כבוד בית המשפט שנכנס לעובי הקורה, בחן את הראיות שהובאו בפניו כדבעי, לרבות גרסאות ועדויות השוטרים, הגיע להחלטה צודקת וראויה, תוך שהוא מקבל את עמדתנו ומזכה את הנאשם".
עו"ד ארבל עמי-גא. "יש להצר על כך שהנאשם היה צריך להילחם על חפותו"
ממשיכים להיות בשטח: כחלק משגרת העבודה השוטפת והמחויבות לחיזוק הקשר הישיר עם התושבים, ממשיך שלו אלגלי, סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, לקיים סיורי שטח ברחבי נתניה. הסיורים מתקיימים באופן קבוע בכל שכונות העיר, במטרה לפגוש את התושבים, להקשיב לפניותיהם, לעמוד מקרוב על הצרכים העולים מהשטח ולקדם פתרונות מול הגורמים המקצועיים. נצפו בשטח - שלו אלגלי במהלך סיור שטח באחת משכונות העיר יחד עם גורמי המקצוע, כחלק מהמשך הסיורים השוטפים המתקיימים ברחבי נתניה.
בעקבות ההצלחה בשנה שעברה, בית האופנה גולברי ומעצב העילית דרור קונטנטו ממשיכים את שיתוף הפעולה ומשיקים קולקציית ערב חדשה, המשלבת בין קלאסיקה על זמנית לתעוזה מודרנית. הקולקציה מעניקה מענה מושלם לנשים בכל הגילאים המקפידות על אופנה מדויקת, קרייריסטיות שאוהבות לפזר סביבן גלאם ושואו, ולכאלה שחלמו על פריט מעצבים של דרור קונטנטו בארון, במחיר נגיש. פריטי השמנת והלבן החדשים מותאמים במדויק לכלות בכל גיל, לאירועי החינה, המקווה, שבת החתן ומסיבת הרווקות, בעוד שחליפות הטוקסידו העוצמתיות ושמלות התחרה השחורות מעניקות הופעה מרשימה ובלתי נשכחת לאימהות של חתן וכלה או לאירועי בר ובת מצווה יוקרתיים.
התערוכה "ורידי יער" של האמנית ענבר פיאנקו תיפתח ב-8 באוגוסט בשעה 12:00 בגלריית Global Art במרכז בעלי מלאכה בתל אביב. בתערוכת היחיד החדשה מציגה פיאנקו סדרת עבודות העוסקות במפגש שבין טבע פראי לעולם הפנימי, באמצעות דימויים של יערות, עצים, נחשים, נמרים ובעלי חיים נוספים. היצירות נעות בין תחושות של יופי ושלווה לבין פחד, דריכות והישרדות, ומשלבות מבט אישי על הטבע כמקום של ריפוי והתבוננות. לצד ציורי הצבע יוצגו גם עבודות בשחור־לבן שנוצרו כמחווה לחוקרת השימפנזים ג'יין גודול. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, תהיה פתוחה לקהל עד 29 באוגוסט. בהצלחה!
6. בנתניה במתחם עיר ימים: קיץ טרופי, סרטים ופסטיבל ממתקים מול הים – בחינם. במתחם עיר ימים יתקיימו במהלך יולי ואוגוסט פסטיבלים ופעילויות מתחלפות לכל המשפחה. בתחילת אוגוסט יהפוך המתחם לגן עדן צבעוני במסגרת פסטיבל "קנדי לנד", ולאחריו יתקיים במקום פסטיבל עיצוב. יוקרנו בימי ראשון בערב גם סרטי אנימציה, כך שאפשר לשלב סרט, ארוחה ובריזה מהים בלי לשלם על כרטיס קולנוע. מתחם עיר ימים. כניסה חופשית.