מסתמנת עלייה עקבית בדירוג חוסנה התקציבי של העיר, כך עולה מדירוג הרשויות המקומיות של "גלובס DUN'S 100"
מהדירוג עולה כי בתחילת כהונתה של הנהלת העיר הנוכחית הייתה חדרה ממוקמת במקום ה-21 בדירוג הרשויות. התנהלותה הכספית האחראית של העירייה, באה לידי ביטוי בעלייה למיקום ה-17 בשנת 2015, ועלייה נוספת של 3 שלבים עד שנת 2016. בדירוג שפורסם השבוע כבר מוצבת חדרה במקום ה-14.
דירוגי "גלובס DUN'S 100" מלווים את המשק הישראלי מעל ל-35 שנים, מציגים את החברות המובילות במגוון ענפים במשק ומשקפים את המציאות העסקית בישראל בצורה מדויקת ומקצועית. דירוג הרשויות המקומיות בוצע ב-3 קטגוריות: הערים הגדולות (מעל 220 אלף תושבים); הערים הבינוניות (בין 50 ל-200 אלף תושבים), ביניהן גם חדרה; והערים הקטנות (מתחת ל-50 אלף תושבים).
בעיריית חדרה אמרו השבוע: "לא קל ובטח לא פשוט לשקם את ההריסות שהותירה הנהלת העיר הקודמת במהלך הקדנציה שחלפה. עירייה עם חובות מצטברים של מאות מיליונים, עירייה עם גרעון של 22 מיליון שקלים בתקציב השוטף. ספקים שלא היו מעוניינים לעבוד בעיר וכל מיני ניסיונות לסדר לכאורה עשרות מיליוני שקלים למקורבים, באמצעות סיוע בהגשת תביעות כנגד העירייה. על כל אלה התגבר ראש העירייה בעזרת הצוות המקצועי בראשות המנכ"ל יעקב זיגדון.
גם במשרד הפנים מכירים את המהפך שחל בעיר ובעירייה, ולראיה הסיוע שהמשרד אישר לעירייה כדי ליזום פרויקטים מניבים והקמת מבני ציבור. לפני כחודש ציין הממונה על המחוז, מר יוסף מישלב כי ניתן בהחלט לומר שעיריית חדרה עברה ממצב בלימה למצב של התפתחות ושגשוג".
במהלך חופשת חול המועד סוכות יערכו ב 18 קניוני עופר ברחבי הארץ מגוון רחב של אירועים, פעילויות ואטרקציות לכל המשפחה – ללא עלות ובכניסה חופשית. בין האטרקציות הבולטות לכל השפחה: מופעים, הצגות , סדנאות, מתחמי משחק, מתנפחים ועוד. חג שמח!
מרוץ "ענבי טלי 2026" – מרוץ הראשון מסוגו בישראל שהתקיים בין הכרמים ובנופים המרהיבים של שפלת יהודה, השתתפו כ-200 רצים ורצות מגילאי 4 ועד 70. האירוע הציע למשתתפיו שלושה מסלולים ברמות קושי ומרחקים שונים – מקצה תחרותי של 10 ק"מ, מקצה של 5 ק"מ ומקצה של 2 ק"מ המיועד למשפחות ולילדים. המשתתפים במרוץ נהנו מחוויית ריצה ייחודית פסטורלית ובלתי נשכחת בתוך הנוף החקלאי המזוהה עם ענבי טלי, במסלולים העוברים בין הכרמים הירוקים והשדרות המוצלות, סמוך לאזור בו עובר שביל ישראל ובנוסף, קיבלו חולצת DryFit ומדליית השתתפות, ובמקצים התחרותיים גם מספר חזה עם שבב דיגיטלי למדידת זמנים. את המרוץ סיימו בטעם טוב עם מיטב תוצרת הענבים כחול לבן. כרמל הלפרין, מנכ"ל 'ענבי טלי', שהזניק את המרוץ והשתתף בעצמו במקצה של 10 ק"מ, אמר: "אנו שמחים על האירוע המיוחד ועל ההזדמנות להזמין את הציבור הרחב אלינו, לכרמים, המקום שבו הסיפור של ענבי טלי התחיל ולהכיר מקרוב את החקלאות והנוף של מושב לכיש".
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!