במסגרת אירוע השנה ה-125 לחדרה התקיים יום תנועות הנוער בהשתתפות מאות חניכים מכל תנועות הנוער בעיר
במסגרת אירוע השנה ה-125 לחדרה התקיים יום תנועות הנוער בהשתתפות מאות חניכים מכל תנועות הנוער בעיר. היום הייחודי התקיים כיוזמה משותפת של עיריית חדרה ומחלקת הנוער של העמותה לתרבות הפנאי, שבמסגרתה פועלות תנועות הנוער השונות: המכבי הצעיר, הצופים (שבט "בני היער", שבט "אילן" ושבט "צוקים"), הנוער העובד והלומד, כנפיים של קרמבו, בני עקיבא המפעילים סניפים בגבעת אולגה, נווה חיים, סניף מרכז, סניף גני אלון וסניף בית אליעזר.
בני הנוער עם הסטנדאפיסט חן מזרחי (צילום: באדיבות עיריית חדרה)
הפעילות החלה במתחם יד לבנים, שם חולקו לקבוצות ויצאו למסלול המשלב פעילות ODT (Out Door training), שעבר באתרי המורשת לאורך השביל ההיסטורי. כל קבוצה התחילה בנקודה אחרת והיה סבב מעגלי שבסופו הגיעו כולם לאותה נקודה. לסיום היום נהנו החניכים מהופעה של הסטנדאפיסט חן מזרחי.
לדברי רכזת תנועות הנוער גליה אבוהב, המורל היה גבוה, והייתה נראות מלהיבה של בני נוער לבושי מדי תנועות הנוער השונות, מסיירים ושרים ברחובות העיר. בתום היום הגיעו תגובות מפרגנות של תושבים אשר שמחו להיווכח שקיימת פעילות ענפה של תנועות נוער.
פעילות במגדל המים צילום: באדיבות עיריית חדרה
במהלך היום הגיע ראש העיר צביקה גנדלמן למתחם הפעילות ובירך את חניכי התנועות. לדברי ראש העיר, מטרת היום הייתה גיבוש חניכי התנועות השונות, ובמקביל להראות הערכה לפעילותם ותרומתם הערכית במסגרת תנועות הנוער.
למתחם הפעילות הגיעו גם סגנית ראש העיר חדווה יחזקאלי, המרכזת את אירועי ה-125 לעיר והייתה שותפה ביום זה. יחזקאלי שיבחה את הפעילות לאורך השביל ההיסטורי ואמרה כי, "השביל ההיסטורי מתעד את מאבקם ההרואי של המייסדים, ואתם בני הנוער ממשיכי דרכם". עוד הגיעו מ"מ ראש העיר עו"ד טל אליהו, חבר מועצת העיר עו"ד יניב דרי, מנכ"ל העמותה לתרבות הפנאי אייל עפגין, ומנהלת מחלקת הנוער יעל איטח-יעקבי.
לדברי איטח-יעקבי, היום נועד להעצמת הזהות והגאווה העירונית של החניכים, וכמובן גיוס בני נוער נוספים להצטרף לתנועות הנוער. במחלקת הנוער ביקשו להודות לגלידת פיסטוק, אלוף הפלאפל, בנק לאומי וסוכנות הרכב U.M.I שתרמו חולצות למשתתפים ופרסים לזוכים במסלול.
בוריס צירולניק משתף: "בקבלת הפנים לרגל יום העצמאות של הרפובליקה של אזרבייג'ן, הרבה מילים חמות, הרבה חברים ותיקים, כל הדברים הטובים. מזל טוב לכל המעורבים ביום העצמאות של אזרבייג'ן!".
סגנית ומ"מ ראש העיר, שירי חגואל סיידון משתפת: “יְרוּשָׁלַיִם שֶׁל זָהָב, שֶׁל נְחוֹשֶׁת וְשֶׁל אוֹר” - ביום ירושלים, ליבנו עם העיר שחוברה לה יחדיו — ועם אלו שעדיין רחוקים ממנה. נמשיך להתפלל לחזרתם המהירה של כל הַחטופים הביתה".
את מי תפסנו בשוק העירוני? הזמר המצליח ישי לפידות נצפה בשישי בשוק נתניה כשהוא בוחר בקפידה פירות טריים לסופ”ש. עוברי אורח מדווחים שהוא קנה אננס, תותים ואבוקדו– סטייל בריאותי במיוחד. מישהו אמר שייק בבראנץ’? פרגנו!