עבריין מאור עקיבא המוכר למשטרה מואשם בניסיון שוד ברעננה
מאת: שלומי גבאי יום שני,
14 במרץ 2016, 13:32
הנאשם ריצה בעברו מאסר ממושך בגין עבירת הריגה. במהלך ניסיון השוד הנאשם שלף אקדח דמה והושיט את ידו לכיוון האשה שהצליחה לחטוף ממנו את האקדח ונמלטה. לגבר, עורך דין ידוע שניסה להשתלט עליו אמר הנאשם שהוא יהרוג אותו תוך שהוא מניף לעברו סכין שלופה.
תושב אור עקיבא, בן 43, המוכר היטב למשטרה אשר ריצה בעברו מאסר ממושך בגין עבירת הריגה, מואשם בבית המשפט המחוזי בלוד בניסיון שוד בנסיבות מחמירות. לציין כי בימים אלה עומדים כנגדו שני כתבי אישום נוספים בגין ניהול מקום למשחקי הימורים אסורים, אחזקת סם והפרעה לשוטר במילוי תפקידו. מעצרו של הנאשם הוארך עד להחלטה אחרת ודיון נוסף בעניינו צפוי להתקיים ביום ה- 28.3
מכתב האישום שהוגש נגדו בסוף השבוע בבית המשפט המחוזי בלוד עולה כי בתחילת החודש סמוך לשעה 7:30 בבוקר החליט הנאשם להיכנס לביתו של עורך דין ידוע ברעננה במטרה לבצע בה עבירת רכוש. לשם כך הוא הצטייד מבעוד מועד בחפץ הנחזה להיות אקדח, בסכין ובקופסת קרטון ריקה. הוא צלצל באינטרקום במטרה לוודא אם מישהו מהדיירים נמצא בבית ולאחר מכן עזב את המקום.
עורך הדין שי לוי (צילום: שלומי גבאי)
כעבור זמן מה, סמוך לשעה 10 בבוקר, חזר הנאשם לבית ולצלצל פעם נוספת באינטרקום. גבר ואשה אשר נכחו בבית פתחו לו את שער הכניסה והנאשם נכנס למטבח והניח את הקופסה על השולחן. האשה אשר סברה שהנאשם הינו בעל מקצוע שהוזמן אליהם, שאלה לפשר הקופסה ובשלב זה שלף הנאשם את אקדח הדמה והורה להם להביא לו את כספם.
הנאשם הושיט את ידו לכיוון האשה אשר הצליחה לחטוף ממנו את אקדח הדמה ונמלטה בבהלה לעבר חצר הבית. במקביל ניסה הגבר לנטרל את הנאשם אך הנאשם הפיל אותו ארצה, שלף את הסכין ואמר לו שהוא יהרוג אותו. הגבר הדף ממנו את הנאשם ונאבק עימו תוך שהוא מנסה להבריחו מהבית.
הנאשם והגבר יצאו אל החצר ובעודם נאבקים שם ניסתה בשלב זה האשה לעזור בנטרול הנאשם אך היא נפלה ונחבלה. האשה המבוהלת הצליחה להתרומם ולברוח לרחוב סמוך תוך שהיא צועקת על מנת להזעיק עזרה. במקביל המשיך הגבר להיאבק עם הנאשם אשר בניתיים ברח מהבית. בשלב זה, שמע אחד השכנים את זעקותיה של האשה והבחין בנאשם כשהוא בורח מהבית. השכן פתח במרדף אחריו ובשלב מסויים משהתקרב אליו השכן הניף הנאשם את הסכין לעברו תוך שהוא מורה לו לשתוק. שוטרים שהוזעקו בינתיים למקום פתחו בסריקות לאיתורו של הנאשם אשר נתפס כעבור זמן קצר באזור בו התרחש האירוע.
בתחילה סברו השוטרים ודיירים נוספים בסביבה כי מדובר באירוע על רקע לאומני ובמקום קמה המולה גדולה וכוחות גדולים של משטרה הוזעקו למקום. לאחר שיחה עם בעלי הבית התברר כי מדובר בניסיון שוד והרקע לאירוע הוא פלילי.
מכתב האישום עולה כי הנאשם בניסיון שוד בנסיבות מחמירות. נציג הפרקליטות נתנאל בוג'ו פנה לבית המשפט שיורה על הארכת מעצרו של הנאשם עד תום ההליכים ובית המשפט הורה לעצור את הנאשם עד להחלטה אחרת.
בתגובה להגשת כתב האישום והחלטת בית המשפט לעצור את הנאשם עד להחלטה אחרת אמר עורך הדין שי לוי המייצג את הנאשם: "טרם קיבלנו את חומרי החקירה ומטבע הדברים אין ביכולנו להגיב כעת"
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.
סדרת רשת חדשה תעלה עם הזמרת ויוצרת התוכן פרידה עוזיאל שתארח זמרים ויוצרים. הסדרה עולה על ידי מותג האיפור מייבלין ניו יורק, והיא מצולמת תוך כדי נסיעה במונית צהובה, המעוצבת בסגנון המוניות בעיר ניו יורק. בשלב הראשון תעלה סדרה של ארבע פרקים, כשבכל פרק תארח עוזיאל זמר/יוצר מוביל, ביניהם: נועם קליינשטיין, ליהי טולדנו ושחר טבוך. איתם תיצור שיח פתוח ומרענן, שיעסוק בנושאים כמו: זוגיות, אהבות, אכזבות, קריירה, הצלחות, אופנה, איפור ומה שבניהם, לצד קטעי שירה ומוזיקה קצבית. מיני-סדרת הרשת החדשה שצפויה לעלות כבר במהלך חודשי אפריל- מאי, תשודר אחת לשבועיים בזירות הדיגיטל השונות והפרקים המלאים ניתנים לצפייה ביוטיוב.