תלמידת "ניצנים" זכתה במקום הראשון בתחרות הנואם הצעיר
מאת: רון איתן יום חמישי,
7 באפריל 2016, 08:11
במסגרת אירועי ה-125 אירחה חדרה את הגמר הארצי של תחרות "הנואם הצעיר". תלמידת כיתה ו' מבית ספר "ניצנים" זכתה במקום הראשון
תלמידת כיתה ו' מבית ספר "ניצנים" בחדרה זכתה במקום הראשון בתחרות הגמר הארצית של "הנואם הצעיר" לבתי ספר יסודיים. התחרות הארצית, המתקיימת ביוזמת "רוטרי" יותר מ-20 שנה, התארחה השנה בחדרה לציון 60 שנה למועדון "רוטרי" חדרה ובמסגרת אירועי ה-125 לחדרה.
ראש העיר צביקה גנדלמן בירך את המשתתפים ואמר כי הוא שמח לארח את התחרות. לדברי ראש העיר, החלוצים וראשוני המתיישבים נאבקו על זכותם לחיות בארץ ישראל ולהחיות את השפה העברית, ובגאווה רבה מארחת חדרה תחרות שנועדה לקדם ולעודד את תרבות הדיבור ואת השפה העברית בכלל.
גליה לופו. מקום ראשון בתחרות "הנואם הצעיר" (צילום: יח"צ)
גם סגנית ראש העיר חדוה יחזקאלי, שהוסמכה על-ידי ראש העיר לרכז את אירועי ה-125 לחדרה, כיבדה את המעמד, וכך גם נגיד "רוטרי" אמיל אל אסמר, נשיא "רוטרי" חדרה דודי סולומון, ומזכיר סניף חדרה צ'קלה גולדפינגר שאף הנחה את האירוע.
לדברי נשיא "רוטרי" חדרה, ההחלטה לארח את התחרות בעיר חדרה, נבעה מהכבוד וההערכה לעיר, לראש העיר צביקה גנדלמן ולהנהלת העיר, על שינויים מרחיקי לכת המבוצעים בכל רחבי העיר.מטרות תחרות "הנואם הצעיר" הינן פיתוח כושר הביטוי והדיבור בפומבי של תלמידים, הטמעת תרבות הדיבור, הבעת רעיון באופן מובנה, רהוט ובזמן קצוב, עידוד וקידום השפה העברית, עידוד לסבלנות ולסובלנות של בני נוער בחברה, חינוך ועידוד להישגיות ומצוינות.
לשלב הגמר הגיעו 8 מתמודדים מכל הארץ, ממעלות בצפון ועד אילת בדרום, וביניהם גליה לופו מבית ספר "ניצנים" שנאמה בנושא "השתלטות הרובוטיקה והשפעתה על חיינו". עם סיום הנאומים עמדה בפני השופטים החלטה קשה, וזאת לנוכח הרמה הגבוהה שהפגינו המתמודדים, כושר ורבאלי יוצא מן הכלל, עברית רהוטה ובקיאות בנושא ההרצאה. לבסוף הוכרזה גליה לופו כזוכה במקום הראשון בתחרות, וכמי שהביאה כבוד לעיר חדרה, לבית ספר "ניצנים" ולמועדון "רוטרי".
בוריס צירולניק משתף: "בקבלת הפנים לרגל יום העצמאות של הרפובליקה של אזרבייג'ן, הרבה מילים חמות, הרבה חברים ותיקים, כל הדברים הטובים. מזל טוב לכל המעורבים ביום העצמאות של אזרבייג'ן!".
סגנית ומ"מ ראש העיר, שירי חגואל סיידון משתפת: “יְרוּשָׁלַיִם שֶׁל זָהָב, שֶׁל נְחוֹשֶׁת וְשֶׁל אוֹר” - ביום ירושלים, ליבנו עם העיר שחוברה לה יחדיו — ועם אלו שעדיין רחוקים ממנה. נמשיך להתפלל לחזרתם המהירה של כל הַחטופים הביתה".
את מי תפסנו בשוק העירוני? הזמר המצליח ישי לפידות נצפה בשישי בשוק נתניה כשהוא בוחר בקפידה פירות טריים לסופ”ש. עוברי אורח מדווחים שהוא קנה אננס, תותים ואבוקדו– סטייל בריאותי במיוחד. מישהו אמר שייק בבראנץ’? פרגנו!